Musisz być postawnym gościem skoro brakuje Ci miejsca w CLS'ie. Ja mam 184cm wzrostu i na prawdę czuję się tam dobrze. Wcale nie jest mniejsze niż E60.
Wersja do druku
Musisz być postawnym gościem skoro brakuje Ci miejsca w CLS'ie. Ja mam 184cm wzrostu i na prawdę czuję się tam dobrze. Wcale nie jest mniejsze niż E60.
jesli audi a8 to 4.2tdi, osobiscie 4.2 benzyne nie polecam 3 lata jezdzilem i ogólnie srednio mi to auto pasowało ale to jest kwestia gustu.
Tzn co Ci w nim nie pasowało?
spalanie, słabe zawieszenie a zwłaszcza kompresor do adaptive supension, jakość wykończenia wnętrza, słaby moment obrotowy
Jeszcze nie dziś, bo na tą chwilę kieruję się w stronę ku 530d E60 (2007-09 lift) przynajmniej na jakiś czas po sprzedaży aktualnego Jaguara, ale do czego to mówię...
Po 5er bardzo poważnie zacząłem się zastanawiać nad Mercedes S W221, mimo to że strasznie ten samochód trzyma ceny można go już kupić w granicach 70-80tyś PLN - i chyba nie powiecie że jest brzydkie... :))
No na pewno nie ma porównania do E60 :D
Niebo a ziemia :)
A może inaczej... nie ma co porównywać, dwa całkiem inne samochody, każdy z nich ma swój urok, ja chętnie spróbuje jednego i drugiego ;))
Ja tam ostatnio jeździłem 3.0TDI (CR) w Q7 2007 i powiem szczerze, nie rozumiem jak ludzie mogą ten silnik montować do czegokolwiek lepszego od traktora. Toż ten silnik to jakaś porażka, jest ze 3 razy głośniejszy od 3.0D od BMW. Zresztą generalnie co to za prestiż jeździć wydłużonym A4 i jeszcze to do BMW 7 porównywać ;]
Tak sobie tłumacz haha :D
Tez mialem okazje jezdzic Q7 i w srodku jest naprawde malo miejsca . Auto ogromne a w srodku A6 . Zreszta ten segment jakos do mnie nie przemawia tak samo jak x6 .
X6 z zewnątrz ładne i wielkie aucisko a w środku lipa na maksa mało miejsca i jeszcze tylna kanapa dzielona jakimś smiesznym czyms ze tylko 4 osoby moga jechać to dopiero masakra jest - w porównaniu do e65 to z ilością miejsca i x6 i Q7 mogą sie schować
Co zaś tyczy sie diesli to jest od powiedzmy 10 lat przewaga ON nad PB - wystarczy popatrzec na nowe X6 czy F01 ile jest aut i z jakim paliwem a czy ON taki dobry??
no ja osobiscie wole zdecydowanie PB dlatego pewnie przy zmianie auta będe celował w F01/02 ale tylko w benzynie
Dokładnie tak jak piszecie, X5,Q7 to małomiejscowe autka. Tzw 7 miejscowe to straszne naciąganie.
Q7 jeździłem wiele razy. Można by się spodziewać bóg wie czego z zewnątrz a w środku jak kolega pisze to zwykle A6 ! Natomiast mimo iż nigdy bym nie kupił to X6 dla mnie było autem szytym na miarę. Jak wsiadłem do środka poczułem się jak w domu :) Chociaż miejsc chyba nawet mniej niż w Q7.
Ale co do diesla w audi to ja tam nie mogę złego słowa powiedzieć. Daje radę. Apropo ciekaw jestem jak się jeździ 730d f01 . Bo chyba pewnego dnia taką kupie.
Ciekawy jestem kto pierwszy ze starych wyjadaczy kupi F1 . Bo pozniej to juz mozna powiedziec ze zaczna wszyscy zmieniac . Tak samo bylo z e65 jak zaczynalem na forum to temat e65 wogole stal w miejscu . A teraz widac ze sie mocno ruszylo . Ja nic nie chce obiecywac ale zainteresuje sie F1 jak ceny beda w granicach 200 tys koron czyli jeszcze jakies 2- 3 lata . Zreszta tyle mam zamiar miec e65 .
Ja nie przewiduje zakupu następnej "SIEDEM". Ta którą mam pojeździ spokojnie co najmniej 5-7 lat. Po sprzedaży Jaguara będę rozglądał się za M3 E 90 ( chyba w miarę poprawny symbol) lub nowe M3 F30...teraz to będzie M4 :)
Opcją jest 911 ( 997)
PS
Na mnie większego wrażenia nie zrobiła F01 3.0 D pod względem samej jazdy ( porównanie moje E65) Minimalnie ciszej ale przy mniejszych prędkościach. O doznaniach wizualnych nie dyskutuje bo tu niestety na duży PLUS nowej siedem.
Ja się przymierzałem do F01 ale było kilka minusów jak dla mnie
1 duża ilosć właśnei silników diesla 3,0 i 4,0 a do mnie te silniki srednio przemawiają
2 słabe wyposażenie
3 mało nawet bardzo mało longów - a ja wersji krótkiej nie chce
4 brak xdrive - a tylko z takim napedem bym sie decydował kupić
5 ceny - za longa z xdrive w silniku 750 i na pełnym wypasie trzeba dac 185-220 tys zł - dla mnie to za wiele jak na ta chwile
Dlatego zakup F01/02 odkaładam póki co na przyszłość az ceny zaczna oscylować w granicach 120 tys zł czyli 2-4 lata
Za 2-4lata spokojnie będziemy mogli kupić za cenę 80tyś taką 730d która dzisiaj jest warta 130-140zł... - wszystko zależy od danego modelu, przykładem wspomniany przeze mnie wcześniej jest S-class W221 którego ceny mimo 2005/06r produkcji zaczynają się od 80tyś najtańszy! (także naprawdę ten model trzyma swoją wartość).
Mi sie wydaje, ze mocnej spadną z ceny. 10 letnie e65 zaczynaja sie od 30tyś, a Fka ma juz 5 :) Koniec tego roku a początek przyszłego będą juz za ok 100 - oczywiście mówię ogólnie :) Ja licze ze za ok 4 lata to będą od ok 50-60 tyś... Pewnie nie z x-drive ale będą ;)
Mi sie wydaje ze rok 2016 jak wejdzie nowy model to ceny poleca wtedy.
Ceny poleca dopiero rok po premierze.
Na poczatku beda jeszcze troche trztmac cene wlasciciele i salony, a jak juz duzo sie lesingow pokonczy i auta beda zalegac na placach ta ceny poleca.