Ok thx bede sie trzymal w ryzach ;)
Ja dokladnie te kupilem i jestem zadowolony
Wersja do druku
Ale szczerze....w dzień nawet te są praktycznie nie widoczne.?
Tak malo co je widac ale i tak swieca lepiej niz zwykla zarowka pod wieczor juz je bardziej widac jutro jak mi sie uda to zrobie zdj za dnia i wrzuce jak chcesz to u mnie w temacie sa zdj tylko robione juz wieczorem
Darth w jakim temacie masz te wieczorne zdjecia ??? ciekawy jestem efektu
ciekawie to wyglada . nie wywala błedów ???
Nie nic sie nie dzieje bledow zero
teraz tyle tego jest do tych samochodow ze czlowiek nie wie juz co wybierac ,
ah ta technika . dzieki forum juz chyba wiem
To super mam nadzieje ze pomoglem ;)
Załącznik 8660
Odnosnie żarników D2S
Na ori Philipsach w nocy bałem sie jezdzic bo nic nie było widac.
Myślałem ze to juz odbłysniki słabe i regeneracja sie szykuje ale kolega mi polecił OSRAM NIGHT BREAKER
Swiatła świeca w nocy idealnie, wszystko widać i nie żałuje wydanej kasy
Pzdr
Kolego Twin7, nie wiem jakie miałeś te żarniki ale ja od kilku lat stosuje tylko philips xtreme vision. Miedzy zwykłymi a tymi różnica bardzo duża. Dla mnie super. Ale komplet kosxtuje ok.500zł.
Udalo sie zrobic zdj za dnia tak to wyglada u mnie
http://images76.fotosik.pl/676/3e0e7356a8feb1bemed.jpg
Kiepsko jak i u mnie 😉
A co do żarników były ori philips ale już miały chyba dość
Osram nie tańsze, niestety cena idzie w parze z jakością.
Witam
Wybór padł na żarniki Osram....
http://i66.tinypic.com/2lnuvmg.jpg
Moje poprzedni żarniki, czy na oznaczeniu jest widoczna data produkcji?
http://i66.tinypic.com/2ec3rs8.jpg
Porównanie, z prawej nowy żarnik
http://i68.tinypic.com/23kukjk.jpg
Oraz jazda w nocy
http://i67.tinypic.com/2rw22pe.jpg
Wrażenie bardzo pozytywne, zobaczymy za parę dni jaki będzie efekt jak się już "rozswiecą"
U mnie się już "rozświeciły " i efekt pozostał
Wszytko ładnie, pięknie tylko nikt nie napisał że do dynamic xenon idzie żarówka d1s. Na szczęście mogłem wymienić. Philipsa to koszt 530zl za dwie sztuki
No to poszedłeś grubo.
Ja się moge zamienić jakby co - moje żarówki zostawie gratis :D
Nowe ds1 już na aucie. Muszę przyznać że to dobrze wydane 530zl. Światła świecą rewelacyjnie szczególnie jak otwierają się przesłonki. Pierwsze co tak naprawde mi się podoba dużo bardziej niż w220.
Panowie musze wymienić u siebie żarówki. Mam ksenon skrętny więc widzę, że muszę kupić D1S.
Macie jakieś sprawdzone sklepy internetowe gdzie mógłbym kupić takowe żarówki w rozsądnych pieniądzach?
I ostatnie pytanie czy dużo roboty jest przy wymianie, mam polifta z 4,8 pod maską więc miejsca mało. Gdzieś chyba czytałem, że trzeba ściągnąć zderzak, prawda to?
Zderzak tylko jak chcesz od ringow zmieniac, wymiana jest banalna.
Zdejmujesz kapselek, przekrecasz zapłonnik, drucik odginasz i masz juz zarówke/palnik w rece.
Moze masz jakiegos mechaniora znajomego i załatwi ci z ic z rabatem albo coś.
A misejca chyba będzie na tyle zeby wlozyc reke przed puche filtra.
Nie, nie, filtr powietrza trzeba wyciągnąć, ale to nie jest jakaś wielka robota :)
ok to robotę ogarnę we własnym zakresie
mechaników znam dwóch, ale nie wiem czy nasze znajomości są na tyle dobre żeby chcieli podzielić się rabatem, ale sprawdzę
dzięki za szybki odzew z waszej strony
Płaciłem ostatnio za 2szt hella ok 400PLN.
Mogę Ci zorganizować
Dzięki za ofertę. Najpierw rozeznam się u siebie co i za ile mogę dostać i jak coś to odezwę się na pw.
Ja też się podzielę opinią. Po zakupie auta jeden żarnik świecił już na żółto więc postanowiłem wymienić obydwa na D2S OSRAM COOL BLUE INTENSE XENARC 6000K +20% i powiem że różnica jest ale oczekiwałem czegoś więcej, barwa na razie jasno-żółta nie wiem ile czasu zajmie "rozświecenie" się żarników ale ogólnie nie ma wielkiego ŁAŁ
W mojej poprzedniej e39 robiłem regeneracje kloszy w środku i na zewnątzr lampy i kupiłem D2S Maxgear 6000K za chyba 70 zł komplet i swiatła świecą mega dobrze, nawet wczoraj był u mnie kolega któremu sprzedałem auto i naprawdę świecą jasnym, mocnym, białym światłem. Trochę jestem rozczarowany OSRAMEM
Odbłyśniki i soczewka już w autach 4 letnich nie są idealne i dużo światła zabierają.
Niby tego nie widać jak jeździmy, ale stopniowo się pogarsza i tego nie zauważamy.
Do E65 2 nowe projektory do preLCI ori HELLA to 199zł, jak będę u siebie wymieniał to zdam relacje.
Co do Maxgear to widoczność jest bardzo dobra w deszczu i w nocy-jest to 6000k a podobno od 8000 jest kiepsko i im dalej tym gorzej. Moim zdaniem za cenę 70 zł za komplet to bardzo dobre żarniki jeżdziłem na nich ponad dwa lata i na dzien dzisiejszy świecą bardzo dobrze
Odnośnie moich lamp w e65 to na pewno oddam je do regeneracji po zimie bo co prawda klosze wyglądają ok ale na pewno odbłyśniki już nie
Wsadzić palec do środka, pomazać po odbłyśniku i gdy go wyjmiesz i będziesz miał brudno-srebrny to na bank jest do regeneracji :D :D :):)
Jak w końcu będę miał chwilę to ogarnę jak najmniej pociąć lampę aby ją rozebrać - ostatnio robiłem to w punto i k..a świeci teraz lepiej jak u mnie :D
Hahahah Bardzo dobry sposób na kontrole odbłyśników.. Jano jesteś geniuszem !!!
Jak bym miał jaką starą lampę to bym znalazł na nią sposób . W E90 rozkleiłem i poskladałem. W Mercu clk też bez śladu. W e38 to sie nie liczy bo to dzieci umieją :)
Rozcinanie to jakoś źle mi się kojarzy i na to bym sie nie zgodził.
Najlepiej podgrzac w piekarniku i rozkleja sie sama:)
Darth toś dowalił......w piekarnik.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Dobrze mówi że piekarniku ale nie wiem czy lampy z e65 da się tak rozkleic.
W e39 nie ma problemu
E65 nie da sie w piekarniku
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka