ale może kupił od komisu albo p.Henia.A wtedy daleka droga do udowodnienia że kręcił km.
Wersja do druku
ale może kupił od komisu albo p.Henia.A wtedy daleka droga do udowodnienia że kręcił km.
To chyba samo mowi za siebie, skupiam sie wlasnie kupiam przed chwila wymienilem alternator musze jutro jakos dorwac to kolo pasowe od pompy wody, ma ktos? place extra 100% wiecej okolice opolskiego dolnoslaskiego.Cytat:
- sprowadzony z USA
- pierwszy właściciel w Polsce
- przegląd i OC do 11.2014r.
Cena / USA / PRZEBIEG... i fakt ze auto za tak niskie pieniadze nie chcialo sie sprzedac mowi samo za siebie i powinno bylo zmusic do gruntownego zweryfikowania autka - posiadac po prostu E65 ktorym jezdzimy (ale od "eksperta" do "eksperta") to jedno, a posiadac DOBRE E65 to juz drugie.
Wiem co znaczy miec E65 ktorym jezdzisz od mechanika do mechanika, zestresowany bo dopiero go kupiles za ciezko uzbierane pieniadze, zastanawiajac sie czy zostales oszukany czy o co chodzi. Jednego jestes wowczas pewien - ze konca wydatkow nie widac i efektow rowniez. W momencie kiedy ja kupowalem moje pierwsze E65 wersje przedliftowe byly od 38k to ja wybralem model z polki cenowej 52k pln (za model z 02') i okazal sie nie zbyt udanym wyborem, roznica od tych oferowanych po 38k a tym co kupilem byla chyba tylko w cenie, takie prynajmniej odnioslem wrazenie.
...i dzisiaj majac bezwypadkowe, zadbane POliftowe E65, oryginalnym przelotem 270k km - wiem co to znaczy miec dobre 7er :)
Jesli w Twoim wypadku :
Przebieg - dzisiaj rzeczywiscie ma 300tys, to jest to super wynik, mogl byc krecony np. z miliona.
Powypadkowy - jak widzimy na zdjeciach - poduszki sa całe, a konstrukcja pojazdu nieucierpiala mozna powiedziec zbyt mocno.
Liczmy na to ze ogarniesz alternator i aku i bedzie dobrze :) Za te pieniadze nie kupiles gorszego 7er od tych co sa wystawione po 40k. Mowie to z wlasnego doswiadczenia ktore opisalem wyzej ze, wysoka cena auta uzywanego nigdy nie bedzie wyznacznikiem jego wyzszej "jakosci" wzgledem konkurencji.
wkoncu ktos normalny... tu wiekszosc twierdzi ze jak nie przeplaciles to kupiles trupa. co do auta to lekki dzwon z przodu nie ma tragedii e39 tez mialem lekko uderzone z przodu tak mi sie wydaje bo na chlodnicy byly odcisniete kolka ale jezdzilo sie przyjemnie, tu troche widac ze ta maska jakby sie nie domykala ale pewnie i to idzie skorygowac ;] jak ze skrzynia wszystko wyjdzie ok to gratuluje zakupu chociaz mozna powiedziec ze wygrales na loterii nie dokonujac nawet jazdy probnej ;p
Uszkodzenia praktycznie bez ingerencji blacharskiej , moim zdaniem lepiej uderzony być nie może. Jeżeli robił to kumaty zakład to nie powinno być śladu - kupiłbym go w ciemno .Napraw alternator , wsadź "normalny" aku i zameleduj go ,może będzie ok . Brak stałego zasilania robi wielką kaszanę w e65 (autopsja).Może da radę zamknąć się w 2 tys. a wtedy masz mega tanią e65
A nawat jak przyjdzie mu robić naprawe skrzyni to i tak tanio wyjdzie to e65.Te uszkodzenia ze zdjeć są prawie zerowe tak ze nie stresuj sie.Przebieg...hm,zawsze mogło być gozej.naprawiaj i ciesz sie jazdą kolego.
Jaki jest taki szacunkowy koszt naprawy gdyby cos? Chodzi mi o jakis tam szacunkowy koszt:)
skrzynia : od 700 do 4000
alternator : od 500 do 3000
Olejus co do alternatora ma rację ,a co do skrzyni róznie , skrzynia z wymianą (u mnie 2000) naprawa od 500 -3000
Ja nawet bym nie jechał tego oglądać. Dlaczego? Ano dlatego:
1. Ściągany z USA (czyli masz jak w banku dzwona),
2. e65 z przebiegiem 180tys. km za 23 tys. zł? Dobre,
3. jedna felga inna (to co, że gdzieś ma 4 do kompletu, widać że nawet do zdjęć nie chciało mu się zakładać),
4. niby włożył w to auto 7,5k zł, a głupi alternator sobie darował.
Przynajmniej cenę dał w miarę uczciwą. Ale chyba nie spodziewałeś się igiełki za 23k jak 99% ludzi przeglądających otomoto? Screeny z ogłoszeń swoją drogą, masz umowę? Co jest w niej napisane? Jak masz czas i pieniądze (koszty postępowania, ew. pełnomocnik, zaliczka na ew. biegłego z dziedziny motoryzacji itp.) to możesz się z nim bujać po sądach, z tym że on jako osoba fizyczna, nie musi być specjalistą z dziedziny motoryzacji i udowodnienie czegokolwiek nie będzie takie łatwe.
Wiesz ogolnie cudow sie nie spodziewalem ale jesli ktos w opisie aukcji pisE ze auto ma 180 tys przebiegu a ma 265 pisze ze nieuszkodzone nic procz alternatora i ze bezwypadek a okazuje sie cos innego to nie wkur... bys sie? Tym bardziej ze napisal ze jest 1 wlascicielem i ze to on je sprowadzil ze stanow wiec musial na 1000% wiedziec o przebiegu i uszkodzeniach a to juz podlega pod 286 kk. Co do felgi to mam ja w bagazniku mowil z wpadl w dziure w polsce na zdjeciach z usa nie widac aby ona byla pogieta. Jestem dobrej mysli nawet jesli musialbym cos jeszcze zrobic. Ale jesli skrzynia bedzie kosztowala 5000 tys sie pochlastam albo mu ja zwroce.
troche zle do tematu podszedles... kupujac samochod sporo taniej od sredniej musisz byc przygotowany chociaz na ta roznice ze bedziesz musial w te auto wlozyc ale przynajmniej bedziesz wiedzial czym jezdzisz, a nie wladujesz sie na "mine" za ktora za placisz sporo a i tak bedziesz ladowal kase... jacy ludzie tacy sprzedawcy... jak jedni szukaja po niskich przebiegach i niskich cenach tak drudzy zaczynaja od najwyzszych cen... znajdzie sie i taki handlarz ktoremu sie nie spieszy ze sprzedarza i poczeka na "osla" ktory przeplaci, dlatego najlepiej samemu sprowadzac ;)
No wlasnie osiol kupil:)
Lepiej módl się do św Judy bo kupiłeś najtańszą na allegro i dziwisz się ze pojawiają się nowe problemy...
Pamiętaj ze to auto wyższej klasy. Ile kosztuje komplet NOWYCH DOBRYCH opon 20 cali? Może jeszcze się zastanów czy udzwigniesz to auto.
Wytapane z Moto G
A nawet jeśli będzie do remontu to i tak się opłacało ją kupić. Nie poddawaj się tylko usuń usterki, gorzej będzie jak nie masz gotówki na naprawy. Szkoda ze nie zarejestrowałeś się na forum przed zakupem, wtedy dowiedziałbyś się sporo o tym modelu. Ceny e65 sa juz bardzo niskie ale serwisowanie jej i zakup zadbanej sztuki to już inna bajka.
w razie czego zawsze możemy odkupić :rockon:
To ja tylko tak od siebie dodam, że jak już uporasz się z problemem alternatora/zasilania, to przyjrzyj się jednak tej nieszczęsnej "rurce". Koleś napisał: koszt naprawy 7,5 tys (i faktycznie ta naprawa może do takiej kwoty dojść), a sprzedał auto za 23 tys, to można powiedzieć, że oddał za pół darmo. Ja bym obstawiał jednak, że rurka nie była przez niego wymieniana (może zrobili ją w USA, ale to zdaje się powinno być gdzieś odnotowane). Jak już będziesz jeździł, zobacz, czy nie ubywa Ci płynu. W E65 z 2002 zdaje się nie było jeszcze tego otworu technicznego, którym wydostawał się cieknący płyn (niech mnie ktoś poprawi, jak się mylę). Jeżeli jednak masz ten otwór (na lewo od tego "slimaka" gdzie montowana jest pompa wody widać otwór OBRAZEK) i teraz, gdy dłubiesz przy pompie wody, zobacz, czy nie ma z tego otworu zacieków. Jak masz zacieki, rurka do wymiany.
Temat rurki do ogarnięcia dziś w kwocie około 1500zł, czy to rurka od Sebka czy ori z bmw wraz z montażem. Autko przy tym przebiegu może mieć też uszczelniacze kiepskie ale to wszystko wyjdzie z czasem. Jak bys miał pecha i w pierwszym półroczu trafisz na te problemy to wyjdzie Cię cena jak za normalne e65 albo i wyższa.
Z tym się nie mogę do końca zgodzić. Z carfaxu wynika, że samochód poszedł z USA do Niemiec, a poprzedni właściciel napisał, że on go sprowadził i jest pierwszym właścicielem w Polsce. Wynika z tego mniej więcej tyle, że on mógł sprowadzić samochód od jakiegoś handlarza z Niemiec i wtedy to wcale nie on musiał ingerować w licznik.
Co do całej reszty, to kupiłeś bardzo tanio, ale to wcale nie musi znaczyć, że kupiłeś złom. Musisz jednak liczyć się z kosztami w takim aucie i po kupnie jednak trochę kasy na start trzeba mieć.
A ja bym podszedł do tematu tak: ogarnął akumulator/alter czy ewentualnie manetkę tak aby jeździło bo zdziwiłbym się gdyby to skrzynia i tyle w temacie. Wszelakie szarpanie się po sądach szybko przekroczy kosztami cenę auta.
No z ori to chyba się w takiej kwocie nie zamkniesz, chyba że jesteś mechanikiem i sobie sam zrobisz. Ja z rurką od Seby zmieściłem się ze wszystkim w 2000 pln, ale wymienione były uszczelki pod kolektorem, dekiel przysłaniający rurkę i jeszcze jedna krótka rurka, co nie wytrzymała demontażu.
Taka cena była w Kaliszu gdzie serwisuje auto.Jak zabieg wykonany jest podczas zmiany uszczelniaczy to jeszcze taniej.Sama rurka jest b.tania, resztę pochłania robocizna itp. uszczelki.
To się będę musiał chyba kiedyś do tego warsztatu przejechać ;)
Panowie jutro wielki dzien bede mial kolo pasowe i juz bede wszystko skrecal alternator podlaczony dzis probowalem tak sprawdzic czy zaplon dziala ale cos nie chcial mi krecic ale to chyba dlatego ze mam odlaczone kable od alternatora?
ciekawe jak miał kręcić bez akumulatora, bo tak to zrozumiałem :D
Nie chodzilo mi o to ze alternator byl odlaczony i nie krecil:D Wiec Pany wszystko smiga, aktualnie auto choinka bo co chwile zapalaj sie bledy ale pewnie to od tego ze byl zwalony alternator i nie bylo ladowania i pradu, jutro jade na kompa. Problem z biegaiem D wystepuje ale raz jest dobrze a raz tak ze jak wrucam te to musze dzwigienke trzymac tylko rusze puszcze i normalnie jade tylko ze jak stane np na swiatlach to znowu mi wskakuje na N i znowu musze to samo robic a czasami wbije i jade i zatrzymuje sie i jest git, powiedzcie mi co to za przyczyna moze byc tego.
I jeszcze tak sobie mysle jak uproac sie z ta odstajaca maska...
maska ma dwa zaczepy po dwóch stronach pewnie jeden masz urwany i nie załapał... Co do problemów ze skrzynią sprawdź pod kompem jakie są błędy, zakoduj akumulator i jeśli nie będzie poprawy to sprawdź sterownik skrzyni.
Powiedzcie mi jak zakodowac aku? bo wlasnie nowy kupilem bo tamten padl. Co do skrzyni to jak ruszam to poakzuje mi sie taki wykrzkik i pisze REPEAT GEAR SELECTION.
To to wiem :) ale czym to jest spowodowane? moze ta manetka? dodam ze mam umierajacy aku i nawet kontrolki od abs, hamulca recznego trakcji swieca.
E65 to jest jeżdżąca elektrownia zrób tak jak ci podpowiadali koledzy wyżej nowy akumulator najlepiej żelowy. Następnie pod komputer z czytać błędy i wykasować wszystko co się da. Kolejny krok to sprawdzenie które błędy powrócą jak bumerang wówczas da ci światło na to co się dzieje.
Przy montażu aku są dwie sprawy:
Rejestracja nowego (robimy zawsze po wsadzeniu nowego).
Zmiana parametrów i rodzaju (robimy to jeżeli został wsadzony np. AGM zamiast zwykłego lub zwykły zamiast AGM / inna moc akumulatora niż poprzednio zapisany).
Rejestracje nowego można wykonać samemu programem INPA.
Zmiana parametrów jest już bardziej skomplikowana i nie powinien tego robić nikt kto jest zielony w temacie.
Do Twojego auta powinieneś wsadzić akumulator AGM o pojemności 90Ah lub lekko większy (AGM to nie jest aku żelowy).
Tak jak napisał już ktoś wyżej zmień ta manetkę !
Ogarnij najpierw te sprawy zanim zaczniesz zadawać 1000 nowych pytań.
Gdybyś szukał warsztatu który zajmie się kompleksowo tymi problemami to zadzwoń do mnie - 690 215 855 (Zgorzelec, Dolny Slask).
Aku zrobione zadaptowane, bledow wogole w silnikow nie ma w skrzyni bylo troche ale zostaly wykasowane, po ponownym przejeachniu sie autem beldy nie powrocily do skrzyni ale z biegami andal to sam wiec wymienie ta manetke, jedynie jaki blad sie swieci to trakcji.
Błąd trakcji może się świecić nawet jak nie masz czujnika klocków. Ja miałem taki przypadek , zalecono mi naprawy na 3000 zł a okazało się czystym przypadkiem, że po wymianie klocków - błąd się wykasował :)
dziwne ze komp nie pokazuje błedów a trakcja sie świeci
Jin5 powiem Ci że poczytałem twój wątek i jestem bardzo ale to bardzo ciekawy jak będzie sprawowała się twoja E 65.......mam nadzieję że nie będzie studnią bez dna i zacznę wierzyć że cuda się zdarzają ;-). Będę zaglądał i patrzył co i jak.