Dokładnie więc się da... :D
Wersja do druku
Dokładnie więc się da... :D
Ja mam niebieska deske i brazowe skory i bardziej mi sie to podoba niz czarna deska i szare skory . Wrecz moge powiedziec mile dla oka :)
byłem, widziałem, nie kupiłem.. może i źle ale doszedłem do wniosku że mi się nie spieszy i jeszcze coś się trafi :)
pojechałem oglądać auto że tak powiem bez przygotowania komputera itd. :D
postaram Wam się powiedzieć co widziałem moim nie fachowym okiem...
przede wszystkim właściciela auta nie ma tylko jest w Niemczech, auto prezentował mi brat
który jest właścicielem takiej instytucji jak "mechanika samochodowa i wulkanizacja" i tam stało auto...
- auto brudne, pet w popielniczce i popiół.. bagażnik cały do prania, był nawet błotny odcisk buta
tylna kanapa cała w jakiś okruchach, dywaniki z przodu całe w piachu, może nic wielkiego ale było
- lakier w dobrym stanie, ale obicie na tylnych drzwiach po stronie pasażera i głęboka rysa na słupku przednie szyby po stronie pasażera
zamalowana czarnym markerem...
- lusterko po stronie pasażera przerysowane, czerwona smuga
- fotochrom w lusterku kierowcy cały wylany, nic nie widać od razu do wymiany
- w przednim zderzaku po między halogenami założona jakaś tuningowa siatka pomalowana na czarno z której już odchodzi farba,
poza tym pomiędzy lampami a zderzakiem po 1cm szpara a także zderzak tu pomiędzy lampami tak dokręcony że aż połamane zaczepy
- lampy po polerce, ale bardzo ładnie wyglądają
- kierownica cała wytarta
- drewno w przedni podłokietniku spękane i w tylnym tak samo
- w pojemnikach na kubki coś się wylało i zaschło
- fotel kierowcy na boku trochę przytarty, ale jak na wiek tego auta uważam że jest super
- ze wszystkich nakładek progowych z chodzi czarna okleina
- tu przy wlocie powietrza z drzwi do słupka po stronie pasażera i kierowcy wytarte płaty tej okleiny odchodzą
- guzik po lewej stronie od pokrętła świateł, połamany
- kwadratowe zaślepki w boczkach drzwi są dwie tylko w drzwiach kierowcy, w pasażera brakuje jeden, z tyłu po stronie pasażera brakuje dwóch i po stronie kierowcy jednej
- z elektroniki wszystko działa, grzanie, wentylowanie, rolety, siedzenia
- mała roleta w drzwiach tylnych po stronie kierowcy, rozpruta odstaje i zahacza się przy chowaniu
- tylna roleta działa ale jak się ją schowa to postronnie kierowcy znacznie odstaje
- klapka od popielniczki w jednych tylnych drzwiach nie działa
- brak magazynka na płyty w zmieniarce (gdzieś się zawieruszył twierdzi sprzedający)
- na silniku ta plastikowa osłona przy wlewie do spryskiwaczy połamana lata
- na obudowie filtra powietrza brakuje dwóch zapinek
- silnik z przodu czymś zalany taki biały osad
- z silnika słychać gwizd, tak jak by rolka któraś i tak twierdzi brat sprzedającego ale dziwi mnie że jak mechanik to dlaczego nie wymieniona
- fajny dźwięk tłumika, wygląda na seryjny ale nie mruczy jak seryjny
- zawieszenie bez pneumatyki, na sprężynach obniżających nawet fajnie leży
- nadkole przednie po stronie pasażera połamane
- pokrywy pod Navi i druga od akumulatora w bagażniku wyrobione latają i odstają po zamknięciu
- przy kole zapasowym jest taka listwa plastikowa przykręcona na wkręty, wszystkich brakuje więc ten plastik sobie lata
- na zdjęciach jest ta dźwigienka w nerce o otwierania maski w rzeczywistości już jej nie ma
- pali się czerwony samochodzik
- pali się poduszka, sprzedający twierdzi ze mata
- bije kierownica przy 30km/h czy przy 130km/h tak samo, brat sprzedającego twierdzi że wystarczy wyważyć koła
dziwne bo jak ja bym miał brata z własną wulkanizacją to bym to zrobił dla własnej wygody żeby mi nie biło :)
ogólnie auto tak ja by było w połowie rozbierane, i jakoś tak założone że połowy śrubek brakuje...
i wygląda tak jak by ktoś jeździł i nie myślał o dbaniu i o sprzątaniu auta
myślę że cena jak za wypas może i dobra, auto trzeba poczyścić i jak ktoś lubi podłubać to może warto kupić
cena za auto 35tys zł i ani grosza mniej, a za czarne felgi z ostatniego zdjęcia trzeba dopłacić 7tys zł i też ani grosza mniej
Ale ktoś zafajdał ten wóz, wow. Nie wiem jak można tak nie dbać taki wóz. Targać rolety, urywać pokrętła, palić i syfić w środku. Ja też bym tego nie kupił. Wszystko co opisałeś to wewnątrz. A nie podpiąłeś kompa, tam by pewnie dopiero wyszło blędów..
http://allegro.pl/show_item.php?item=2931948656
to są chyba jakieś żarty :D nowa aukcja, nowe foty i ....nowa cena :D
Dzięki Maikel... zaoszczędziłeś mi jechania 400km w jedną stronę na wycieczkę.
Zamiast robić nowe zdjęcia i nowe aukcje to by chociaż auto wyczyścił..
auto można poczyścić, zaślepki dokupić a śrubki powkręcać... ja nie chciałem tego robić więc zrezygnowałem :D
wiem że za 35tyś zł i 12lat żywotu auta to ono nie będzie idealne...
może ktoś jest zainteresowany kupnem wiec podam jeszcze VIN WBAGL61060DM53102
za 35 tys to było wiadomo że cos będzie do zrobienia. Ogólne, braki i popękane plastiki czy wytarte listwy mozna usunąć niedużym kosztem. Pod kompa nikt nie podpinał więc nie ma co gdybać.