nom, tyle się domyśliłem , tylko prąd trzeba mieć , jest tam jakaś wtyczka , coś ? przekaźnik jakiś trzeba dokładać czy coś? a póki co szukam po forum ;)
Wersja do druku
Czy ktoś mi może dać linka do części opisanej poniżej, bo nie mogę na schemacie znaleźć...:wink-new:?
Chodzi o listwy zagarniające szyby przedniej te przy słupkach plastikowe lub z gumy (nie wiem) ale są twarde oraz lekko wyszczerbione i chciałbym je wymienić (o ile są dostępne i cena znośna), bo niestety szybę będę wymieniał na nową...:culpability: Chyba że są zintegrowane z tą ramką nr 3 i nr 2, to lipnie by było...:RpS_sad: http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/di...3650105#part02
Druga rzecz, to czy dolna krawędź szyby ma mieć może jakąś uszczelkę, bo u mnie to plastikowe podszybie przylega bezpośrednio do szyby..tak ma być..?
z tego co pamiętam to podszybie od spodu powinno mieć takie paski ( piankowe czy gumowe ) które przylegają do szyby , co do ramek to te boczne są osobno od górnej , wszystkie można je wymienić nawet z szybą na aucie
Aha...ale konkrety bym prosił, bo chciałbym te boczne zakupić, ale nie mogę tego znaleźć...numer części lub link mi potrzebny...:smile-new:
ja szukałem długo używki , aż trafiłem używki w wizualnie idealnym stanie
Panowie felgi 8,5 17' et13 podejdą do e38 ?
super dzięki, będą fale z rantem ;)
opony 235/55/17 będą dobre i jakie ciśnienie wypadało by dać ?
Wg instrukcji
Przód 2,1/2,4
Tył 2,5/3,0
Jaki powinien być stan w zbiorniczku wyrównawczym płynu chłodzącego w M57? Nie widzę niczego typu Min/Max na zbiorniku. Wewnątrz jest jakiś wskaźnik/pływak, czy jeszcze jakieś inne historie?
Btw...jak do cholerki zdemontować gałkę dźwigni zmiany biegów w E32 manual... ???
Bo szarpię, kręcę i nie idzie....:tongue:
a jak ściągnąć w e38 auto ?
ile oleju zakupić do wymiany w skrzyni biegów e38 730d ?
A jaka skrzynia?
miałem parktronic w przednim zderzaku , ktoś odciął kable przy prawym błotniku i założył chiński zderzak , chciał bym zreanimować to bo wiadomo teraz tył nie działa , pytanie czy taki zestaw może być na reanimację ? http://allegro.pl/bmw-e36-38-e39-mod...297309599.html
automat :D z tego co czytałem to bodajże 5hp24
To zależy jaką wymianę chcesz robić, bo w całej skrzyni jest koło 10 litrów oleju, przy wymianie statycznej starcza 6 litrów.
Czy takie uszkodzenia chłodnicy znacząco obniżają prawidłowe chłodzenie silnika?
http://images64.fotosik.pl/1055/d6347384e20e57e8gen.jpg
http://images64.fotosik.pl/1055/98587464bb1351abgen.jpg
Oczywiście bo w owych miejscach nie ma przepływu powietrza. Wyczyść karcherem te chłodnicę i wtedy zobaczysz w jakim stanie jest.
Juz jest po czyszczeniu myjka,roznymi specyfikami, dodatkowo kilkukrotnie przedmuchana sprezonym powietrzem.
Oby tylko nic powaznego sie nie dzialo podczas jazdy.Ciezko juz kupic taka chlodnice w ladnym stanie bo motocykl dosyc stary, a ceny nowej nie chce znac.
Jeśli reszta chłodnicy jest drożna ,mam na mysli przepływ powietrza to powinno wszystko grać:anonymous:
OK, dziekuje za pomoc.
dwa szybkie pytania :
1. klakson przestał działać , coś pstryka pod deską i tyle ...
2. gdzie podłączyć kostkę manetki od regulacji kolumny kierownicy ..... wystarczy dać na nią prąd czy musi być jakoś specjalnie połączona ....
Ad. 1 pstryka prawdopodobnie przekaźnik sprawdź napięcie czy dochodzi do klaksonu, bezpiecznik oraz ewentualnie przekaźnik.
735iA jaki może być index prędkości i nacisk na oponę ?
Mam teraz 100W, mogę założyć 99V ?
99H chyba nie bardzo 😯
Czy podczas działania klimy w e32 M60 (klimatronik) wentylator powienien pracowac na pierwszym biegu? Czy jak to jest? I kiedy włącza się drugi bieg wentylatora? Bo na postoju wskazówka temp. podniosła się do pierwszej kreski przed czerwonym polem.
łooo aż taki dobry nie jestem..... na tym kabelku co idzie koło poduszki , jeden taka samiczka ma być prąd ?
spoko , sprawa rozwiązana .... bezpiecznik po podmianie ruszył , działa :)
DRUGA SPRAWA :
w co wpiąć małą wtyczkę co jest koło wpięcia pasów ( od strony tunelu ) są tam małe czarne wtyczki dość krótkie , małe czarne i dyndają sobie luźno .... dodam że z dywanu wychodzi tylko duża wtyczka do fotela , poszukałem pod wykładziną i jakoś nic luźnego tam nie ma...
Swieca....wlasnie dzis na kompa jade, a czyli gdzie to szukac na slupku bocznym czy gdzie?
http://otomoto.pl/bmw-750-rzadowa-po...C33523536.html zobaczcie to , ona ma na panelu od sterowania grzaniem i roleta wyjście AV z przodu , tak było seryjnie czy ktoś coś kombinował bo jakoś brzydko wpasowane to jest
Nikt mi nie pomoże?
Przy normalnych temperaturach po włączeniu klimy, I bieg wentylatora powinien włączać się od czasu do czasu, natomiast w takie upały jak mamy teraz, na postoju, I powinien chodzić praktycznie na wciąż, a II jeśli już się włączy to też raczej nie zgaśnie, bo wspomaga też chłodzenie silnika (mówię o pracy silnika na postoju). U Ciebie jeśli wentylator pracuje tak jak opisałem problemem pewnie będzie visco.
po włączeniu klimy w każdym samochodzie automatycznie nie ważne czy na postoju czy nie powinien załączyć się wentylator klimatyzacji na 1 bieg.
Irek ma rację, w generacji e34/e32 jest tak jak napisał.