Smutne ale prawdziwe. Też nie mogę sobie pozwolić na zakup auta za np. 150 tys. zł.
Wersja do druku
No ok, ale ja nie mam takiego zdania bo zobaczylem na obrazku i dlatego chce takie auto tylko takimi jezdzilem i dobrze sie w nich czuje, jezdzilem tez duzo mniejszymi, ktore mozna uwazac za "sportowe" i w takich autach to dopiero siebie nie widze.Nie lubie malych, sztywnych samochodow.Lubie duze samochody i obawiam sie, ze juz mi sie to nie zmieni.
Ja tak samo, mam 22 lata i pierwszym autem było 750 E32, później A8, teraz Phaeton, i podejrzewam, że nadal w tej klasie będę szukał następnego auta :)
To widzę, że jest NAS już 3 młodszych miłośników limuzyn :P.
Problem jest tylko taki, że ceny samochodów klasy premium spadają dosyć mocno ,a ceny serwisu i części już nie. Auta są coraz bardzoej naszpikowane elektroniką i nowych modeli nie da się naprawić kluczem i młotkiem. Dlatego kupując takie auto trzeba o tym pamiętać, żeby potem nie było pytań typu "czy da się zamienić amory z EDC na zwykłe" - dla mnie to downgrade nie do przyjęcia.
mnie to zastanawia jak to jest ,ze no offence ,,dzieci'' stać na A8 ,E65 czy Phaetona....mi rodzice jako 1 auto kupili Suzuki Swifta , a reszty dorobilem sie sam. I nie chce mi sie wierzyc ,że kogos w wieku 20 lat stac na takie cudenka bo pracowal cale lato nad morzem i odlozyl....a ktos tam wczesniej pisal ,ze ma 17 lat i mercem s klasy jezdzi , jak od 18 lat dopiero prawko mozna miec...Jakie czasy chore . Dzieci dostaja limuzyny na 18 urodziny ...Nie moja kasa ale nie przyznawalbym sie ,ze mi mama auto kupila
Ale ja sobie świetnie zdaje sprawę, z kosztów utrzymania limuzyny. Najbardziej dotknęły mnie one o dziwo w E32. W A8 najdroższy był rozrząd 2000zł i zawiecha ok 1500zł, w Phaetonie narazie odpukać awarii nie mam no i rozrząd na łańcuchu, tylko, że VW mam dopiero 2 tygodnie :)
7er dostałem w spadku, a reszty się "dorobiłem" od 18 roku prowadzę wspólnie z Matką działalność i do tego pracuję jako kierowca busa.
No i z tematu głównego zeszliśmy na to co kto ma w wieku 18 l i na co go stać :doh:
ADASIO ja przyznaje bez bicia koszty posiadania e65 poprostu miazdza system . Wydawanie po 3 tys zl na benzyne plus naprawy po 2 tys na miesiac ogolnie sa nie do przyjecia . Oczywiscie mowa o aucie ktore jezdzi non stop a nie tak jak wasze stoi i wyciagacie je zeby sie polansowac raz w tygodniu . Usterki e65 potrafia doprowadzic do finansowej ruiny . A robic wszystko na tasme i sznurek juz sie nie da w takim aucie . Ja sprzedalem swoje e65 jak jeszcze bylo w miare " sprawne " ale w najblizszym czasie trzeba bylo robic naprawy na 10 tys zl . Dlatego tez zmienilem na skode przy ktorej mam koszty mniejsze o 75% , kocham bmw 7er ale mnie nie stac na takie auto . W mojej ocenie trzeba zarabiac okolo 10 tys zloty miesiecznie zeby pozwolic sobie na beztroskie jezdzenie e65 oczywiscie jesli auto jest w gazie .
"No i z tematu głównego zeszliśmy na to co kto ma w wieku 18 l i na co go stać "
żenada...:disagree:
Może nie 10 tys, ale ponad 5..
Gdzie tu zenada dla Ciebie? Rob 2tys km na miesiąc Twoim 745i, to już masz na benzynę 1500zl. Do tego naprawy i wydatki. Jest dla Ciebie zenada, ze kogos na auto nie stać? Zenada to Twój post i ironiczny na końcu uśmiech.
Edit. Jeśli to nie było do kolegi technics, zwracam honor..
Smoku słusznie zwracasz honor. Celowo zacytowałem Adasio i jego słuszny post, żeby nie było że do Technics'a pije
a ja napiszę coś co może podsumować temat i mnie za to nie zabijcie
kupujcie e32 dość zdrowe z blacharki,zawiesznie młotkiem idzie zreperować części jak się dobrze poszuka nie zdzirają kieszeni i można jeszcze znaleśc dośc tanio egzemplarze co można na lpg zrobić po ponad 100tyś km bez większych ignerencji i dawania 2tyś zł/miesiac na wydatki nie związane z paliwem:x
I sasiad mnie dzisiaj przewiozl Audi S8 i troche sie zakochalem :) Bede zbieral bo chyba warto , w zyciu wiekszej frajdy nie mialem z jazdy chociaz jako pasazer , ale maksymalne doznania...
Oj tak audi s8 zaje.... sprawa :) Jednak ja mam teraz trzy typy: audi a6 w combi , 4.2 quarto / bmw 5er combi benzyna / chrysler 5.7chemi kombi ;D swietnie znosza gas, dynamicze i przyzwoite bazniki :D No ale to bardziej z musu te kombi- drugie dziecko w drodze ;)
Uważaj na S8 D3 V10, mega awaryjny motor, polecam A8team.pl
evo9 jeśli chodzi o emocje.... ;)
ale to już z komfortu trzeba zrezygnować :)
Ja jeździłem Fordem sierra GT 130 koni 1993. Takze troche grubiej niz 126p hehe moi bracia tak samo jeździli 126p i sie jeździło. Ja z doświadczenia wiem ze to byl zly pomysł ze rodzice kupili mi takie autko bo szanować to sie auta nauczylem dopiero gdy swoje pieniądze wydałem. Młodzi panowie jak zaczynają jazde od 7er lub s klassy to skoncza na Bentleyu lub rollsie lub Maybachu.
Niech no mi ktos wyjaśni, czy w Polsce kat B Prawa Jazdy robimy jak w USA czyli od 16 roku zycia?, czy od 18?
I kupilem CLSa :D uwiodl mnie nie wiem czym ,ale przez najblizsze pol rok wlasnie to auto bedzie mi dupke wozilo http://www.autotrader.co.uk/classifi...true?logcode=p
Ladny, szkoda tylko, ze sa one 4ro osobowe. Pozdrawiam
Piękny...E65 przy nim to fajans...piękna sztuka i do tego jeszcze 500...cudo.
No to ,ze moga max 4 osoby jechac to jest minus ,ale teraz taki lekki lans pod domem .Czarne BMW e65 mojego kuzyna i moj CLS . Spalanie w trasie lajtowe bo ,,tylko'' 13l/100 mi wzial a spokojnie jechalem , ale jakos damy rade
No super wybor. Cls to tez mogl bym miec. Takie mniej powazne niz S class ale nadal duzo do powiedzenia.
Clarkson CLS uwielbia.
Tylko ze ten CLS to tez juz stary i dotycza go wszystkie bolaczki e klasy . Pozatym jest mniejszy niz e klasa i naprawdze w srodku jest malo miejsca . Linia Cls a tez juz traci myszka .
Cls trąci myszką? To co można powiedzieć o E65 przed liftem?
Tydzień temu kolega sobie kupił CLS a i trochę nim pojeżdziłem potestowałem. Fakt ,widać,ze to MERC :d ,ale wolałbym jego niż przedliftowe e65. W CLSie wystarczy włożyć fajne koło i jest ok ,a w E65 trzeba by lifta zrobić :d
dokładnie, maiłem 211 280cdi i już tam było mało miejsca... co do bolączek to owszem są, jeśli masz model z SBC to szykuj się na wymianę bądź "wirusowanie" pompy
pozatym co jest nie tak z e65 przed liftem? moim zdaniem wygląd ma ponadczasowy i i stojąc kolo takiego cls wygląda "męsko"
W 90% resetuje się licznik pompy SBC i jest dobrze.
9% przypadków zakup używanej 200 -700 zł zależy kto jak się ceni.
1% (dziwni ludzie) - zakup nowej 3500 zł lub więcej.
Druga sprawa, jeżeli ktoś ma W211 serwisowaną, to dla takich osób jest akcja serwisowa z wymianą SBC za darmo, nie w każdym salonie w Polsce, w Niemczech zawsze i wszędzie.
Nie ma co zbędnie jęczeć.
Co do Mercedesa CLS - E65 lift czy przed lift nawet nie podchodzi ^_- do CLS :cool:
CLS ma jak narazie tylko jedna wade . Malo miejsca nad glowa z tylu , ale to mi akurat nie przeszkadza. Co do urody czy jest ladniejszy czy nie od e65 przed liftem , to jestem zdania ,ze brzydszego auta jak e65 przed liftem to nie ma , no chyba ,ze nissan micra , czy fiat multipla
A ja specjalnie chciałem przedlift bo mi się polift nie podoba :) Przed liftem ten samochod ma to cos. Ma ponad 10 lat a robi wrazenie. Po lifcie, wydaje się trochę mniejszy, te lampy z tylu do mnie w ogole nie przemawiaja :p
Cls ma wygląd sportowego auta, a e65 limuzyny. Dwa calkiem inne typy, wiec nie ma co porownywac. Porownajcie clsa do 6er ^^