Tak na koniec!Ja mam 740i w manualu6 i nie mam ASC.Jest bosko :D
Wersja do druku
Tak na koniec!Ja mam 740i w manualu6 i nie mam ASC.Jest bosko :D
chyba kolega ma z mocnego poczatku produkcji :]
no musi być ciekawie w 740 6b bez ASC ;D jak sobie radzisz w deszczu?
Po prostu trzeba "czuc" auto ;) wiedziec jak i kiedy dodawac i ujmowac gazu- czyli to co kazdy wprawiony kierowca ma we krwi :)Cytat:
Zamieszczone przez tristeza
Mozna miec i 800koni pod maska i bezproblemowo jechac normalnie bez ASC
oj... ja bym sie nie zdecydował jezdzic autem bez zadnych systemow :/ przy 800 koniach :) ale te ponad 200 konikow nie jest chyba az tak straszne, z reszta nie bede sie wypowiadac bo nigdy nie prowadzilem tak mocnego auta ;) Ojciec ma avensisa z całą masa systemow z 2 motorem, ja mam 2 litrowe BMW i prowadza sie identycznie na suchym, a nawet jestem skory powiedziec ze BMW lepiej trzyma sie drogi, ładniej wchodzi w zakrety niz nowa avensiska. Tylko w zimie trzeba uwazac zeby tyłka nie urwało. Ale odpowiednie wyczucia auta i jazda jest przyjemnoscia, bez systemow.Cytat:
Zamieszczone przez BOSS
No z 800KM nie bardzo chyba że się jest Kubicą :D Ale 286 koników racja, ja u siebie mając 220 zastanawiam się po co w ogóle ASC, jedynie na deszczu można przegiąć ale na suchym nie zdarzają się praktycznie sytuacje, żeby system interweniował.Cytat:
Zamieszczone przez BOSS
powiem ci ze chyba nie przeszkadz mi brak ASC.Nosze sie z zamiarem kupna szpery :D Mysle ze zrobi sie jeszcze ciekawiej?!Cytat:
Zamieszczone przez tristeza
w zimie jak znalaz zawsze można pobuszować w zaroślach :D , a tak na poważnie to fajnie się jeździ ze szperą, miałem 25% w e34 i pięknie szła bokiem ;DCytat:
Zamieszczone przez phdream
Szpera w rękach wytrawnego i dobrego kierowcy jest ok. Ale jeśli jezdzi sie bo sie jezdzi to mozna zrobic sobie i autku kuku. Apropo dobrych kierowcow to 95% polakow ma sie za dobrych kierowcow! :shock: Nie bedę sie juz zagłebiac co to znaczy na prawde dobry kierowca, ale mysle ze ja osobiscie wolalbym na codzien smigac bez szpery. Chyba zebym specjalnie autko szykowac do zabawy w zimie albo na drifty...
ja mam 95 i mam kontrole trakcji
ja mam DSC używam go w lato wiosnę jesień a w zimę wyłączam pomimo 6biegowego manuala naprawdę uważam , że nie jest potrzebne
chyba że ktoś ma wywalone zawieszenie , brak amorów i ma opony zimowe łyse lub jakieś chinole to trochę pomaga ale to nie tędy droga