Uwielbiam zdjęcia robione w deszczu lub tuz po myciu :icon_evil: gdzie kompletnie nic nie widać :(
poza tym nie ma w ogóle zdjęcia środka auta :lol: chyba nie przypadkowo
Jak już miro jesteś na śląsku podjedz do mnie pogadamy na żywca :cool:
Wersja do druku
Uwielbiam zdjęcia robione w deszczu lub tuz po myciu :icon_evil: gdzie kompletnie nic nie widać :(
poza tym nie ma w ogóle zdjęcia środka auta :lol: chyba nie przypadkowo
Jak już miro jesteś na śląsku podjedz do mnie pogadamy na żywca :cool:
To już trzeba być totalnym bez mózgiem by do takiego czy nawet innego samochodu ,wstawić dwie różne lampy i palić głupa handlarze mają wrażenie że reszta społeczeństwo to jakieś matoły.
Nieraz wcisnąć mogą kit typu : ''ta lampa jest inna bo musi lepiej doświetlać wewnętrzną stronę drogi ;)'' i uwierz mi że znalazł by się ktoś kto w to uwierzy ;)...
DO ADASIO
Nie denerwuj się, bo to nie o to chodzi.
Pierdół też nie chcę pisać, bo pisałem jak byłem dużo młodszy.
Piszę tak ,bo może komuś taka rada się przyda, przecież my forumowicze mądrzy ludzie wiemy jakie auta się sprowadza ze Stanów, oczywiście nie sądze, że nie ma tam zadbanych, ale nie sądze żeby te igiełki do nas trafiały.
Zresztą sami widzimy jak skończyło się oglądanie tego autka w stanie bardzo dobrym- żenada!!!!!!!!!!!!
Zaśmiecanie naszego kochanego kraju takimi perełkami z USA
Ale trzeba to wszystko brać na humor i swój rozum mieć.:laseczka:
Pozdrowienia dla forumowiczów
Chłopaki bez nerwów. Przeca nie bedziemy sie kłócić o jakieś szroty których jak wszyscy wiemy u nas dostatek. Coś sie znajdzie a ADASIO jak wszyscy tu wiedzą naprawdę ma perełke dlatego ma taką cenę a nie inną i ja to szanuję i popieram. Niemiec tez dobrego auta nie sprzeda tanio a koledze BMW MANIA zapewne chodziło o to ,że szwajcary mają juz taką mentalność . Mają zadbane samochody ,dobrze wyposażone bo to jest bogaty kraj a i kraj też jest czyściutki jak nie wiem co. Byłem i widziałem. Mam tam szwagra tylko on kompletnie na autach się nie zna wiec mi nie pomoże. Do tego wszystkiego trzeba mieć jeszcze czas żeby tam jechać no i niestety troszkę więcej gotówki. Szwajcary też sobie cenią auta. Jedynie ze wzgledu na kolizję lub duży przebieg można cos taniej wyrwać.
Ciężko będzie widzę... Moje też było malowane po drobnej przecierce z dwóch stron ale ja o tym byłem poinformowany przed wyruszeniem w podróż... Dziś będzie ciężko o coś co nie jest po kolizyjne albo malowane... Kurde ja już mam kilka wgniotek parkingowo drzwiowych ;) i znów na upartego musial bym cos malować ale to bezsens bo za tydz moge mieć to samo albo gorzej... Cykanie w silniku pewnie cos z zaworem-zawiesza się??
Ja mam tez kilka rysek na zderzaku z przodu i kilka z tylu, ale specjalnie nie maluje, ponieważ mam orginalny lakier i nie chce żeby później było "aaa walony był bo malowany" ...
Koledzy my tu rozmawiamy średnio o 10 letnich a czasem więcej lat. Co wy chcecie kąski bez poprawek czy jakiś napraw ??? jeśli tak to powodzenia na pierwszym parkingu pod marketem możecie zdobyć pierwsze uszkodzenia lakieru. Jeśli wystąpią one do podkładu to co nic nie będziecie z tym robić ja tak bo moje auto musi być bez skazy. A kupujący i tak ostatecznie albo element lakierowany wytyka palcem lub uszkodzenia na jedno wychodzi.
Dokładnie,tylko widziałem jeszcze kilka przez weekend i na wszystkich są miejsca ponad 2000-4000 mikronów. Tylko ta w żorach http://otomoto.pl/bmw-730-bogate-wyp...C29184828.html jest w oryginale prócz jednego przed. błotnika. Silnik cichutko i pieknie chodzi. W srodku jak nowa i nie było by problemu tylko auto opierdzielił grad w lipcu. Cała do malowania albo do klepacza. Nie chcą spuscic ceny. No wiec jak nie urok to sraczka. Ja wiem ,że to so 10-letnie auta ale bez przesady.
Wiem. Kolor mi sie tez nie podoba. Marzyła mi sie czarna,ale to auto naprawde jest w dziewiczym stanie. Na 8sztuk które oglądałem ta je bije wszystkie pod wzgledem technicznym , zadbania srodka i ogólnie wszystkiego.
Tylko że GOLAS aż piszczy :D
Jeśli chcesz e65 to ta jest ok ale jeśli chcesz e65 z dobrym wyposażeniem - odpuść, po prostu ona nawet pojemników na kubki nie ma :( o masażu wentylacji czy grzaniu foteli nie wspominam,
czerwony samochodzik na BC - sprawdzałeś co to?
kolor - nie najgorszy ale szału tez nie robi
Miro dodam tylko jeszcze jedną kwestię skoro auto po gradobiciu to sprzedawca już za pewne z AC otrzymał nie małą sumkę. A ty jak sam twierdzisz prawie wszystkie malowane tylko ta jedna nie. Tylko ty ją pomalujesz i napotkasz podobnych do siebie co z miernikiem 10 letnie auta sprawdzają i co będziesz im wtedy tłumaczył. Oczywiście nastąpi to wówczas gdy zechcesz sprzedać.
Miro ,spokojnie szukaj ,ja swojej e38 szukałem ponad 3 miechy i znalazłem całkiem niezłą:cool: Ja bym szukał w DE ,nie wierzę w żadne PEREŁKI w Polsce :cool:
Nie no ,odpusciłem ja. Dzis jade ogladac jeszcze tę http://otomoto.pl/bmw-735-ia-salon-p...C29073240.html
Prosze o opinie chłopaki. Co myslicie?
No co sądzimy - że ta ma zmieniarkę i grzane siedzenia :D a poza tym taki sam golas jak i tamta
Wg mnie szara skóra + szare auto = KUPA (ale to moje zdanie)
Silnik 3,5 najmniej spotykany i jakoś nie przemawia do mnie osiągami
niczym mnie nie urzekła
Silnik jest ok, zależy kto czego wymaga. Ale poza tym tak jak wyzej. Nie podoba mi się skóra i felgi też nieciekawe. Szukałbym czegoś w lepszym kolorze i bardziej doposażonego.
Dobra nastepna odpada. Ostatnie czytanie z klucza Przebieg 308 tyś kilometrów bez daty,czyli minimum 100 tys zrzucone. Dwa lata ją próbuje sprzedac.
Możliwe ,ja sprzedałem poprzednia e38 i była ok ,ale co by nie mówić ,wolałbym kupić w DE od normalnego właściciela (nie kopciucha) niż w Polsce ,bo tam inaczej się o auta dba i jeżdzi :cool:
Jeśli kupować 7er w Polsce to od fanatyka ,co sie na aucie zna i o auto dba ,a takich u nas mało niestety :cool:
Ja się z tym nie zgadzam ,bo dla właścicieli aut w DE łatwiej jest pojechać autem do serwisu niz nam ,ze wzgl finansowych i przeważnie serwisowanie auta ASO sie kończy jak auto wjeżdza do nas i serwisuje się u pana kazia. PomijaM wyjątki ,jakich jest baaaardzo mało :smile:
Moim zdaniem nawet nie chodzi o to, że ktoś świadomie czy skuszony ceną wybiera pana Kazia z szopy.
Bardziej chodzi o to ,*że mamy w kraju znikomą ilość kompetentnych warsztatów.
Więc nawet te, które są świetnie wyposażone, ładne etc. okazują się reprezentować w rzeczywistości tragiczny poziom.
A ja wam napisze ciekawostkę . Dziś byłem w aso, w którym miałem serwis przedsprzedażowy, aczkolwiek nie doszło w końcu do sprzedaży , ponieważ kupujący przestraszył się wycieku z kolektora z ssącego i zbyt wyczuwalnego przerzucania biegów w skrzyni. Finał sprawy był taki, że w skrzyni tylko brakowało oleju a kolektor był suchy i żadnego wycieku nie było- co również pokazuje jak aso potrafi stawiać diagnozę..( policzyli kolektor 3 tys i regeneracje skrzyni 7-8 tys , co mnie wyszlo 200zl ) ale do sedna: dość często kupuje u nich części, ponieważ mam 10-15% zniżki, a przy dzisiejszej wizycie.. UWAGA.. dostałem propozycje kupna mojego auta za 38 tys :D Podziękowałem, ale po namyśle jestem zły, że najpierw klienta zniechęcili, a teraz dają propozycje kupna. Spotkał się ktoś już z czymś podobnym ?
Smoku chciałbym zawstydzić ASO i oferuję Ci 38100 pln. Jadę zaraz do Ciebie po to auto,tylko rzeknij słowo. :)
No i właśnie post Smoka , potwierdza to,że lepiej szukac auta w DE :p
Nie oddam za tyle auta :) Ale jestem naprawdę zdziwiony. Malo tego: na moje pytanie o klaptach w kolektorze powiedzieli: Panie, nie usuwaj klapek bo wlasnie tam masz wyciek i wtedy to dopiero będzie. A ja klapek nie miałem :) A kolektor SUCHUTKI ! ;] Szkoda, ze nie wiedziałem ,ze ich nie mam :mad:
Do tego dali mi jakiś smieszny wydruk z carfax , ze auto niy warte 36,900 i oni laskawie mi dadza 38. Normalnie cudowni ludzie ! ^^
Taaa od Ciebie kupią za 38 a sprzedadzą za 60 z gwarancja na rok - znamy te numery z ASO
Smoku, popatrz na bmw.pl na ceny aut używanych, wcale tanie nie są - to niezły sposób ASO na zarobek, bo przecież każdy klient chętnie kupi auto sprzedawane przez ASO a więc (w przekonaniu klienta) PEWNE!!! :cool:
Ostatnio widziałem we Frankfurcie w ASO nowa 5ke z przebiegiem 18 tys km za 22 tys EURO rocznik 2013.
Wiem ,ze to nie 7 er tylko 520d ,ale auto było jak nowe i cena normalna :cool: druga była 530d kombi z 2011 roku w naprawde full wypasie za 30 tys EURO.
U nas raczej takich cen nie ma ,a nie wiadomo co Ci sprzedają :cool:
Patrzac na ceny aut "okazji z de-przebieg 180tys" i problemy ludzi, którzy chcą sprzedać naprawdę dobre auta w granicach 45tys+ to i tak mi trochę dali xD Zdziwiony byłem, ale za grosze auta nie oddam. W najgorszym razie zostawię je na weekendy :P A kombi i tak kupie :smile:
A czego oczekujesz? filantropii?? Maja kupic za 38 i wystawic za 20??
Akurat przy E65 roczna gwarancja to spore ryzyko wiec roznica w cenie ktora podajesz moze nie starczyc na pokrycie wszystkich "wpadek" auta przez ten rok...
Mysle ze 38 to dosc dobra oferta za to auto- miodu nie ma, ale od biedy moze byc.
Bez przesady, az taki golas nie jest. Mi brakuje tylko wentylowanych foteli i nic więcej. Przede wszystkim nie mam zadnych problemów z elektryka, ale nie ma co się licytować. Będą posty podobnego typu, do postów na temat ceny Adasia auta. Wiem co mam, ale dla mnie np. pisanie, ze jak ktoś nie ma komfortów to masakra bo to podstawa jest BZDURA. Jeździło się maluchami-nikt nie narzekał. Nawet teraz nowe toyoty/skody czy inne marki tez sa "dość" wygodne , a 7er bez komfortów to porażka? Ja jeżdżę trasy po 1000 km i wychodzę wypoczęty. Trochę to wszystko na wyrost, ale naprawdę nie ma co dywagować nad tym. Zbyt dużo rożnych opinii na ten temat będzie, wiec zakończmy apropo kto co ma i na ile ceni. Peace :rockon:
czy ja napisałem że za 20?? czy że za 60?? bo może tam u Ciebie inne cyfry funkcjonują?
czy cena za auto Smoka dobra czy nie to ON i tylko ON decyduje nie MY więc po co te gadki??
każdy ceni ile chce i każdy ma do tego prawo - powoli gadki o cenach aut poszczególnych użytkowników mnie irytują :cool:
najwięcej gadają Ci co mają serio GOLASY ale zabierają najwięcej głosu
Chłopaki kupiłem. Cała oryginalna. Ani pół elementu nie malowane. Srodek jak nowy. Jakis mały wyciek na silniku jest. 175tyś km potwierdzone przez ASO. Prosze rozkodujcie mi wyposażenie bo ja tego autka i tak na razie nie ogarniam. WBAGL61040DM62168
Pokaż co kupiłeś albo daj linka, bo nie śledziłem wątku. W dwóch działach są rozmowy na temat E65 (tutaj i w dziale E65) i nie da się ogarnąć tego. Może połączy moderator wątki jakoś?
Tutaj masz rozkodowany nr VIN:
Numer podwozia WBAGL61040DM62168
Kod typu GL61
Typ 745I (EUR)
Typoszereg E E65 ()
Seria 7
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy LL
Drzwi 4
Silnik N62
Pojemność skokowa 4.40
Moc 245
Napęd HECK
Skrzynia biegów AUT
Kolor TOLEDOBLAU METALLIC (482)
Tapicerka LEDER NASCA NATURBRAUN (U6NG)
Data prod. 2003-04-11
Składanie Wyposażenie
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S220A NIVEAUREGULIERUNG Zawieszenie samopoziomujące
S223A ELEKTRONISCHE DAEMPFER CONTROL(EDC) EDC
S229A DYNAMIC DRIVE Dynamic Drive
S268A LM RAEDER MIT MISCHBEREIFUNG BMW LA wheel, star spoke 95
S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa
S316A AUTOMATISCHE HECKKLAPPENBETAETIGUNG Autom. uruchamianie tylnej klapy
S323A SOFT-CLOSE-AUTOMATIK FUER TUEREN Autom. miękkiego zam. drzwi
S356A KLIMAKOMFORT-VERBUNDVERGLASUNG Oszklenie zespolone Klimakomfort
S358A KLIMAKOMFORT-FRONTSCHEIBE Szyba frontowa klimatyzacji komfort
S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny
S415A SONNENSCHUTZROLLO FUER HECKSCHEIBE Roleta przeciwsłoneczna tylna
S416A SONNENSCHUTZROLLOS Roleta przeciwsłoneczna tylna /boczna
S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours
S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.
S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących
S456A KOMFORTSITZE ELEKTRISCH VERSTELLBAR Fotel komfort z pamięcią
S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera
S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów
S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)
S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu
S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe
S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna
S601A TV-FUNKTION Funkcja TV
S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional
S630A AUTOTELEFON MIT SCHNURLOSEM HOERER Telefon samoch. z słuchawką bezprzew.
S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD
S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi
S855A SPRACHVERSION ITALIENISCH Wersja językowa, włoski
S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Brak obsługi krzyżowej
S884A ITALIENISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa w jęz. włoskim
S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Brak konserwacji pokrycia zewn.
S928A REIFENSTEUERUNG Sterowanie opon
S962A KENNZEICHENTRAEGER VORNE ENTFALL Brak podst. tabl. rejestr. przedniej
Składanie Wyposażenie seryjne
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S202A STEPTRONIC Steptronic
S216A SERVOTRONIC Wspomaganie układu kier. Servotronic
S245A LENKSAEULENVERSTELLUNG ELEKTRISCH Kolumna kierownicza regul. elektrycznie
S261A SEITENAIRBAG FUER FONDPASSAGIERE Poduszka bocz. pasaż. na tyln. siedz.
S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów
S650A CD-LAUFWERK Odtwarzacz CD
Wielkie, wielkie gratulacje :) szerokości i bezawaryjnej długiej jazdy !