tak zrobie :)
Wersja do druku
tak zrobie :)
no i zrobilem :)
swiece wymienione na 4-elektrodowe platynowe... zrobilem wczoraj rozruchu troche ok 30km i juz bylo czuc roznice w jezdzie...
dzis spr po rozgrzaniu przyspieszenie i czuje ze bedzie duza roznica...
wymienione takze zostaly filtry kabinowe w aucie... stare filtry tkwily tam chyba kilka dobrych latek...
do wymiany zostal filtr paliwa... poki co pogoda nie pozwala na rzucenie sie na glebe :)
mam nadzieje ze powyzsze diagnozy jak czujnik walka lub przeplywka nie beda wchodzily w gre :)
zobaczymy... pozdrawiam
przepływka jak siedzi od nowości to zdałaby sie nowa bo na pewno poprawi osiągi ten gorący drut sie tam wypaa po prostu z biegiem lat to norma
tu nie ma co oglądać tylko kupić nową koszt koło 400zł bosha i potem mierz przyspieszenie
dzieki :) to byla przenosnia z tym ogladaniem :)
oczywiscie kupie nowa i wymienie jak tylko bede mial luzniejszy tydzien w pracy ...
Po wymianie swiec nawet silnik inaczej (lepiej) pracuje... dopiero chyba slychac ze to jest V8 :)
Poki co nie mierzylem przyspieszenia bo jakos srednio za wynikami jestem w aucie takiej klasy ale czuc wieksza moc nawet przy normalnym przyspieszaniu :)
no to dobrze kup te przepływke wymiana to 5 mint jak ktoś jest mało ogarnięty a też zobaczysz różnicę
zdzira masz dobre dojścia jak masz przepływki boscha za 400zł:x
zależy która ale za tą do 3,5 jakoś tak płaciłem do 4,0 ciut więcej
nie twierdzę, że jesteś mało ogarnięty to było dla zobrazowania, że to prosta sprawa :)
hej,ogarnales juz autko??co w koncu jeszcze wymieniles i czy sa poprawy ?pozdro
Prawie :) poki co absolutnie nie mam chwili wolnej ze względu na nawal pracy...
Wymienione filtry kabinowe + powietrza + świece nowe
Do wymiany czeka filtr paliwa juz mam go w domu i musze spr przeplywke ...
Choć przypuszczam że filtr paliwa doprowadzi auto do pełnej funkcjonalności jako ze osiągi poprawiły sie z wymiana świec...
Nie mierzylem czasu do 100tki ale czuć różnice w przyspieszaniu znacznie
jednakże nie sądzę ze to jest 100% z tego silnika...
Potrzebuje długi weekend który nadchodzi dużymi krokami aby doprowadzić auto technicznie do ładu...
Witam.
Wymień sobie jeszcze jakiś element silnika,może poprawi Ci się samo poczucie ale kondycja silnika nie koniecznie.
Nie wiem czy to odwaga czy głupota ,czy Cie podziwiać czy ganić ale jedno jest pewne to nie jest FSO 1500.
Masz zly dzien lub wieczór coś czuje... Komentarz absolutnie nie na temat i nie na miejscu...
Brak jakich kolwiek konkretów co do krytyki owego postepowiania wiec stwierdzić mozna ze jestes zwykłym flamerem ...
Brawo jestem pełen podziwu :) poki co części silnika nie wymieniam jako ze nie widze takiej potrzeby ...
Zrelaksuj sie przed kolejnym wpisem - dzieki
klocekpila- nie chciałem Cie urazić tyko dać Ci do zrozumienia że to jest poważna jednostka napędowa wyposażona w czujniki,nastawniki i wiele innych elektronicznych i mechanicznych bajerów które sczytuje sterownik i decyduje co dalej,a Ty ,TY pytasz gdzie jest przepływomierz.Mam nadzieje że nie zrobisz krzywdy V8.
Przecież ja wymieniłem tylko świece i filtry...pytam gdzie co jest zeby właśnie owej krzywdy V8 nie zrobić...
Jestem laikiem w autach dlatego pytam gdzie co sie znajduje 2-3 razy zeby wiedzieć gdzie co jest i na co zwracać uwagę jeśli podstawowe zabiegi nie dadzą porzadanych efektów...
Jakbys przeczytał co zostalo wykonane w aucie mógłbyś śmiało odpuścić sobie troskę o moje auto :)
Wymiana świec nie jest skomplikowana ale i tak robiłem to pod okiem mechanika :)
Dzieki o troskę
Od tego jest forum żeby pytać o takie rzeczy więc nie wiem w czym problem.
Dla odkopania tematu...
Auto leci pięknie po wymianie przepływomierza świec filtra powietrza filtru paliwa oleju z filtrem
Dzięki za porady
Pozdrawiam forum
Ps. Główną przyczyną był przepływomierz!