i to się nazywa szybki zakup :) pogratulowac bezawaryjnej jazdy :)
Wersja do druku
i to się nazywa szybki zakup :) pogratulowac bezawaryjnej jazdy :)
Gratulacje- takie coś lubię, dwa pytania i auto kupione ;)
Dzięki Panowie :-). Nie mogę telefonu zgrać z bluetoothem :-(
Tapnięte z mojego GT-I9300
Ten telefon to pewnie pierwszy z wielu problemów które cię czekają:D. Ale to akurat błahostka. Życzę bezawaryjnego użytkowania mimo że to prawie nie możliwe.
Nie ma przecież uniwersalnego kodu do bluetooth. Ja mam w inatrukcji taką kartke gdzie jest naklejka z numerem.
Mam nadzieje ze kolega przedstawi auto w odpowiednim dziale . No i gratulacje !
Życzę bezawaryjnego użytkowania i zadowolenia z auta ;)
Gratulacje. To się nazywa konkret. Rano pytania, wieczorem zakup :)
Panowie dziękuję Wam wszystkim za porady i objaśnienia, dojechaliśmy z żoną do domu bez przygód. Był od samego początku błąd z kołami, gościu twierdził, że po zamianie kół trzeba zrobić "adaptację". Po przyjeździe wszedłem w menu i zrobiłem adaptację, komunikat zniknął. Mam tylko błąd, gdzie świeci się pas i poduszka. Gościu twierdził, że jest to błąd maty fotela pasażera, który jest odpowiedzialny za ciężar jak ktoś siedzi. Samochód ma cała historię serwisową od 2008 roku w Polsce. Był serwisowany w Piasecznie "AUTOTRONIC PIASECZNO", to jest serwis Boscha. Jeszcze raz dziękuję za pomoc i komentarze :-)
Gratuluję! Będziesz miał sporo frajdy z tego 4.8 V8. Ma kopyto ten motor.. Zawsze go chciałem, no ale padło na 4.0 V8 i nie jest tak źle chociaż to nie to samo. Oby Ci się sprawował !:)
Bardziej interesująca była by historia auta przed przyjazdem do PL.
Masz zamiar zainwestować parę dolarów żeby się dowiedzieć czy auto przyjechało cale czy może wolisz zostać w niewiedzy ?
Mnie ciekawość by chyba zjadła na raz ;)
@Sebek, po zakupie ja bym nie sprawdzał bo bym mógł się dowiedzieć czarnej prawdy i bym był zły że wywaliłem ponad 50tysięcy na marne. A tak ładnie to wygląda jeździ dobrze i bym zostawił w spokoju. Przed zakupem i owszem bym chciał sprawdzić jak najbardziej. Aaa taki pytanie czy jak by się sprawdziło i by było że nie wiem była jakoś poważnie uszkodzona, po powodzi ( o czym w ogłoszeniu nie było ) to chyba mam prawo oddać sprawę do sądu i żądać zwrotu pieniędzy od komisu ?Cytat:
czego oczy nie widzą temu sercu nie żal
Tak ale jak teraz sprawdzi i si okaze ze auto jst z powodzi w usa i ze glony zaczynaja wyrastac z foteli , to ma rekojmie i auto moze oddac . Wiem ze podniecenie po zakupie jest wielkie ale w poniedzialek zrobil bym totalna diagnoze auta no i sprawdzil bym historie ze stanow tym bardziej ze jak ktos juz pisal jest 12 wpisow .
Dla mnie ważne jest to, że na razie auto sprawuje się dobrze. Zalane nie było, po gradobiciu też nie jest.
Mam swojego mechanika od BMW w Krakowie, zajmował się moimi pięcioma poprzednimi BMW. Zasadę mam taką, zawsze auto oddaję do niego, on robi całkowity przegląd całego auta, mówi co jest do zrobienia i robi.
Mi chodziło o czysta ciekawość w jakim stanie auto przyjechało do kraju ...
Zycze bezawaryjnej jazdy i zapraszam na nasz coroczny zlot - http://7er.pl/zlot/zlot2013.html
Tak jak pisałem wcześniej, gość kupił go w USA, jest właścicielem dużego przedsiębiorstwa w Piasecznie. Myślę, że nie kupowałby auta nowego po powodzi lub po gradobiciu :-)
Dwa lata jeździł w USA, a w 2008 roku ściągnął go do Polski.
P.S.
Sebek, pytanie do Ciebie jako fachowca w programowaniu. Nie mam kodu do bluetooth, wiem że jest kod w bagażniku na module ale za dużo rozbierania. Można ściągnąć kod impą (nie mam impy), czy jest jakiś inny sposób żeby dowiedzieć się jaki jest kod ?
Spróbuj wpisac jakikolwiek kod - najpierw w samochodzie, potem na telefonie powinno zadziałać, przynajmniej u mnie działa
A jak nie to po lewej w bagażniku masz kod i wcale nie jest duzo rozbierania wystarczy ściągnąć troszke uszczelke i odciagnać troche obudowe powino tam pisać BLUETOOTH PASSKEY I NP 2678
tu masz jak dostac się do kodu przez bagażnik:
http://www.youtube.com/watch?v=-ICJQkdyr4Q
Jak masz jeszcze jakieś kłopoty to śmialo pisz
A program do diagnozy to INPA :) a nie impa
A i dobra wiadomość na CARFAX Twoje auto nie miało wywalonej ani jednej poduszki :dirol: zatem jest dobrze - cieszysz się?
Adasio, dzięki za sprawdzenie. Czy coś jeszcze wyczytałeś z carfaxa ?
P.S.
Dzięki za filmik poglądowy.
Sprawdzałem czy było info o wystrzelonych poduchach - bo to najważniejsze i nie było,
a więcej nie grzebałem bo uznałem że nie będe Cie stresował tym, że popowodziowe, po 3 gradobiciach no i że murzyni mieli tam skład coca... coli :D
To dobrze, że nie sprawdzałeś bo murzynów przeżywałbym najbardziej :-D
Koledzy co powiecie o tym autku może ktoś go zna ?
albo wie coś na jego temat ?
http://otomoto.pl/bmw-735-735-zamiana-C28932562.html
PLUSY;
- ładne drewno w połysku
- białe kierunkowskazy
- klasyczne felgi
- webasto
- zimówki w pakiecie
MINUSY;
- rok - przed upgrade elektroniki
- kolor - dla mnie srebrna nei robi wrażenia ale to moje zdanie
- szare skóry w środku - moim zdaniem zlewa się z autem i wyglada nieatrakcyjnie
- czerwone autko na BC - czyli cos popsute lub niewymienione na czas - czyli kolejny wkład pieniedzy
- brak wentylacji i masazu na przednich fotelach jest tylko grzanie - dla mnie to poważny minus zwłaszcza jak idzie o wentylacje
- 735 - dla mnie to za mały silnik do takiego auta wole zdecydowanie 745 lub 750
- gaz - nie jestem zwolennikiem tego napędu więc dla mnie minus
OCENA KOŃCOWA;
Autko ładne na 1 rzut oka, ale bez oszałamiającego wyposażenia, z pierwszych lat produkcji, ze stosunkowo najsłabszym motorem i w gazie,
ze zlewająca się z całością tapicerka, podany jest VIN więc można ustalić co ma dokładnie na pokładzie
zalecany komputer,miernik i czujność
w skali od 1 do 10 daje jej 4
No i skąd w tym roku na podłokietniku 2 przyciski ??
Z vinu wychodzi że tapicerka powinna byc w odcieniu nasca schwarz czyli czarna no i te dwa przyciski hmmm :)
To wnętrze poszło z nowszego auta najwidoczniej wraz z całym podłokietnikiem.
auto kombinowane na maxa, jestem ciekaw jego historii :)
Dealer czemu na maxa?? wymiana wnętrza to nie takie przestępstwo ;). Widzisz jakies inne zmiany??
wymiana całego wnetrza moze tez sie kojarzyć ze auto było spalone w srodku
No bez przesady spalonego auta bys tak nie odbudowal . Pozatym bylo by to nie oplacalne . Ktos mial fanaberie i wymienil tapicerke . Nawet u nas na forum jest klka takich aut . Pozatym zeby cos wiecej powiedziec trzeba tam jechac i ogladac ...
Technics ja widziałem A8 której wnętrze było nadpalone a jednak komuś zależało żeby ją zrobić, Polak potrafi. Dokładnie jak ktoś jest z okolicy niech obejrzy, cena dobra.
Powodów zmiany tapicerki mogło być kilka
- fanaberia właściciela
- zniszczona bardzo tapicerka(środek auta) wynikajace z ilości km i niedbałości właściciela
- podtopienia auta
- zniszczenie świadome środka - np farba lub inna chemiczną substancja
- nadpalenie środka
- itd itp
zmienić można oczywiście wszystko pytanie - DLACZEGO?
A tego dowie się/lub może przypuszczać ktoś, kto to autko zobaczy na żywo - stoi w Zabrzu, więc jak ktoś z forum zainteresowany podjedzie po mnie moge pojechać obejrzeć bo póki co jestem uziemiony w domu bez auta i mam chwile czasu
ADASIO skąd jestes ?
napisz mi numer telefonu to sie skontaktuje z Tobą i podjade
Dajcie znać Panowie kiedy byście się wybierali, zawsze można podjechać w więcej osób ;) Niby nić nadzwyczajnego ale jestem ciekaw tego auta.
Mała historia:
"wpada do mnie kumpel na wódkę wieczorem, wściekły i ma doła bo rozwalił swoje e65, w plecy bo AC nie miał a On juz ma ta młodszą po lifcie. Troszkę żeśmy popili ale w końcu kumpel stwierdził, że lepiej na części sprzedać będzie, bo i podłużnice rozwalone i dach sie nagiął a ze miejsca mamy pełno to może sie i opłaci. Przy okazji 2giej flaszki dogadałem sie z nim że podmienie sobie pare gratów. Fanie będzied wyglądać jasna tapicerka do srebrnego - jak mysłicie ?"
@FABIO80 - jestem ze Śląska
Jeśli poważnie wybierasz się ogladac to autko to napisz PW date dam ci nr tel i sie jakoś dogadamy
@Aldik - jak pozwolisz mi też cos wyrwac to Ci powiem
a może ktoś chętny na kupno 730d 260k przebiegu, rocznik -11.2003, skóra wentylowana czarna - z przodu grzanie i "wianie" z tyłu samo grzanie. zawieszenie zwykłe(ale to specjalnie było takie kupowane). jakby ktoś był zainteresowany to wszystko na prv wypisze i zdjęcia porobie :)
PS. nie wiem czy tu mogę pisać z taką propozycją, jak coś to proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu albo skasowanie posta.
Zrób porządny temat ze zdjęciami, vinem i wyposażeniem w dziale "sprzedam"