Ktoś chętny? Jutro kupuję F01 w Budyniu ;)Cytat:
Zamieszczone przez Damias
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Z Waszych podatków :hah:
Wersja do druku
Ktoś chętny? Jutro kupuję F01 w Budyniu ;)Cytat:
Zamieszczone przez Damias
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Z Waszych podatków :hah:
wg mnie dużo lepiej prezentuje się od poprzednika, za 15 lat kupię sobie taką siódemkę :cool:
Ja już nawet ustaliłem datę zakupu F01 - 26 IV 2025 - na pięćdziesiąte urodziny :D :D :D
Podoba mi się ten model, ale bez jakiś rewelacji, spore wrażenie na mnie robi wyposażenie.
Szczególnie te systemy informujące o zmianie pasa, "Night Vision", czy rzut informacji na przednią szybę (maskę), napewno nagłośnienie też jest super, no i jednostka napędowa (myślę o wersji 750) :D
Dość odległe plany, ale po drodze, chcę jeszcze zakosztować dźwięku V12 ;)
Head Up Display to stara sprawa... Pierwszy raz pojawił się w seryjnym aucie w 96 roku... To nie robi wrażenia...
To że coś zostalo wymyslone wczesnie to nie oznacza, że jest powszechne! W ilu autach cos takiego jest zastosowane? W kilku modelach i to z górnej półki. Klimatyzacja w samochodzie też jest znana od wielu lat jednak dopiero teraz stała się popularna.Cytat:
Zamieszczone przez mackaroon
No to niewiele Ci kolego zostalo samochodow z V12.Cytat:
Zamieszczone przez tomcad
Niestety 750 w F01/02 to "tylko" V8. V12 -ki juz nie bedzie :(
Spokojnie, coś się napewno znajdzie, nie jest jeszcze tak źle w tym temacie...
Hmm moze jakis swap z solidnego E38 :)Cytat:
Zamieszczone przez tomcad
Proszę Cię :D :D :DCytat:
Zamieszczone przez Aldik
A 760i?Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
W F01 nie ma 760.Cytat:
Zamieszczone przez TomekB
Ale takie V8 z biturbo też ładnie gada :)
Pewnie ze ladnie!!! Jedna taka 740-ka poszla na salon i kazdy chcial posluchac silniczka :medit:Cytat:
Zamieszczone przez Jey
Narazie nie ma.Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
....w olsztynie F01 stało pod budynkiem BMW z 2 dni a 3 dnia jak jechalem to stało juz od drugiej strony po bramą serwisu i miała wkrecony hak do holowania w przedni zderzak :what:
Tego sie wlasnie obawiam w temacie F01. :hah:Cytat:
Zamieszczone przez e32maaaciek
Miałem przyjemność zasiąść w 730d i ogólnie bliżej ją oglądnąć i jestem pod wielkim wrażeniem. O stylistyce można dyskutować (chociaż mi się bardzo podoba), ale wnętrze dla mnie jest po prostu fenomenalne. Wykończenie, komfort foteli, obsługa no i masa bajerów jak head up display, rozpoznawanie ograniczeń prędkości czy kamery z przodu.... po prostu bajka. Jedyny problem jaki się pojawia to jakość. Na ile panom z BMW udało się te tony elektroniki i kilometry kabli dopracować, coby się to za czesto nie psuło. Czas pokaże. Pierwsze egzemplarze pewnie będą miały różnego rodzaju wady, ale myślę że z czasem ładnie wszystko doprowadzą do względnej perfekcji. Niestety nie przejechałem się autem bo był to egzemplarz demonstracyjny, który stoi tylko w salonie. Z tego co sprzedawca mówił, to mamy w kraju tylko jedną F01 na jazdy próbne, ktora krąży po wszystkich salonach, natomiast każdy salon (o ile sobie zamówił) dostanie swoją własną na testy w okolicach lutego :(
Oglądałem dzisiaj F01 i powiem tak:
Z zewnątrz tak jak na zdjęciach - mi się nie do końca podoba. Wnętrze za to bajka. Materiały, wykończenie i design rewelka. Wszystko miękkie, aksamitne, skórka pierwsza klasa, plastiki jak są to też konkretnie wykonane. Trochę miałem wrażenie ciasnoty w środku, nie wiem czy się zdawało czy rzeczywiście. Ale ogólnie bomba. Obejrzałem, zobaczyłem cenę i czym prędzzej udałem się do swojej E38 :D
Oj tak, zdecydowanie wydaje się ciasno. O ile z przodu, można powiedzież że jest po prostu przytulnie i wnętrze cię otacza z każdej strony, to z tyłu jest zwyczajnie ciasno. Tak więc dla mnie tylko F02 :D
Ja wczoraj w Bielsku przez szybke zobaczyłem tylko tyłeczek Fki i hmm przypomina powrót do E38, szczupły, deliktany, chce sie macać - bo E65 to takie wielkie dupsko...
E38 jak wyszła pamiętam pierwsze wrażenie - full gangsta, d..pa szeroka jak 2 maluchy i ogólnie wypas. A F01 sprawia wrażenie mniejszej od E38. No ale poczekamy, zobaczymy jak się pokaże na ulicac. Mój brat, który pierwszy raz widział F01 skomentował: Przód to ma jak traktor" ;D
To chyba, że jest opcja, iż ta 7er była powypadkowa i na szybko ją zrobili do jazdy próbnej. Nie chce mi się wierzyć aby taka była nowa F01 to brzmi jak jakiś zły koszmar :)
A ja byłem w servisie niedawno po kilka cześci i kątem oka zobaczyłem nowe 7er ... osłupiałem ... od razu poprosiłem aby mi ją otworzyli ... Zrobiła na mnie niebagatelne wrazenie ... Ja dla mnie jest śliczna, gabarytowo wydaje się dużo wieksza od e38 jak się stoi przed maską wydaje się jakby zamiast samochodu stał przed tobą wielki płetwal błękitny ... Dla mnie bomba i marze o tym aucie ... Tylko ciekawe jak się sprawuje technicznie. Pozdrawiam
Zgadzam sie z Masta , nowe 7 jest niesamowite :) proporcje jak trzeba ,środek znowu jak w BMW :cool:
Byłem w Bavari pare dni temu i stała sobie piękna 730d, ehh mioodzio, jeszcze ladniejsza jak na fotkach, zakochałem się od pierwszego wejrzenia, taaką chce, tylko jedną ma wade na dzień dzisiejszy - jakieś 400tyś za drogo :D
Ja już swoje przeżycia z pierwszego jej ujrzenia opisywałem więc się nie będę przepisywał ale tak jak ktoś wcześniej napisał ja też się zakochałem od pierwszego wejrzenia. Jest idealna a grill... hmmm rzecz gustu ale w końcu od zawsze seria 7er miała na celu być oryginalna i robić to coś w głowie co ja nazywam "burdel" :D
No miałem "przyjemność" zasiąść za sterami tego wynalazku i... rozczarowanie. W środku mniej miejsca niż w moim audi C4 z 1991 roku, to po pierwsze. Jakiś tunel środkowy że niby podłokietnik niestety skutecznie ochrania mnie przed pasażerką obok. To po drugie. Jak na mój gust zegary beznadziejne. To po trzecie. Tak samo z widocznością przez szyby - bieda. To po czwarte. A Nappa czy tam Nasca, jak zwał tak zwał, śmierdzi! W ogóle nie czuć zapachu BMW. To po piąte. I po szóste, porowaty lakier na egzemplarzu który oglądałem. Na swoim E36 mam lepszy, pomijając rysy, ale przynajmniej gładki. Jak na tej klasy samochód - skandal.
Pozdrawiam.
hahaha stary ten tunel jest w 7er od zawsze i podłokietnik większy niż fotel w Twoim Audi też :D reszty nie skomentuje bo aż żal
Ten porowaty lakier to prawdopodobnie lekka "skórka pomarańczowa". To jest domena aut z fabrycznym lakierem. Moja e36 tego nie miała, bo była wszędzie lakierowana. E38 za to miała wszędzie oryginalny lakier i właśnie taką strukturę. Dokładnie taką samą jaką ma nowa F01. Szczególnie wyraźnie widać to przy sztucznym oświetleniu.
dzis z ciekawosci sprawdzilem finansowanie w leasingu to pierwsza wplata ok 150.000zł czyli 30% wartosciu pojazdu (bogatsza werjsa) i potem przez 4 lata spłacanie po kilka tysięcy nie jest duzym obciązeniem dla wielu ludzi... Ale jednak poczekam az bedzie miec kilka lat i kupi sie za "normalne" pieniadze, chyba ze wczesniej wygram w totka albo szybko sie dorobie :x
Jak jezdze moja "nowa-stara" 735 i wszyscy znajomi sa pod wrazeniem ze auto nie pierwszej nowosci a ludzie na ulicy sie ogladaja, komfort bardzo wysoki, dynamiczne to jest, to nie chce myslec jak jezdzi sie nowa 7!!!! to musi byc cos jak bajka albo uczucie porownywalne z lotem w kosmos. Poprzednia wersja 7 nie robiła na mnie takiego wrazenia, a nowa chociaz wyglada jakby byla tylko po liftingu poprzedniej wersji optycznie robi na mnie ogromne wrazenie! Jak bede w najlbizszym czasie w wawie i bedzie do jazd testowych to auto to chetnie sie przejade. Apropo. Warszawskie salony BMW maja juz swoje egzemplarze do jazd probnych??
Żal reprezentuje Twoja wypowiedź. Napisałem swoje spostrzeżenia i tyle. Tak jak było tak opisałem, nie wiem z czym masz problem.
Gasper co do lakieru chyba masz rację bo obok stała "nuffka sztuka" 320CdA i tez miała cellulit, tyle, że trochę wyraźniejszy, na niekorzyść w stosunku do 7.
No chlopie zarzucarz 7er ze jest 7er! Pojechałeś rzeczy ktore sa od zawsze w 7er jak i w każdej innej limuzynie. Najnormalniej w swiecie zrobiłeś z siebie kompletnie nie kumatego gościa. Większość pewnie sie zasmiała i odpuściła sobie komentarz. Ja tez tego nie bede komentował bo nie chce sie z nikim kłócić. Po prostu powiedziałeś nam ze limuzyny Ci sie nie podobają i to zapewne wszystkie produkowane od połowy lat 90 bo wszystkie maja cechy na ktore narzekałes i ktorych nie rozumiesz :/
Skoro uważasz, że to normalne w serii 7 nie czuć że to BMW to spoko, a swoje domysły odnośnie innych forumowiczów pozostaw sobie.
I to jest w/g mnie trafne okreslenie :P :cool:Cytat:
Zamieszczone przez coboss
coboss powoli zaczynam sie domyslac dlaczego zmieniles forum :D Chyba oni powiedzieli stop.
Widzę że niektórym stylistyka już zaczyna się podobać... :) MastaKleszcz - a nie sądzisz że aktualny Lex LS460 jest o niebo bardziej harmonijny, masywny i dynamiczny jednocześnie??Cytat:
Zamieszczone przez MastaKleszcz
Dla mnie to chyba najładniejszy z aktualnie produkowanych samochodów, F01 się nie umywa niestety ;)
O, jeszcze aktualny Merc CL jest spoko, no i 911 (997).
No mi od prezentacji już to f01 się spodobało :) wiadomo tylko że to autko pozostanie w sferze bardzo odległych marzeń, i głupio mi trochę na ten temat wypowiadać(dla mnie to troche tak jak ktoś krytykuje veyrona ;P ) ale kornacki z tvn turbo już je na początku wzioł na warsztat z kolesiem co chciał kupić nowe autko klasy wyższej i też testowali wszystkie duperele elektryczne i reszte tych wianków co tam montują i pozytywnie zaopiniowali :) zauważyli faktycznie mniejszą ilość miejsca niż u konkuretów co jest napewno wadą. Ale najważniejsza konkluzja to iż widać że to już następna generacja wozów nawet w porównaniu z aktualnym a8 czy lexem czy s-klasse zatem napewno praca inżynierów nie poszła na marne a te pierwsze egzemplarze zawsze tak mają np. gazety Auto bild dostają do testów jeszcze wozy nie produkcyjne i tam często w dobrych furach wychodzą jakieś głupie niedoróbki. Swoją drogą znając polskie salony to może skądś skombinowali własnie taki egzemplarz z testów do jazd próbnych i stąd te uwagi kolegi :) kończąc wypowiedź BMW 7 LOCHA POWER 4EVER !!! ;D
No widzisz są gusta i guściki dla mnie ten Lex jest zupełnie nijaki... 0 reakcji mimo że przed momentem pierwszy raz go zobaczyłem. Wygląda jak szczep S-klasy z Saabem robiony przez Toyotę której największym stylistycznym osiągnięciem w ej klasie jest Avensis która się gdzieś cieniem odbija po tym aucie...Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000
DAN V8 - byłeś na otwarciu salonu BMW w Lublinie wczoraj? :]
Ja się już ustawiłem na poniedziałek na jazdę próbną 750i :>
Zdam szczegółową relację ;)
Byłem :D a Ty?Cytat:
Zamieszczone przez RockR