I porównywanie w220 zwłaszcza po Liftingu, do E38 to nie porozumienie, należy go porównywać do E65, D3, Phaetona.
I porównywanie w220 zwłaszcza po Liftingu, do E38 to nie porozumienie, należy go porównywać do E65, D3, Phaetona.
No to jeśli chodzi o wybór pomiędzy zdrowym E38 a zdrowym W220, wolałbym w220 :)
a to co e38 s edc nie było ????
Tylko że W220 nie było oferowane bez pneumatycznego zawieszenia.
Resumujac W220 bedzie drozsze w serwisie i zakupie zdrowej sztuki, za to E38 bedzie tansze w zakupie i serwisie oraz chyba bardziej mniej awaryjne?
Ale coś mi się wydaje,że zanim wprowadzono airmatic to było jeszcze zawieszenie hydrauliczne w W220...i to podobno jest katastrofa...wycieki nie do opanowania...Straszycie tak tym airmatic-em a miech po regeneracji kosztuje 800 zł...przecież to nie majątek...nowy w Norwegiii Bilstein do W211 widziałem za 2900 koron czyli 1500 zł...w ASO wołają 4000 zł hehe...Mi bardzo podoba się E38 i dlatego byłem w posiadaniu przez 1.5 roku ale stwierdziłem,ze moje zdrowie psychiczne jest ważniejsze od posiadania BMW :) ...to auto absolutnie nie nadaje się na panujące tutaj zimą warunki...wieczny stres czy przez np nie otwierające lub dla odmiany nie możliwe do zamknięcia drzwi nie spóźnię się do pracy...a to tylko jeden z mankamentów...auto naprawdę piękne ale wyjatkowo wku.wiające...Ja bez zastanowienia brał bym W220 i tylko w 500-ce na airmaticu...Pozdrawiam.
Wlasnie ABC jest trwalsze od pneumatyki.
http://www.abcregeneracja.com/
Jest twarlsze, ale droższe w regeneracji :)
Koszty zawieszenia w W220 (jeżeli padnie airmatic) będą wyższe, ale w grubej E38, mamy nivo i edc, które jak padnie też słono kosztuje.
Jezdzilem wieloma mercedesami w220 i w kazdym czulem sie jak miedzy osiemdziesiatka a smiercia.
Dobre auta ale ja nie lubie ich stylu. Wolna skrzynia i wszystko jakies zamulone-stateczne.
Lexus fajnie wyglada ale nie tak fajnie jak e38 :)
Ja kupilbym e38 ale jestem lekko wypaczony i zawsze kupowalem samochody ze znaczkiem smigla bo poprostu najlepiej mi pasuja.
Musisz sam sobie porownac. Przejechac sie i bedziesz wiedzial.
Koszty jak cosik sie spitoli we wszystkich tych autach beda wysokie a nikt ci nie powie kiedy i co sie sypnie.
Pozdro.
Dżuda masz jakiś przykład? Mi też się wydaje, że W220 było oferowane z airmaticiem a w opcji z ABC.
Dzuda jesteś pewien, ze były bez airmatica? Bo mi sie wydaje, ze nie było.
Tzn są jacyś magicy co usuwaja miechy powietrzne i wstawiaja zwykle amortyzatory, ale takie cos nie wychodziło fabrycznie.Masz jakies zrodlo tych informacji? Bo wedlug wszystkich co znam nie było zawieszenia innego jak airmatic i abc.Przeczytałem rowniez cala instrukcje obslugi tego auta i tez nie było mowy i zwyklym zawieszeniu.Moge sie mylic, ale licze, ze podasz zrodlo.
Jak kupowałem swoją oglądałem dwie sztuki bez...
Na 99% w w220 fabrycznie był airmatic albo ABC bez możliwości posiadania tradycyjnego zawieszenia.
W W211 była możliwość posiadania tradycyjnego zawieszenia lub airmatic.
A co do pytania autora tematu - ja bym brał w220 w tym budżecie.
Tak trochę w temacie:
https://www.facebook.com/beka220
Zaznaczam,*że nie mam nic wspólnego z tą*stroną.
Tak to jest jak sie kupuje nieuszkodzone W220 za 15 czy 20 tyś i oczekuje sie super bezwaryjnej jazdy.To normalne, ze zawieszenie kleka po 300 czy 400tys km.To, ze gnije to niestety fakt sporo jest takich.
Podobną stronke mozna znalezc z E38 duzo tez jest zgnitych.Jak sie psuje edc to oczywiscie zmiana na zwyklą zawieche :)
Impex daj linka do strony z e38. Ja swoja kupilem za śmieszne pieniądze tak naprawdę 9 600 a nie jest to limuzyna za 5 złotych ktora ledwo jeździ
Przepraszam, zle ujałem.Miało byc podobną stronke można ZROBIĆ.W sumie tak jak z każdym autem.Sorki.