Z tego co wiem F01 i F10 są wewnątrz wymiarami niemal identyczne
Wersja do druku
Z tego co wiem F01 i F10 są wewnątrz wymiarami niemal identyczne
Mi nie brakuje miejsca ani w 5 ani w 7 ale 7 jakoś dostojniej się jeździ:)
Znajomy ma f10 528i.Niby to fajnie jedzie,ale pierdzi z wydechu jak 318.
No bmw musi mieć minimum 6 garów..
witam w klubie, też dostałem f10 520d z 2015 jako samochód zastępczy :D lecz nie do końca zgadzam się z Twoją opinią- moim zdaniem wykonanie wnętrza jest świetne, nic nie trzeszczy (33k km), miejsca dużo (jak wsiadłem pierwszy raz, to z przodu wydało mi się, że jest większa niż e38). 2.0d radzi sobie całkiem fajnie, 190km ma i daje radę, r4 praktycznie nie słychać, bo jest super wyciszona ta piątka, aczkolwiek przy kickdown'ie da się usłyszeć, ze to tylko 4 cylindry, choć w porównaniu z r4 w e60, to ten jest poezją :wink-new: ogółem super samochód, chętnie bym stał się jego posiadaczem, nawet i w 2-litrowym diesel'u
Nie słychać r4? Dobra, nie mamy o czym gadac[emoji14]
Wysłane z mikrofalówki przy użyciu Tapatalka
Słychać i to wyraźnie.
Zarówno w F10/11 jak i E60 2.0d to porażka.
Może dla przeciętnego grzyba co ma gdzieś co jest pod maską bedzie ok,ale jakos ciezko mi troche sobie wyobrazic jazde takim autem z klekotem 4 cylindrów.
nie twierdzę, że w ogóle nie słychać, ale nie jest to jakoś uciążliwe, przynajmniej dla mnie, choć jakbym kupował to tylko z r6. nie zmienia to faktu, że nie jest to tak uciążliwe jak w e60, tam to jest dopiero tragedia
Kurde nie wsłuchiwałem sie, ale chyba rzeczywiście 4 gary np w E90 (to samo co e60) głośniej klekoczą od F.
Ostatnio pare razy jeździłem A8 D4 V8 diesle 411KM (po zmianach), jeździ super a klank ma jak rasowe sportowe auto :)
Ostatnio miałem przyjemność podróżować D3 4.2 TDI, to jest inny wymiar diesla, więc w D4 juz w ogóle musi byc kosmos ;-)
Fakt, 4 gary w E90 jest mocniej slyszalne, pamiętam z mojego E91. Natomiast klekot R4 jest MOCNO słyszalny podczas jazdy miejskiej, naprawdę MOCNO w F10.
Kolega ma takiego kaszloka. Kupił 3 lata temu nowe w salonie. Jezdziłem tym. Moja E65 to inna sfera. Nie polecam. Głośne ,klekot ,ten klekot nie przystoi temu autu.
Jednym słowem mówiąc ....upokarzające.
Miro Audi?? No co Ty - zajebiste :)
Janku nie Audi.....BMW F10 525xd
A8 D3 miażdży system.
D3 nie, wole e65 ale D4 super. Co to F10 to minimum 3.0 :)
A do mnie D4 jakos nie przemawia. Juz nie ma tej jakosci. Jest tak samo ekologiczna jak F01 Wszystko niby ładne itd ale to tylko pozory. Takie moje zdanie. :)
No pewnie tak jest, ale wjeździe uwierz jest różnica :)
Jechalem nim mega słabą i wąską drogą więc nie wstawialem nie wiadomo jak, ale do 220 bylem w szoku ;-)
Wysłane z mikrofalówki przy użyciu Tapatalka
Może nie temat 7 ale ciekawe jaką konstrukcje i jak z trwałością jeżeli chodzi o F10 520d ? W piątek jechałem taką z 2011 z boxem, pare KM więcej i ze 40NM na plus. Powiem, że zaskoczyło mnie pozytywnie hmm Niby tam mają być dwie turbiny ale ja tam widzę jedną tylko podwójną !?
Kumplowi po 80kkm jedna padła. Dzwiek silnika ...porażka w tym modelu. Dla mnie lipa.
Kupił nówkę w salonie i co chwila coś. Tragedia !
p.s. on ma oznaczenie 525 ale to 2.od
No własnie jedna z dwóch czy podwójna ?
Co do 525 to wyczytałem że były tam 6 i 4 cyl. Sąsiad ma 525 i z tego co wiem to ma 6 garów :)
http://www.carfolio.com/specificatio...ar/?car=337084
http://www.carfolio.com/specificatio...ar/?car=207482
Widocznie ma starsze auto. Kumpel ma 2013r.
No właśnie, w tej którą jeździłem było na motorze "twin power turbo" a też jak zaglądałem to widziałem jedną
Panowie do okulisty :) http://www.realoem.com/bmw/enUS/show...diagId=11_5078
http://www.realoem.com/bmw/enUS/show...diagId=11_4091 a tu masz przedlift 520d która też niby opisywana jest jako twinpower :)
No to to na pewno nie jest twin turbo
No właśnie hmm - dziwna akcja :) W każdym razie to akurat lepiej :D Bmw stwierdziło że lepiej zarobi jak zmieni silnik a moc i oznaczenie zostawi, dlatego powstało takie rozwiązanie jak Ty przedstawiłeś a silnik zmniejszyli do 4 cylindrów ... patola...
Ekologia :(:(:(
Jak do nowego mondeo ładują silnik 1.0 to o czum tu rozmawiać.
Co ???? 1.0 ???
Rzeczywiście, doczytałem i oby było juz w ogóle zajebiście to ma 3 cylindry !! Matko do czego to zmierza, porąbani ekolodzy robią zament a producenci sie cieszą i tworzą takie wynalazki ....
Twin Turbo to dwie turbiny, inaczej mówiąc biturbo.
Twin Power Turbo to jedna turbina o zmiennej geometrii łopatek.