Taaaa, Pejton lepszy Passat :D
Wersja do druku
Taaaa, Pejton lepszy Passat :D
W sumie 550i 545i , całkiem niezła opcja.
Ale tylko touring :P
we wro jeździ już jedno m5 na ropę :) wiec na gaz tez może być . swoją drogą trzeba miec fantazję zeby zrobic pełem m5 pakiet nie mylić z m pakietem w dizlu . słyszałem ze ma wejść akcyza na gaz lpg także nie wiem czy bedzie to miało jakiś sens . patrzac na ceny paliw dzisiaj pb95 tankowałem za 5,79 chyba zaczne eździć rowerem
W PL auto to tylko z polecenia. Ogólnie, jeżdżenie dalej jak 100 km to strata czasu. Rozmawiałem z kolegą który ostatnio kupił S-klase, stwierdził że ostatni raz w PL kupuje bo tu praktycznie same "wały" .
M5 może mają dosyć małe przebiegi ale.... Taką M-ką nie jeździ się po bułki. Ktoś kto kupuje auto , które ma ponad 500KM i napęd na tył nie wydaję furmanke kasy, żeby się wolno toczyć. To auto stworzone do upalania. Więc najczęściej są to umęczone samochody. A jeśli ktoś ma M-kę w dobry stanie to za klika złotych jej nie sprzeda. Taka 545i w kombi to bardzo fajna opcja ;)
Kupując auto nigdy nie kieruje się " za kilka złoty". Gdy przeglądam oferty klikam zawsze "Od najwyższej" :D
Nie raz myślałem o M5 ale teraz zdecydowanie celuje w M4, właśnie dlatego że to ma być "Radość z jazdy" :)
M6 E60 i upalanie? Zapomnij...
Kilka minut zabawy - choinka na liczniku, tryb awaryjny i koniec zabawy. Samochód ostygnie kontrolki gasną.
Ostatnie "cywilne" wersje tj 545 i 550 to jak najbardziej trafiony wybor - na gazie smigaja bez problemu, mocy nie brakuje a jak do tego spieta jest skrzynka manualna to banan z twarzy nie schodzi :)
Koszty utrzymania mieszcza sie w granicach rozsadku :)
A ja znowu Pejtona kupiłem najtańszego na allegro do kilku poprawek, z komisu, bez paliwa, i jak narazie odpukać zadowolony jestem :D
I tutaj można się zdziwić, przeglądałem kiedyś ///M forum i natrafiłem na temat pewnego posiadacza M5 E39, który użytkuje to auto(od nowości) tylko do dalekich tras i zgodnie ze sztuką, więc można stwierdzić że trafiają się tacy maniacy, ale to chyba ten jeden jedyny w PL :D Tak że jak szukać takiego bolidu, to tylko za granicą, gdzie są jeszcze prawdziwi miłośnicy a nie namiętni upalacze :D
oczywiście kobieta i kochanka niepaląca a gość był doktor po 60 :)
to jak ja napiszę na forum XXXX , że kopce codziennie inną pannę to na innym opiszą wzorowy przykład poprawnego faceta :) ?
@Bezi
zaskoczysz wszystkich http://allegro.pl/renault-megane-cou...373426070.html
Dałem Pawełku taki przykład specjalnie, niby mało prawdopodobny a jednak w kraju nad Wisła też cuda się zdarzają :) Wacka nie dam sobie obciąć bo człowieka na oczy nie widziałem, ale równie dobrze ktoś z zewnątrz popatrzy na którąś z naszych forumowych E32 czy np E38 Wiktora82 i też powie, że w ch*ja to my a nie nas.... a tu zonk, bo to jawa a nie sen :D
A co do tych panien to ja Cię tam rozliczał nie będę :707:
No bez lpg ale tutaj spalanie nie będzie większe niż 15 w mieście to można to udźwignąć jakoś. Bo przy eMce te 22 to raczej norma będzie i może lepiej jeździć taksom do roboty :)
krół sie bawi płaci zlotem.... chcesz M5 to wiesz ile to kosztuje i tyle. Jak kogos nie stac to jezdzi na gazie, jak stac to na Pb, a pierdzielenie ze stac mnie na Pb ale zakładam LPG bo oszczedzam..... moge porownac do np, "stac mnie na piwo po 5zł ale pije takie po 2 zł bo oszczedzam"
Niech każdy jeździ na czym chce - jego sprawa i jego portfel. Patrz na swój.
Krzywy zacznij robic z 50tys kilometrow rocznie swoim 750 i wtedy pogadamy.
Wszyscy co kozacza ze gaz to fuj i maja duzo do pogadana o zapalniczkach i innych "junkersach" ale jak jest zlot to zaraz jeczenie ze 200km to juz im za daleko bo koszty, bo za drogo za pobyt i cala reszta innych wyimaginowanych powodow a podobno ich na wszystko stac :D
Ogolnie nie ma co sie ciskac - skoro Bezio chce gaz do M5 to niech wsadza, zaden post za lub przeciw LPG tego nie zmieni.
Jego auto i jego decyzja.
Jest dokładnie tak jak pisze BOSS ja kupiłem 3.0d bo robię przynajmniej 50 tys w roku ,gdybym jezdził jak krzywy ,czyli w koło komina ,czyli mało to czemu nie V12 :)
Bezi a może e60 535D bi turbo plus jakiś wirus, sam tak mi kiedyś polecałeś:D ja ze swojej jestem bardzo zadowolony i seryjna moc mi wystarcza a samochód bardzo oszczędny:D
,,535d , to tylko Chip na 360KM i ponad 700Nm i urywa wszystko http://7er.pl/images/smilies/002.gif
Jechałem takim kilka razy do Katowic po A4 śr prędkośc około 160km/h spalanie 10L
We Wrocku w korkach 13L
Przyśpieszenia na poziomie A8 4,2 Tdi po chipie
Mega dobre auto, tylko trzeba dbać.''
P@weł ta "Renówka" to taka sobie;/ Przymierzałem się i poza wyglądem nie widziałem argumentów.
@Roobs ja tylko dałem taki przykład. Sam nawet nie siedziałem w takiej.
Chociaż tutaj moc 321 KM robi pewnie dobrą robotę http://otomoto.pl/renault-megane-lim...C29575724.html
Natomiast jeździłem Corsą OPC 197 KM i pomimo, że te auto w dobrym stanie ma cenę tej meganki to radość jazdy była zajebis.... http://otomoto.pl/opel-corsa-1-6-opc...C29943047.html
Przy Hot Hatchach trzeba się pogodzić z kilkoma rzeczami, żeby radośc sprawiała frajdę :)
Trzeba mieć mocne plomby w zębach, potrenować wsiadanie i wysiadanie z głębokich foteli, pogodzić się z tym, że to sa auta 3-drzwiowe czyli pakowanie dzieci na tył sprawia pewne problemy.
Jeśli to nam nie przeszkadza to auto naprawdę daje dużą frajdę z jazdy.
Ale jakoś nie widzę Tomka w takim aucie. Może dlatego, że jego gabaryty ( Tomka ) będą pewnym problemem przy wsiadani i wysiadani.
Gaz w aucie jest po to żeby tanio jeżdzić, najlepiej znoszą je dość proste silniki i niezbyt drogie w ewentualnych naprawach spowodowane jazdą na tym paliwie.
Jestem ogromnym fanem i miłośnikiem marki BMW ale gazu do M5 bym nigdy nie założył, nie to że się nie da (bo się da) tylko że następstwa jazdy na gazie i jakieś tam oszczędności na pewno się zemszczą i to szybko.
M5 nie jest do oszczędzania,a nas na nie po prostu nie stać i nie potrzebnie oczerniamy zwykłe samochody zasilane gazem które rzeczywiście nam zmniejszają wydatki związane z paliwem,miałem osobiście dwa auta na gaz po 6lat każde i bardzo byłem z nich zadowolony.
Dobrze napisał Dray, żę koszty paliwa w BMW M5 przy kosztach obsługi to najmniejszy problem.
Jeśli nie będzie problemów z przegrzewaniem się tego silnika na LPG to dlaczego nie... Silnik jak każdy inny. Wolałbym jeździł E60 M5 na LPG niż starą 750 i ciąć "cfaniaka" bo jeżdżę na benzynie .... Nie długo Bezi zdam Ci relację jak zapindala E39 M5 na lpg
Dzuda motor V10 wysokoborotowy to motor jak każdy inyy??? no jasne bez jajc lubię Cie ale to nie jest motor jak każdy inny jakby byl jeździłoby nim mase ludzi Dray juz napisał jak wygląda serwis takiego silnika
jak to się mówi "prawie pod domem" http://allegro.pl/bmw-m5-507km-ks-se...401826439.html
+ dobry bajerancki essej sprzedającego niemal z historią życia rodzinnego. Zabrakło tylko informacji co wczoraj było na obiad :)
Edit...
PROSZĘ O WPISY WNOSZĄCE COŚ DO TEMATU, A NIE BICIE PIANY!!!
Każdy ma swoje zdanie osobiście nie chcę nikogo urazić ale jeżdzić M-ką w gazie to tak jak dmuchać dmuchaną lale......kwestia oszczędności do mnie nie przemawiają:p dobrze ze motocykle są wolne od takich modyfikacji:cool:
Zgadzam się z tobą slowik871 w 100% też mam motocykl-zarąbiste lekarstwo na brak M5
Osiem stron piedr... i o wyższości Pb nad LPG ....
Pytanie dotyczyło : "BMW M5 e60 a LPG". Kto jakie ma konto ,a jakiego człowieka udaje bo tankuje na pokaz za 20 plnów 10 minut na cepeenie nic nie wnosi.
Dajcie na luz .
Wygląda to jak zawody w piaskownicy o grabki ....
to dlaczego moje posty są kasowane? dlaczego mojego zdania nie moza uszanowac z "tolerancją"? dlaczego ja moge miec inne zdanie, a jak juz mam to jestem "uciszany"? dlaczego jak bezi mnie obraża mowiac ze moje auta to żenada to jego posty sa dalej widoczne? świństwo wiesz cortez....
Jakbyś nie zauważył to posty Beziego też sprzątam. Innych też. Mielicie o tym gazie aż się rzygać chce. Każdy musi mieć ostatnie zdanie- nikt nie odpuści. Dlatego ja będę miał ostatnie zdanie i zamykam temat.
krzywy191
Jeżeli chcesz to mogę cały wątek usunąć i wtedy nie będzie widać moich postów też.
Jeżeli chcesz to daj znak na PW