tak, ja :D
ps. piękny wóz
Wersja do druku
tak, ja :D
ps. piękny wóz
Ostatnie 2 tankowania panowie to....15 i 16l/100km.trasy mieszane,60-70%miasto.W poniedzialek zostawiam auto na wycieki i reklamuje skrzynie biegów.W normalnych warunkach to bym zmienił olej i filtr.Wgrał nowy soft i by było super.Ale bmw sie upiera że oleju nie zmienia sie......Więc pewnie nowa skrzynka będzie.A objawy sa takie,że często rusza z 2 biegu.....Kabaret z servisem sie zaczyna.Ale ja jako dawny mechanik i kierownik servisu innej marki tylko zacieram łapy.....
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
ja pindole, wycieki, skrzynia biegow
pewnie zaraz silnik do roboty
ile to ma przebiegu aktualnie?
Wychodzę z pracy i jak tutaj wrócę to nie chcę znowu czytać jakichś pseudo wywodów o tym czy kogoś stać czy nie stać, czy ktoś ma czy nie ma. To nie jest ani temat ani dział do takiej "dyskusji".
Auto zostawiłem w poniedziałek w BMW.dziś dzwonie i pytam się o naprawę.Kierownik mi gada,że wyciek między szkrzynią a silnikiem usunięty.Na pytanie co ze slkrzynią,stwierdził że jutro będą analizować i ew.wymieniać ją na nową.Dramat.2 razy skrzynie wyjmować.....EH te serwisy...i kierownicy
Chyba ze to juz wstęp do tego aby jej nie wymieniać ..
Piotruś ,będzie dobrze. Głowa do góry :)
Dziś p.kierwnik dzwoni do mnie.Nie mogli półosi wybić z łożyska,więc założyli nową piiaste,półoś i łożysko.Miło.Podobno zrobili adaptacje skrzynki i jest ok.Wycieki zrobione.Nie mogę się doczekać niuni...
Od wymiany oleju zrobione jakieś 3-4tyś.Grama nie dolałem bo ma stan.Motorownie przeganiam często do max.obrotów.Jestem mega zadowolony jak narazie.
Oby tak zostało :)
Dziś wgrałem polske meni do mojej niuni.Przy okazji najnowszą navi z 2016 edycja 2.Odblokowal mi gościo dvd,żeby w czasie jazdy ogladać.Pare bajerów jeszcze zrobił.Klape zamykam ze środka auta dotknięciem guziczka lub pilota.Poprostu bajka
Jakie bajery? Te co opisales to mam😜
Wypalcowane z LG G4
Hmmmm
To że masz to nie zmienia faktu,że to bajery.
Zle mnie zrozumiales....xhodzilo mi o to jakie jeszcze bajery oprocz tych opisanych Ci zrobil. Pisales "pare bajerow jeszcze zrobil" i mi chodzi co jeszcze z ciekawosci
Wypalcowane z LG G4
W sumie to tak sie teraz sam zastanawiam co jeszcze .......Może miałem na myśli żony x3.Bo tam też coś robił.
Dzieje sie. :) Ładnie,ładnie :)
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...1825ebf9e6.jpg dziś wpadły nowe blachy.Jak coś to mrygać na mnie na bajere..
Fajna...naklejki forumowej brak 😗
Wypalcowane z LG G4
Jak to Piotruś u Ciebie wszystko musi być w najlepszym porządku,nawet cyferki na tablicy. :)
p.s. @BEZI a czy ramka się liczy ?:)
4 gwizdki w zderzaku wyglądają kozacko, mega dupsko, aż mi się gąski z Niesulic przypominają :)
Jestem zboczony na tym punkcie, ale listwy dał bym w kolor budy i było by już mega.
Z naklejka tez fajnie wyglada hehe
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...066c535a36.jpg
U mnie jedna rurka i slabiej to wyglada
Wypalcowane z LG G4
Co ile km w tym modelu się silnik wymienia? Jaki koszt wymiany w serwisie?
Jak to mówią,jak dbasz tak masz.Widziałem F750i z przebiegiem po 300tyś.km i dopiero miały silnik nowy.Moja miała przy 80tyś zmieniany.Podstawowa przyczyna to interwały olejowe i złe wtryski.Słyszałem że wystaczyło nowy soft silnika,żeby wtryski nie lały.Bezi chce nalepke forum.Trzeba godnie go reprezentować.A F każda ładnie wygląda,nawet jak by miała 1 rure.
Jak patrzę na tą naklejkę,to stwierdzam że ramka pod tablicę jest bardziej godna 7er :)
Jest piękna.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Z tęsknoty za autem kupiłem takie coś.Podobno świeci ok.Fotki wkleje jak auto wróci z servisu.http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...b50d8b9f01.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...22385916ad.jpg
Fotki obowiązkowo :)
A czy Twoja 7 nie stoi czesciej w serwisie niz nia jezdzisz?
Narazie to auto trafiło do bawari na proponowany bezpłatny przegląd.Po wnikliwych oględzinach pan kierownik powiedział że poci sie maglownica i są delikatne odgłosy z tylnego dyfra.Na to ja,poproszę nowe.Maglownica już siedzi za 11tyś.pln i jeszcze czekają na zgode z Germany na tylni dyfer.Poprostu pięknie.
Generalnie tak nie jest.Jadąc na urlop zostawiłem im auto bo było mi zbyteczne.Jak by nie było gwarancji,to człowiek by jeździł i nie szukał w całym dziury.
Jaki jest koszt takiego przeglądu? Ty płacisz całość czy ta gwarancja coś tam pokrywa?
Auto wyglądem powala... ale nic po za tym. Skoro piszesz że masz przebieg ledwo poand 100 tyś i tyle usterek to ja dziękuję za takie auto. Wstyd dla BMW za taki model. Dobrze że nie kupiłem F tylko postawiłem na Lexusa. Moja ma 316 tyś nalatane w 9 lat mam pełny wydruk historii do końca w aso ( najpierw lexus potem toyota ) i tyle napraw nie było przez przebieg ponad 3 razy wyższy niż u Ciebie. W każdym razie powodzenia w użytkowaniu F01 oby nie sprawiała większych problemów. Plusem Lexusa jest wolnossące V8 nie to co bmw oparte na turbinach... Pozdrawiam
Podobno w 750i dyfry leca od mocy silnika.Są to sporadyczne przypadki,ale sie trafiają.Co do maglownicy,coś sie zaczeło pocić od góry,gdzie wchodzi sztyca od kiery.Gdy by nie gwarancja,to założył bym nowy uszczelniacz i po temacie.Magiel sztywny i cichy był.Też widze że poprzedni właściciel mimo tego pakietu gwarancyjnego był laikiem i nie widział wycieków.Potrafił tylko kupić auto od BMW w 2014 i jezdzić.Na aucie było 20 wgniotek parkingowych.Zostało po nich wspomnienie.
Co do zapoconej maglownicy to jaja jak berety.Oczywiście servis mi zamontował calą kpl.z końcówkami i przewodami.Ale po zamontowaniu i jeździe zayważylem że wywala co jakiś czas płyn z pod korka wlewowego.Zalożylem nowy oring i nic.Po przemyślenu sprawy spr.odpowietrznik w korku.Jest specyficzny i nie byl drożny.Zrobiłem na próbe otworek i problem znikł.Oczywiście już zamówiłem nowy.Mój wniosek jest taki,że maglownica była dobra tylko nie miała odpowietrzenia.Po założeniu nowej wsztstko sie uszczelniło i wywalalo górą.Podobną sytuacje miałem kiedyś w tirze.Zapchal sie odpowietrznik od skrzyni biegów.Mało co nie doszło do wyjęcia i uszczelniania skrzyni biegów.
Heh Co nie zmienia faktu ,że dorobiłeś sie gratis następnego nowego podzespołu. Piotruś ,jak tak dalej pójdzie to będę miał nową F01 :) Cieszy mnie to :)
Dziś dzwonili że mają dla mnie przedni dyfer i będą go wymieniać w poniedziałek.Myślałem że tylni,ale jednak przedni.Skrzynaka rozdzielcza ATC siedzi już nowa z półosiami.
Bawara będzie jak nowa :) Super !
a po kolejnych 100 kkm znowu wszystko do wymiany :) co będzie jak się skończy gwarancja...