Jaki poziom taka wypowiedź...
Wersja do druku
Wlasciciel posiadajacy kilka lat np. e38 o ktorego dbal i dzieki temu cieszyl sie bezawaryjnoscia po pewnym czasie chce kupic nowszy model. Za darmo nie odda ale jak wystawi cene z kosmosu to nie sprzeda! I teraz dylemat albo sprzedac taniej i kupic e65 albo dalej eksploatowac e38. Jedni robia tak a drodzy inaczej. Pozatym panowie mamy 2013 rok i samochody marki bmw zaczynaja sie juz na literke F.
Dzięki za odpowiedzi, czytałem z zainteresowaniem. Miałem kilka Beemek, pierwsza to E 34 2.5i z 91r. którą mam do tej pory ale używam ją tylko bardzo okazyjnie chociaż świetnie się w niej czuję. Muszę napisać, że cenię w naszych autkach nie tylko komfort, ale to coś co inne nie mają. Jak siedzę w mojej 38, patrzę na skóry i to wykończenie, pikowane drzwi, prawdziwe drewno, dywany, listwy itd. to mogę znieść niewygody podróżowania he, he. Ciekawe czy jak kupię e65 to również będę miał do niej sentyment. Podobno skóry nie te, drewno z plastiku itp. Zastanawia mnie jeszcze co takiego ma w wyposażeniu e65 czego nie miała poprzedniczka. Z tego co wiem to w niektórych nie ma nawet dwustronnej klimy a to już przegięcie. Pozdrawiam..
akurat jest na forum odkąd ją ma (ale nie pisał w tych działach bo niemiał powodów) ale może dodam że to przedlift i m52 bez gazu i patrząc na logikę to jest normalna cena i to nie jest żaden gruz czy gruchot a auto którę naprawdę trzyma się bardzo dobrze i o które się dba.Tak że jestem tylko ciekawy ile powinno ono kosztować:smile:
Czytaj uważniej ,czy ja napisałem gdzieś ze jest to dobra cena??? Jest to realna cena za jaka można sprzedać auto w tym roczniku. Wiadomo można wystawić za 16-20 ale w tej cenie sie nie sprzeda ( roczniki przedliftowe) Dałem tyle ile kosztują e65 w tym roczniku :)
P.S Jak wygląda sprawa z "tanią" opcją wymiany słynnej rurki w silnikach N62? coś nie dokończyłeś tematu, jestem ciekawy i pewnie nie tylko ja tego rozwiązania :)
Powiem Ci ,że nasz forumowy kolega sprzedał za większą kasę auto z 97roku ,ale było w super stanie więc nie ma żadnej reguły :)
p.s. o rurce jak znajdę czas napiszę :)
Samochod jest tyle warty ile kupiec zechce dac a sprzedejacy sie na to zgodzi. No chyba ze wchodzi tu w gre wartosc sentymentalna. To wtedy wisi sobie takie autko na portalach aukcyjnych a wlasciciel dalej marzy sobie o nowszym modelu no chyba ze go stac na utrzymanie dwoch samochodow. Po trzech miesiacach obniza cene bo nawet nikt nie zadzwonil,po trzech znowu,co tydzien wywala kupe kasy na wycieczki na gielde zamiast spokojnie spedzic czas z rodzina a po pol roku pojazd idzie za 10tys zamiast 15 jak chcial! chociaz na poczatku oferowali mu 12,5:D W miedzyczasie wlasciciel wymienil akumulator no i oc oplacil z przegladem a ze uczciwy to czlowiek i bmw swoje szanuje komplet filtrow i oleje. Policzcie ile stracil!
hehe wiedziałem że pojedziecie po mnie:D jednak czasami warto mieć swoje zdanie na jakiś temat a nie przytakiwać jeden drugiemu.
A ostatnio sprzedałem E38 i kupiłem... kolejne E38. O E65 w sumie nie myślałem :D
Tak czy siak. Wazne ze zmiana na plus. Ja w pelni wladz umyslowych przesiadlem sie z x5 do e32!
Ja zakupilem e38 od Irlandczyka ktory zawsze robil przeglady_wymiany zawiechy amorty i nawet wymiane jednej zarowki w BMW w Guildford nie daleko lotniska na ktorym nagrywaja program Top Gear, potwierdze slowa ze "jak dbasz tak masz" tzn w tym przypadku ja mam bo przez ostatnie trzy lata zliczajac wszystkie paragony i rachunki z ASO wyszlo nam 21000 funtow. Ostatnie rzeczy przed sprzedaza, Irlandczyk wymienil w ASO: Zbiornik paliwa, Pokrywy zaworow, Amortyzatory, Klocki i tarcze przod, pixeloza w liczniku ( nie w ASO), piaskowanie felg i lakierowanie (nie w ASO). Duzo wlozyl i sprzedal a ja zyskalem chyba do konca robil auto dla siebie. Moze mial juz dosc? Takze nie wiem czy te e38 tak sie nie psuja zalezy nanjaki egzemplarz trafisz. Mam tylko zal do niego ze gdy auto mialo 3 lata temu 160000 kilometrow na liczniku to mu nie zrobil wymiany olejowej w ASB. Niestety w ASO mu zalecili ze sie oleju nie wymienia. Eh.
E65 po lifcie fajna sprawa. Szczegolnie ze zonie sie podobala no i te poduszeczki na podlodze by noga odpoczela - tego w S nie znajdziesz.
Zdecydowanie jesli bym mial fundusze to e65 lub e38 v12 z malym przebiegiem z konca produkcji.
Dziubek poduszeczki na podlodze tylko w e66. Ale fakt - piekna sprawa:)
Cholera jakie poduszeczki?
Pod nogi z tyłu.
Masz np. tutaj.
To to są podnóżki - i wystepowały i w e38 i w e65, long miał każy takie na wyposażeniu
Poduszeczka - małe i zwykle miękkie podparcie dla głowy...
Podnóżek - element mający na celu zmniejszenie obciążenia statycznego układu kostno-mięśniowego kończyn dolnych podczas siedzenia...
To nie to samo ..... :D
Błąd :P
Ale kto komu zabroni poduszeczkę położyć pod nogi :P
. Podobno skóry nie te, drewno z plastiku itp. Zastanawia mnie jeszcze co takiego ma w wyposażeniu e65 czego nie miała poprzedniczka. Z tego co wiem to w niektórych nie ma nawet dwustronnej klimy a to już przegięcie. Pozdrawiam
np,DD,?? E38 NIE MIAŁY
\
Jakub, czy te pokrętło o którym piszesz to czasami nie służy do chwilowego, postojowego ogrzewania tzw Rest. Bo czasami tylko tego pokretła nie ma.
Popatrz na inne panele z 4 pokrętłami , wszystko jest tak samo a brak tylko regulacji nawiewu. Tak jak pisałem wcześniej to tylko brak regulacji nawiewu a klima ma i tak 2 strefy.
Od lat zaglądam i jak brakuje to tylko "Rest" :) Może nie wszystko widziałem:)
Obie te funkcje są w jednym pokrętle,zewnętrzne kółko się obraca,regulując siłę nawiewu a w środku jest przycisk "restore".
Rozmowa wyzej wspomina cos o przycisku rest, o co kaman z tym przyciskiem?, ja juz go naciskałem i nic sie nie dzieje...
Panowie !!!
to 4 pokrętło od klimy jest w autach z tzw klimatyzacja POSZERZONĄ - była też zwykła (3 przyciski) a służyło to pokrętło :
1 - do obsługi prawej strony wnetrza pojazdu - jeśli pokrętło obracamy
2 - do wykorzystania zapasu ciepła - jeśli pokrętło nacisniemy - ciepło zmagazynowane w silniku wykorzystywane jest do ogrzewania wnętrza przy właczonym zapłonie np podczas postoju przed przejazdem kolejowym. W połozeniu radio mozna zmieniać ustawienia automatycznej klimatyzacji.Gdy zapłon jest wyłączony ciepłe powietrze kierowane jest do wnetrza auta zgodnie z wybranym rozdziałem powietrza. Do 15 minut po wyłaczeniu zapłonu można korzystac z tej funkcji,jeśli silnik jest ciepły a akumulator naładowany w wystarczajacym stopniu.Dioda led w przycisku pali sie jeśli te warunki sa spełnione
dlatego ja w ocenach aut zawsze podkreślam że ma lub nie ma 4 pokrętła bo jednak jest to cos ponad standardowa klime co nie wszyscy rozumieja i się z tym zgadzaja. :)
Przy rozszerzonej klimie chyba jeszcze jest chłodzenie pojemnika na kubki jeżeli sie nie mylę :)
Ogólnie wolałbym jednostrefową klimę tak apropo, albo aby była opcja moco czy cus :)
Ja mam tą poszerzoną ale nie zauważyłem chłodzenia pojemników na kubki. Ktoś wie o tym coś więcej?
Których pojemników na kubki??
są jeszcze przy tylnej kanapie :D
Panowie koniec OT !!
BOSS, wytworzył się OT ale temat mnie bardzo ciągnie więc nie pohamuję się przed odpowiedzeniem.
O chłodzonych uchwycie na napoje z przodu słyszalem już dawno, ale nie przyglądałem się tam nigdy szczególnie. dealer25, są tam jakieś otwory specjalne?
Co do podłokietnika to też nie wiem jak u mnie jest. Tzn. skoro każda miała to też mam ale on u mnie jest wypakowany płytami CD i nawet nie wiem którędy powietrze miałoby tam wchodzić :)