Zamieszczone przez
tiron
Tak sobie siedzę i czytam o tych przewagach 320D z chipami, i tych golfach modzonych itp... ile zachodu trzeba było wlożyć,zeby te "klekoty" na rope mogły jechać.. pozatym możesz tą trojczyna czy golfem lecieć nawet 500km/h, mozesz objeżdzać nawet Ferrari czy lambo,ale to ja zwroce na siebie uwage i podziw na drodze samochodem nie za jak to piszą niektórzy za xxxtys $ ale za dużo mniej.To ja będę miał satysfakcję z tego,ze jak odpalam samochod,ruszam nim to dzwięk jaki wydobywa z siebie silnik jest najpiekniejszym dzwiekiem dla ucha a nie klekot (sorry dla użytkownikow diesla-sprostuję na końcu).I mimo,że pali jak smok,mimo,że dostepne części nie są tanie (chociaz po dobrym rabacie tragedii nie ma),mimo,ze nie robi 100km/s w 3,5 sek jest moje i daje mi więcej radości niz niejednem posiadaczowi "czarnego konia" czy też lambo.Do niedawna pracowalem w salonie VW jak Spec. d/s Sprzedazy Samochodow,na szkoleniach uczonao nas jak podejść klienta po wybadaniu jego potrzeb.Wiecie,czym kieruje sie klien przy wyborze samochodu?: -prestiżem(wygląd), -funkcjonalnością(do czego ma służyć), -cena(ile jest skłonny zapłacić) -ekonomi(spalanie)-niezawodność(awaryjność). Ilu klientów tyle możliwych wyborow,a nie ma na świecie samochodu,który spełnia wszystkie cechy na raz np. Wyglad Ferrari,bagażnik jak w kombi,nie kosztuje nowy 40tyś zł,nie pali 4-5l paliwa i będzie niezawodny jak samochod z przed 20lat. DRAY-porozmawiaj z OLO,powie ci wszystko na temat wykresu i osiągów mojego e31. A co do pakowania chipów itp do wymienionych przez Was samochodow i ich późniejszych osiągów-ja ciesze się,że moja czerwona strzala zapier... bez ich potrzeby ;) , a jak kiedys mi będzie malo to dołoze turbo a może kompresor. I uwiez mi,że są ludzie,którzy kupują samochód za 25tyś zł (ja taki kupiłem) i dokladaja drugie tyle (bo tyle dołoże,żeby bylo takie,jak ja chcę ;) Podobnie było z moim e38. Sprostowanie do posiadaczy Diesla- napisałem,że klekot,sami sie zgodzicie,że nie brzmi on jak silnik benzynowy ale zapewne podczas wyboru samochodu kierowaliście się spalaniem a nie innymi walorami. Dla zainteresowanych koncem wakacji samochód bedzie poskladany i zapraszam na zlocik w gory albo może coś w Krakowie??