Napisz na priv ile sobie życzysz za autko. Porozmawiam z drugą połowką i jak coś to zadzwonię
Wersja do druku
HA i ja to mam ręke do sprzedania auta.Kolejne BMW trafi do znajomego w Radomiu.Właśnie wziołem zaliczke za moje e65.
A co kupujesz ? F?
taki plan,ale za pare tygodni,moze miesięcy
Ja ostatnio sie nakręciłem i przeglądam ostro ogłoszenia, cięgle myśle czy 5 czy 7, ale ze względu na ceny. W 5tkach przerost 2.0d ale jeździłem prawie nową i za sLabe mi to:(
W serii 5 jest sporo 535i.Jak już to w to bym celował.Ale ja bede szukał 7.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Ale 535 pali tylko co np teraz moje 745 a chciałbym w cos ekonomicznego iść czyli diesel, najlepiej 730d lub 530d. Kiedyś myślałem o 750 ale po tym co czytam i słyszę o tych silnikach to odpuszczam..
Aldik, po E65 745i to już lepiej 740d, ostatnio jeździłem F07 535d xdrive z 8 biegowym automatem (seria 5 GT, ale to auto ma płytę podłogową F01, czyli de facto to jest to samo co 740d) i auto jest na tyle wyciszone, że tych 300 koni nie czuć aż tak. Dla mnie kumpla E61 535d odczuwalnie zbiera się lepiej. Ale to tylko odczucia, papier mówi inaczej. W każdym razie, skoro nie czuć tam 300 koni, to w 730d będzie jeszcze gorzej...
Ale 5GT ma większe opory, to wyższe auto od 7. Tak przynajmniej mi się wydaje. Chciałbym 740d ale są drogie niestety i jak juz sie z forum dowiedziałem też sie różni i będzie droższe w ew naprawach np turbin bo tam są juz dwie :(
Tak czy siak jak tylko będzie okazja to muszę pojeździć taką i zobaczę jak to się spisuje. W e38 która wagowo była chyba podobna jak nie cięższa 245KM w 740 dawało nieźle rade, przynajmniej w moim odczuciu. Kolega mam 530d E39 i czasami nią jeżdzę i tez mi pasuje. Kwestia momentu obrotowego.
Z ciekawości F01 730d ma praktycznie tyle samo do setki co 740i w e38.No 7,2s vs 7,0s. Momętu obr. ma 730d sporo więcej.Więc tragedii nie ma w osiągach,tak mi się wydaje.
Myśle,ze do normalnej jazdy 740d w F01 wystarcza.Miałem okazji przejechać sie takim wynalazkiem ok 300km na miejscu pasażera.Dodam tylko,ze na autostradzie w Niemczech.Auto nie ma problemów ze sprawnym przyśpieszaniem do 200km/h.W sumie od predkosci np 80km/h-200km/h to była chwila moment.Przyjemne auto.
Wg mnie jedyna rozsądna opcja to 730d i remap - bezpiecznie, ekonomicznie i moim zdaniem wystarczająco dynamicznie. Z tego 245KM pewnie bezpiecznie podchodzą pod 295KM.
Jaro5 też własnie sugeruje sie danymi tech i teoretycznie powinno to wystarczyć :) Chociaż fakt że najchętniej bym chciał 750 albo 760 :D
Ja chyba bede szarpał coś z usa.A tam same bp 😆.Może sie uda 2011w góre,czyli po fl silnik i wolny od wad.Poznać je można po czarnym deklu na silniku.Tak na szybko.
Tak akcyzy opłaty kiedyś tez czailem sie na amerykanca ale jak przeliczylem transport oplaty to mi sie odechcialo
Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
Jeszcze sie nie zagłebiałem w temat,bo nie mam czasu.Znajomy juź pare drogich aut tak kupił i wychodzi ok.Opłaty akcyzowe płaca u niemca w porcie.Podobno ze 2 lata młodszą sie kupuje jak u nas.
Jaro5 mozna wiedzieć za jaką kwotę sprzedałeś auto? Pewnie będę żałował do końca życia że od Ciebie nie kupilem:(
30 tyś. Szwagier mojego gazownika dał mi zaliczke.Znają auto od 5 lat jak ja.Tyle chciałem.Musze tyko poduszki ogarnąć i zastaw bankowy zdjąć z niej.Kolo czeka z kasą.Ale w dobre ręce idzie.Fan marki.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...95b8989a95.jpg fotka dziś z trasy do D.Chodzi jak kosa do końca
Dokładnie tequilla.Chcieć wziąć za auto a mieć w kieszeni zazwyczaj nie idą w parze.
Już w domku,umyta jak zawsze po trasie.Drogi brakowało Jakub.To nie M3 tylko http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...5b68848625.jpg
Igła iglą a poduszka świeci :D
Jedyny mankament,na który nie miałem czasu ostatnio.Wstawi się i się zrobi.Nie ma problemu.
Ja tak uważam albo nie mam szczęścia do samochodów. Myślę że kolega ciut za mało wziął za swoje e65. Mimo że przed lift to czuje ze ok 35k mógł cenić. A teraz niech się odezwą osoby które uważają inaczej i pokażą mi za 30t w podobnym stanie.
To auto w takiej cenie to okazja ,chociaż na żywo go nie widziałem.
Najbardziej mnie śmieszy to ze w innym dziale na 7er można przeczytać ze w cenie 20t to e38 można kupić takie sobie. A 30 t to dużo za e65 :-)
Może wynika to z wieku że młodsze auto łatwiej utrzymać stąd 15 lub 20 letnie E38 będzie takie sobie to samo tyczy się E32 a tym bardziej E23 A 10 Letnie E65 jeszcze ok Ceny powinny pospadać bo E65 zastąpiły już dwie generacje wiec jest to już "stary" samochód.
@Jaro a jaka jest data produkcji Twojego auta?
mnie tez to śmieszy, tylko czekam kiedy będą pisali ze poliftowe e38 jest więcej warte niż przedlift e65 :) Nie wiem w jakim stanie było auto Jara ale tez uważam ze sprzedał ze okazyjną cene
Miałem e38 3 lata, teraz e65 i koszty związane z serwisem e65 są nieporównywalnie wyższe, niby to już stare auto a do tej pory niektóre serwisy maja z nią problem. Ceny części może trochę zmaleją ale za to koszt napraw serwisu się nie zmieni
05.2002r po winie.W dowodzie mam 2003r,tak było w D i tak zostało.Podobno auto stało na salonie.Ale to podobno.Czy mało wziołem ???? Czy ja wiem.Można wołać 35tyś i bujać się 5 miesięcy.To nie w moim stylu.Ja uważam że 30tyś to cena w sam raz za taki rok i takie wyposażenie.
Cena jak najbardziej normalna. Samochód ma swoje lata, a serwis jak już pisali poprzednicy DROGI. Jaro miał szczęście i nie wie co to 'typowe bolączki' e65 ale za to nowy właściciel raczej już tego szczęścia za jakiś czas / x kilometrów miał nie będzie. Oczywiście wszystko do ogarnięcia tylko trzeba mieć uszykowane $ i sprawdzony warsztat. Tak więc 35 to już było by za dużo, wolał bym mieć te 5 tys odłożone na 'niespodzianki'.
No to cena w sam raz raczej. Tak jak mówisz, to jest ten standardowy dylemat. Mieć 30tyś PLN od ręki czy 35tyś za pół roku. Jakbyś zdecydował się czekać te pół roku, to z tych 5tyś ekstra netto zostałoby mniej, bo przecież nadal musiałbyś tankować itp itd..
A no dokładnie,a tak to mam zastrzyk 30tyś. do kupna F.
E38 ogólnie to szczyt marzeń każdego kierowcy i zawsze będzie najdroższe :-D
Same igły itp itd a na zlocie jedna góra dwie są warte żeby oddać na nich głos. Wiec za co te 20tys? Skoro E65 ładna itd warta jest waszym zdaniem 25tys to e38 ile tyle samo?a niech ktoś mi pokaże tańsze e38 warte uwagi
Hugo szuka e38 w cenie której waszym zdaniem kupuje się igłę e65. Niech się wypowie jakie trupy oglądał w cenie ponad 30tys.
Uwierz mi jakie gruzy są poniżej 20 K... Wiem ile ja szukałem i na początku miałem kase w wysokości 18 k.. Wiesz nowe tico z salonu kosztowało 15 k to jak stary kapeć jakim jest e38 moze kosztować 20 koła i wiecej :D:D ja jakbym tego swojego "starego kapcia " chciał sprzedawać to tez bym chciał powyżej 20 k bo moim zdaniem tyle jest wartę a jak komuś za drogo to zapraszam na tourne po polsce po cukiereczki za 15 tyś zalecany odbiór z lawetą :D Czasem fakt moza coś kupić ponizej 20 tys ale zalezy kto co chce jakie ma wymagania
Dobre e38 będzie trzymało cenę bo jest ich zwyczajnie mało, a na pewno mniej jak zadbanych e65. O tym że ceny e65 poszybowały niżej to widzę nawet u mnie w okolicy. Namnożyło się tego w ostatnim czasie sporo, 2-3 lata temu było ich niewiele.
Żeby tak f-ki spadały wrr.
No to jeszcze inaczej.... e65 z 2008r tez jest warte 30?no góra 35.to dlaczego f'ka tez z 2008 jest warta 100 lub 120t?
Za ładne e32 trzeba dac ok 15.
Za ładne e38 trzeba dac ok 20
Za ładne e65 trzeba dac ok 25
Za ładna F01 trzeba dac ok 120tys
Coś mi się tu nie zgadza. Szkoda ze na zachodzie takich cen za e65 750 nie mają...
Nie wiem w sumie ile chodzi ładne (zaznaczam ładne a nie jak 70% kapcie) 745 czy 735 bo zwyczajnie nawet poniżej 2005r nie patrzę. Ale za 750 trzeba położyć min 45t i możecie sobie flaki wyprowac próbując mnie przekonać ze jest inaczej to i tak w to nie wierzę. W sumie 45 to tez mało jak by ktoś jeszcze do tego chciał fajne wyposażenie
Dzuda może 25 to nie ale 30-35 max ( dla upartego bo ja bym już tyle nie dał), a spowodowane jest to tym że jednak amatorów na e65 jest niewielu to i cena idzie szybko w dół. Czy to przed lift czy po lift dla mnie też niewielka to różnica.