520 PLN z NW w AXA. E66 750 LI. Pełna możliwa zniżka - wiek kierowcy 32 lata. Płacę mniej niż w HDI za E39 520i w benzynie rok temu.
Wersja do druku
520 PLN z NW w AXA. E66 750 LI. Pełna możliwa zniżka - wiek kierowcy 32 lata. Płacę mniej niż w HDI za E39 520i w benzynie rok temu.
Podobno w tym roku wzrosły stawki za OC... szczerze mówiąc jestem w mocnym szoku jak firma krzyknęła sobie ponad 2000zł za OC podczas gdy w zeszłym roku płaciłem ~650zł z assistance... co sądzicie na ten temat? Z usług ubezpieczyciela nie korzystałem (raz assistance na dystansie 20km), bezszkodowa jazda, itp. Czy ktoś jest w stanie wyjaśnić mi aż tak znaczący wzrost?
Wszystko zalezy od ubezpieczyciela a różnice moga byc spore mnie od mojej 2.8 przy zniżce 30 procent Axa zaśpiewała 3200zł w Pzu zapłaciłem 1230.
Ok, byłem przygotowany, że zapłacę więcej ale jestem nadal w głębokim szoku jakim cudem wyliczono mi ponad 3x więcej niż poprzednio.
No jak
za markę
za wiek pojazdu
za młody wiek
za podwyżkę
za rząd
za prezesa
To nie są tanie rzeczy Panie :)
Dla kierowcy bez zniżek najtaniej jest w PZU.O 50% taniej niż w przypadku innych ubezpieczalni.
Ja rok temu w Liberty zapłaciłem za OC ok 350zł, w tym roku przyszedł mi kwit do zapłaty 490zł, poszedłem do ubezpieczyciela by znalazł coś tańszego bo nie godzę się na taką podwyżkę, ale niestety nie było nic tańszego od tych 490zł.
To powiedziałem Pani, że płacę te 490 i nawet dałem jej swój blankiet do zapłaty który przysłało mi Liberty. Ona mówi, że wydrukuje od siebie, no ok, drukuje i mówi że u niej na kwicie do zapłaty jest (chyba bo nie pamiętam) 440zł. No to dobra.
Czyli Liberty za sam papier i jego przesyłkę dołożyło mi do ubezpieczenia 50zł.
A co do zniżek to cóż, rok temu miałem 60% a w tym roku 50, z nieznanych mi powodów. Ale szybko spojrzałem na rankomat i chyba faktycznie w Liberty wychodzi najkorzystniej. Mam jeszcze trochę czasu także pogrzebię w tym temacie, dam znać jak co ciekawego uda mi się uzyskać.
jak to mozliwe ze macie tak niskie ubezpieczenia?
ja mam full znizki 60%
zonaty prawo jazdy dlugo
2 inne auta ubezpieczone
i mi najtaniej 1400 z kawalkiem za 750tke wyliczaja (liberty)
za inne placilem tak od 500 i co roku wiecej, teraz 700 za jedno 900 za 2 auto
a za to 3 nowe auto to masakra, nie wiem o co tu chodzi
co znaczy wirtualna?
od 12 lat zadnego wypadku
ale zmieniam auta co jakis czas, jest rotacja, wiec nie wiem jak oni to licza
np ostatnie auto mam od 2 lat, zmienialem co jakis czas, ale pierwsze auto od 10sciu to samo
moze licza tylko to 2 auto ktore mam 2 lata? w tych serwisach automatycznych?
a moze tak jest przy rejestracji nowego auta ze to nie ma znaczenia nie kumam tego?
w papierach mam zawsze napisane ze 60% czasem nawet 70% (niektore ubezpieczalnie sobie tak wpisuja)
moze to kwestia duzego miasta, bo mam zarejestrowane auta w duzym miescie
I większa aglomeracja tym na pewno większe składki bo ubezpieczyciel ponosi większe ryzyko że jakaś szkoda może się wydarzyć po prostu większe prawdopodobieństwo w mieście które ma 150tys mieszkańców niż w takim jak np.moje 40 tysięcznym.
Zmiana aut raczej nie ma wiele do rzeczy miałem ponad 70.
ale wychodzi na to ze roznica jest gigantyczna jesli chodzi o miejsce zarejestrowania
najwieksze polskie miasta, 1500, pocim dolny 550
obecnie mam najtaniej w benefi24, wlasnie sprawdzilem max znizki 750zl za merca cl600
Miasto ma znaczenie ale też inne czynniki i ie wiem jakie, ja ubezpieczyciela zmieniam co roku bo zawsze mam najtaniej jako nowy klient w nowej firmie. A potem zawsze za rok jako już nie nowy klient mam ok 200zł drożej.
Co dziwne w jednym roku firma która dla mojego samochodu miała najdrożej w następy okazała się najtańszą firmą, i odwrotnie.
I tak np miałem wartę, potem generali, liberty w 2015 i teraz w 2016 znów liberty bo generali miało najdrożej. Za rok zapewne znów zmienię bo gdzie indziej będę miał taniej dla nowego klienta.
Bartos gdzie zawsze szukasz, w rankomat?
ja znalazlem rankomat najtainej jak sie da 750zl bo mi 1000 zaproponowali w starej firmie
Nie, sprawdzałem w necie m.in. w rankomacie i tam ceny z kosmosu.
Idę do firmy ubezpieczeniowej, która ma w ofercie paru ubezpieczycieli, i tam miła pani sprawdza mi wszystkie możliwości. Zwykle mam ceny ok 200-300zł niższe niż wg kalkulatorów z neta.
Tak jak pisałem wyżej. Na ten rok liberty przesłał mi formularz zapłaty kontynuacji ubezpieczenia z ceną 50zł wyższą niż u Pni z ubezpieczeń dla mojej polisy.
Ja place 1140 za 740 4.4 97 z zniszka 10% dla osoby ponizej 25roku z asistans. Moja przyszla zona robi w multiagencji i jak cos moze pomoc :)
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
ok, wychodzi na to ze musze zmienic swojego agenta i nie korzystac z netu tylko szukac jakiejs multiagencji
wtedy bedzie taniej
ja w lutym płaciłem za e65 745 600 zł a teraz gdy ubezpieczałem meganke 2 1.9 zapłaciłem 630 zł i zniżki 60%, delikatne przegięcie. Podobno ma być jeszcze gorzej......
Oj tam nie narzekajcie, ja płacę 1300 funtów przy 70% zniżek za 730d:)
Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
Jeśli za którekolwiek auto przyszło by mi więcej jak 400zł to robił bym dym, i tak za e36 ~250zł e38 ~370zł. Nie wiem skąd wy macie ceny.
nie każdy mieszka w Sochaczewie...a wysokość składki zależy od wielu czynników, teraz już nawet od znajomych na facebooku I zdjęć jakie tam są umieszczane. Mam znajomych w IT w bankach I towarzystwach ubezpieczeniowych, więc informacje z pierwszej ręki.
Od znajomych na FB i tego co masz w lodówce😂😂😂
Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
ale to tylko w nowych lodówkach z podłączeniem do netu. Ale masz rację o tym już nie chciałem wspominać.
Ja się zdziwiłem bo się okazało że najtaniej miałem do zapłacenia w PZU :-) (dodatkowa zniżka z pracy) ale i tak moim zdaniem dużo przy max zniżkach bo coś około 700zł na rok
U mnie stanęło na 967zł w Link 4... I tak sukces w porównaniu do pierwotnej propozycji przedłużenia w Proamie za 2029zł
Pogieło ostatnio ubezpieczalni. Ja w lutym samo OC w pzu za e65 miałem ok 640zł a wczoraj znajomy mondeo z 2005 chciał ubezpieczyć i wyszło 1003 zł ! Przy max zniżkach.
Kumpel bmw rok temu miał 5 tyś pakiet a w tym 7 !
Kurde, rewelacja u was z tymi cenami.
Ja dwa lata temu świeżo po zakupie auta miałem najtańsze oc w PZU za 2779zł o ile dobrze pamiętam... W zeszłym roku na szczęście nie było aż takiej tragedii, bo "tylko" 1400zł. Ciekawe jaką ofertę przygotują w tym roku...
Może zarejestruj auto w innym mieście !? Masakra 1400.
Ja przy max zniżkach w zeszłym roku za e38 740 płaciłem 840zł OC+NNW. W tym roku samo OC 1024zł.
dostalem 1250zl najnizej jak sie dalo, max znizki
w jakiejs firmie ktora pierwszy raz slysze
w innych bylo 1500-2.5 zlotych
zonaty dzieciaty, prawo jazdy dlugo, powzyej 35 lat
mialemwypadek okolo 2006 rok..
wiec 10lat bezwypadkowosci
niezle co?? :)
pojechali z cenami
w bielsku by bylo okolo 800zl bo mi pani sprawdzala z ciekawosci
w jakims pogwizdowie pewnie z 700zl
kolosalna roznica jest jesli chodzi o lokalizacje
w wawie pewnie najdrozej, pewnie mniej jak 1500 nie da rady :)
Ja placilem w maju 973 zl. 25 lat. Chyba 30 czy 40% zniżki. Axa
Ja mam współwłasność z mamą i płace niecałe 400zl w mbanku. Zniżki maksymalne, nie ma to jak na wsi mieszkać :-)
Wysłane z 1+2
Z własnego doświadczenia wiem, że firmy ubezpieczeniowe strasznie w ch... lecą w tym roku (i nie tylko w tym). e32 mam 4 lata i na początku płaciłem 1500zł, bo przez dłuższy czas nie miałem auta na siebie. W zeszłym roku było 30% zniżek i jakieś 940zł, więc w tym spodziewałem się kolejnych 10% w dół, mimo że słyszałem, że stawki OC mają pójść w górę. No i w lipcu dostałem mailem propozycję około 1150zł za przedłużenie w link4. Sprawdziłem sobie w axa i podstawowe wyszło mi 550. Ze strony link4 wydrukowałem wzór wypowiedzenia i zaznaczyłem opcję, że mogą się skontaktować z ofertą. Godzinę później dostałem telefon, pogadałem 10 minut i skończyło się na tym, że dostałem OC + NNW + ubezpieczenie szyb + coś tam jeszcze za 570. Więc wystarczyło tak naprawdę trochę posprawdzać i podyskutować, żeby ze swojej propozycji zeszli o 50%.
Tak jal pisalem moja kobieta pracuje w muliagencji i moze pomoc wyliczyc najtaniej jak sie da wie co gdzie zmienić zeby bylo taniej wiec co niektorym moze pomoc moge podac nr na priv jakby ktos byl ciekawy i chciał sprawdzić
Dajesz na prv, może sie przyda. A robi też miesięczne na prywatne umowy ?
Poszlo priv