255/45/18" chyba indeks Y nie pamietam ,ale jak mam tdsa wiec chyba nie ma różnicy :cool:
Wersja do druku
255/45/18" chyba indeks Y nie pamietam ,ale jak mam tdsa wiec chyba nie ma różnicy :cool:
mysle ze index do tdsa bedzie nawet H do 210km/h
No tak ,ale ja nie mówiłem im ,że mam tdsa ,wiec indeks musi i tak byc wystarczający :)
sprawdz sobie na tej str jakie sa ceny w niemczech..
i bedziesz wiedzial ile mozesz stargowac ;)
7ka troszke mam inne zdanie, ze przykladowo ktos ma tdsa czy np niejezdzi szybciej niz 210km/h to nieznaczy aby zakladal index przykladowo H, im wyzszy index predkosci tym wyzsza klasowo opona, inaczej jest z nosnoscią, tu powinno dobierac sie do wagi auta,
:) ostatnio pare razy jechałem przez wage na gr , nie uwierzycie ,jaki wyszedł podział masy ,przy 10 litrow paliwa w baku ,w bagazniku 40 kg i ja sam w samochodzie ,wyszło przednia os 980kg ,tylna 980 kg ,innym razem jak bylo nas trzch w aucie wyszlo przednia oś 1000kg ,tylna 1040kg ,moim zdaniem idealnie :cool:
. . . wiec gdybym wsadzil nizsze zawiecho jaka wysokosc sugerujecie -30 , -35 ?
mysle ze 35-40mm bedzie idealnie i nieodczuwalnie do twojego silnika..zreszta pogadaj z Evanem on ma 735i i 19" do tego B4 bilsteiny.. i sobie chwali..Cytat:
Zamieszczone przez FuBu
ja jak mialem 35mm przy seryjnych amorach tez bardzo chwalilem !! i naet przy 20" mialem naprawde komfortu dostatek..
teraz mam amory B4 ktore sa bardzo mocne i twarde..do tego 50mm h&r ...no coz nie powiem ze jest komfortowo bo mam 20" ale daja rade..
szczerze polecam do 40mm z seria amorem..dobrze to wyglada i pieknie jezdzi..
co do opon.. cos w tym byc musi Krzywy co mowisz... im wiekszy index tym chyba lepsza opona.. ale tez i drozsza ale to juz chyba groszowa roznica..
roznica w cenie napewno jest, a jezeli chodzi o index predkosci to kiedys ojciec do 530D pozakladal save intense H i opony zjezdzil w jeden sezon =18tys km (dla porownania sprzedalem identyczne oponki do mondeo 2.0TDCI z 2005r i gosc jest mega zadowolony ale wiadomo co 130KM a co ponad 190), teraz dla ojca pozakladalem mu dunlopa sp sporta9000 z W i smiga nalezycie, pozatym zle dobrana opona pomijajac juz jak kto szybko jezdzi ale ile mocy ma auto, ogolnie wszystkie opony z oznaczeniem XL czyli stara RFka sa do mocnych aut, ja mam przykladowo Y i nieznaczy to ze mam przekraczac 250 czy 300km/h ale opona jest lepsza/czytaj solidniejsza i napewno wiecej km sie na niej przejedzie, to tak jak z zegarkiem, podobno wytrzymuje do 30m pod wodą ale to nieznaczy ze masz tak gleboko nurkowac :razz: , ogolnie opony to ciezki temat, jedne super sie sprawuja w takim i takim aucie, inne gorzej, przykladowo nigdy niezalozyl bym GY HydraGripa do octavi bo na 100% po 10tys km z tylu bedą wyzabkowane, nawet na nowce aucie, osobiscie nigdy niezaloze sobie opon z indeksem H bo wiem jak to bedzie wygladac, powycierane boki, wyzabkowane a jeszcze bąble powywala z boku od kraweznikow itp. ... ale ten temat zbacza z toru....
ale ok fajnie sie gada ;)
mielem w okularze nowe 215/55/16 hydragripy..na wode super ale strasznie glosne..o wygladaja jak terenowe 8/
jest jedno ale... np ja mam jeszcze golfa 4 na niemieckich blachcach i tam niestety opony musza byc takie jak brief.. nie moge innych zalozyc.. zgadnij jaki index.. T :what: no coz taki silnik i taka opona ;) ale jak sie jezdzi na profilu 65.. bajka :D
kolega w nissanie patrolu ma L ale to typowo terenowe opony,
Witam ;)
Postanowilem odswiezyc temat , bo nie bylo sensu zakladac nowego posta
Panowie doradzcie mi cos z tego co tutaj pokaze, musze kupic komplet sprezynek ale nie wiem jakie ?! Moje zawieszenie (M Sport) rozni sie troche od seryjnego (na oryginalnym zawieszeniu auto jest wyzej posadzone) i dlatego nie wiem na jakie sie zdecydowac, bo boje sie zeby nie bylo tak ze wyjdzie mi z tego jakas "terenowka"
To co znalazlem tutaj u mnie w UK:
H&R
BMW E38 7 Series, 06/94> - 728i/iL, 730i/iL, 725TDS
H&R Sports Spring Kit,
Lowers By: Front: 35mm Rear: 15mm
NOW £220.40 (inc VAT)
BMW E38 7 Series, 06/94> - 7/G, 728i/iL, 730i/iL, 725TDS
H&R Sports Spring Kit, Extreme Low Version,
Lowers By: 50mm
NOW £232.14 (inc VAT)
COBRA
BMW 7 728/730-I/Il +725Tds With Self-Level Chassis:(E38) From: 1994>
Cobra Sport Lowering Springs
ONLY £167.54 (inc VAT)
Lowering 30mm
APEX
BMW 728i/730i (TYPE E38) From: 6/94>01
Apex Sport Spring Kit
ONLY £134.53 (inc VAT)
Lowers car by:40 mm
F-K High Tec
BMW 728i/iL, 730i/iL,725TDS (E38) year 06.94 >
FK High Tec Spring Kit
WAS £168.99NOW £152.09 (inc VAT)
Lowering Fr35/Rr20mm
SPAX
BMW 7 Series (E38) 728i;730i;740i;750i W;out Self-Levelling 06/94-
Spax SSX Springs
NOW £190.34 (inc VAT)
Lowers car by:35mm
. . . i co mi doradzicie ? tak jak pisalem nie obawiam sie dziur i kolein bo malo jezdze po Polsce. Z gory dzieki i pozdrawiam
mysle ze 40mm beda w sam raz,poza tym amor wytrzyma.. jesli dasz nizej amor szybciej sie zuzyje.. bo podobno seryjny amor jest do max 40mm ...
z firm ktore podals znam H&R i sa to naprawde dobre sprezyny.. kolega Kronos ma Loweteca .. Evan ma AP... generalnie wiele zalezy od auta.. bo np 728 na tych samych sprezynach bedzie wyzej stalo niz np 740i.. chodzi o mase..
wiec ja mysle ze 40mm bedzie idealne ;) moze Apex :)
Jak kupi sprezyny pod 728 to bedzie siedziec tak samo jak ktos kto ma 740i i kupi sprezyny do 740 ..
Kupuj -40 bedzie gitarka tylko dokladnie kup pod swoj motor bo jak kupisz od innego bedziesz miec prawie zerowy efekt tak jak Krzysiek napisal wyzej
Tak tez myslalem ze -40mm powinno byc idealnie, jestem przewrazliwony na tym punkcie bo kiedys do mojej 318iS kupilem sprezynki na przod od 325i i nikt mi nie powiedzial ze to od takiej wlasnie jest i po zalozeniu wygladalo to masakra !
Dzieki za pomoc chlopaki , myslicie ze APEX bedzie dobry ?
a moze AP.. wielu z nas smiga na takich i jest okej ;) sam niedawno zamowilem takie na przod ale nie chce ich do B4 , musze pomyslec nad sachsami lub kayaba..
A autopsji... H&R w E38 beda twardsze niz AP
panowie szukam teraz H&R do 728i i jedyne dostepne na rynku to -50mm na przod i tyl albo -35mm na przod i -15mm na tyl .
To są jedyne dostępne przez H&R obniżenia dla 728i ?
. . . teraz jeszcze znalazlem -30mm na tyl i przod , nie wiecie moze czy -40mm są dostepne do 728i ?
jak chcesz H&R 50mm przod i tyl to ja niedlugo je oddam za 150 ojro..tyl nowe przod maja okolo 4tys km..
a czy AP jest bardziej miekki od H&R ?? tego nie wiem..
Cytat:
Zamieszczone przez 7ka
dzieki stary za oferte ale mysle kupic nowe , masz moze fotki jak Twoje 7er "siedzi" na tych H&R ?
FuBu nie pękaj bierz -50mm, ja jeżdżę na Lowtec`u -45mm po Polsce !! i jest bez żadnego problemu.. auto normalnie jest dosyć miękkie a przy włączonym s-edc normalnie jak gokart..
OFF TOPIC ktoś wie jak zrobić żeby po zapaleniu ponownym auta dalej s-edc było włączone??? niby nic ale lekko mnie to już zaczyna denerwować...
no wlasnie nie chce przesadzic , zeby to wygladalo jakos pozniej jak wsadze 19" . . .
7ka . . zastanawiam sie nad tymi Twoimi , kiedy masz zamiar je puscic ?
wejdz na moja galerie i zobaczysz jak to siedzi.. generalnie jest spoko ale B4 przy tych sprezynach sa twardawe jak dla mnie..na ori amorach bedzie pieknie.sam szukam nowych amorkow ;) takze i te B4 beda na sprzedaz
kiedy chce je sprzedac---narazie mam je na aucie (przednie) mysle ze kwestia dogadania sie ;) ( najlepiej na PW ) a zapomnialbym.. sprezyny maja ori pudelka i TUV czyli dokumentacja o przystosowaniu do ruchu itp..
da się wsadzić takie -50 na ori amortyzatory do 730?
A jaka jest wasza opinia o sprezynach Eibach'a?
Niestety nie ma ich raczej dla e38 728i (sa dla 730i/740i i dla 750i)
Pytam tez wzgledem mojego auta e32 735i ;)