Ale gdyby takim mercem na żółtych blaszkach, w stroju z tamtych czasów... to czemu nie?
Tylko trzeba by pewnie mieć taksometr oryginalny z DE taksówki, żeby auto przeszło jako zabytek..
Wersja do druku
Ale gdyby takim mercem na żółtych blaszkach, w stroju z tamtych czasów... to czemu nie?
Tylko trzeba by pewnie mieć taksometr oryginalny z DE taksówki, żeby auto przeszło jako zabytek..
Witam mam pytanko znow szukam 7 e38 na taxi poniewaz audi mam rozbite czekam na ubezpiczyciela. W sumie wazne jest dla mnei tylko spalnie tam zeby palilo lpg do 16l w miescie bo wiadomo jeszcze dochodzi Pb i zamiast 40zl na 100km to trzba liczyc 45/50zl :) koszty utrzymania 7 znam chodzi mi o silnik :)
No to wtedy tylko 2.8 kolego :)
Mi spala 16l gazu w cyklu miejskim, więc wynik jak najbardziej realny.
W przypadku V8 liczył bym na co najmniej 2-4l więcej.
Jeszcze biore pod uwage miasto, a miasteczko :) u mnie male miasteczko korkow nie za duzo i 4 swiatla na cale miesteczko:)
czasami do ronda trzeba chwilę postać:)
hehe ja nie stoje zawsze sie pcham taxowki puszczaja :)
Po Krakowie zasuwa e38 728 na taxi. Obczaiłem ją w programie ITAXI na telefon z androidem. http://img.tapatalk.com/d/13/06/13/vu3yqapy.jpg
Wysłane z mojego Samsung Galaxy S4 za pomocą Tapatalk 2
Na Śląsku powstaje ciekawa firma
Otóż można do niej wstąpić z własnym autem na zasadzie użyczenia go firmie i transportu osób pod ich szyldem
Auto okleja się folia na magnesy, póki co nie maja kogutów na dachach jak typowe Taxi ale pewnie kwestia czasu
stawka za kilometr od 1,79 do 2,80 bodajże
firmie płaci się wpisowe w wysokości 300 zł i dostaje w zamian program (aplikacja na smartfona - taki program do aktywizacji klientów) wizytówki
Co ciekawe nie trzeba zakładać własnej działalności bo działamy na umowę zlecenie na zasadach wypożyczenia auta
Z policja tez nie ma ponoć problemów bo nawet jak taksówkarze co się wkur... na ta firmę zgłoszą na psy czy ITD to ponoć nie należy przyjmować mandatu a ich prawnicy nas wybronią
co do zarobków wiadomo nikt nie określi dokładnie niestety
Wiem o tym bo dostałem propozycje przystąpienia do w/w przedsięwzięcia i tak sie zastanawiam czy jest sens czy nie koniecznie
Może ktoś z was miał z czymś takim do czynienia???
W Katowicach koło PKS stoi 730i na postoju taxi srebrna z kogutem
Daj,daj koniecznie.:D
Ale że co? że będziecie potencjalnymi klientami? :D czy że będziecie mieć beke ze mnie
Jak to co, zamówię kurs i nie zapłacę :D:D:D
Taxi, jak każdy jeden biznes nie może działać do końca jako monopol, wiec i taksówkarze dostali w końcu po d.. bo im się monopol kończy powoli
powstaje właśnie takie firmy które nie dość że taniej wożą to i mniejsze mają koszty uczestnictwa dla kierowców (np tu nawet firmy mieć nie trzeba) tylko płaci się za program i oklejenie auta
A jak jeden Henio z 2 Tadziem zniszczą mi auto to są twoi koledzy (POLICJA) i niech sprawę wyjaśniają w końcu kasę mają z naszych podatków i są dla nas a nie my dla nich
Zastanawiam się intensywnie nad tym biznesem, zwłaszcza jak w pewien weekend Olejusa taxiarz skasować chciał 65 zł gdzie inny wiózł nas za 25 bodajże (ta sama odległość)
Konkurencja na rynku wożenia tyłków jest bardzo duża, a sposoby perswazji bardzo rozległe. W 90% przypadków nic nikomu nie udowodnisz ( chyba, że będziesz miał auto pod pełnym monitoringiem ), a z tą kasą z tych podatków, to już też nie przesadzaj. Ja nie twierdzę, że to zły pomysł - wręcz bardzo dobry. Niestety dla mnie złotówy, to w większości bydło i jak bydło między sobą się przepychają.
ADASIO, ile myślisz aby wyciągać miesięcznie z takiego taxi?
hmmmm dobre pytanie
bo jeżdżąc załóżmy co weekend - sobota/niedziela
czyli 4 weekendy/miesiąc niech zarobie po 400 zł czyli na koniec mamy 1600 zł minus 400 zł opłata zostaje 1200 zł minus paliwo czyli kokosów nie ma wg mnie :cool:
chyba że przez weekend idzie więcej zarobić np nie wiem 1 tys zł - ale wątpię
czyli trzeba jeździć by było częściej - pewnie co dziennie (tak ze w deszcz :D) hahah
Nie wiem właśnie czy to gra warta świeczki
1200 - paliwo = -1200
musiało by być tak:
5 klientów dziennie - kurs co najmniej 50 zł = 250 zł x 25 dni roboczych = 6250 zł
z tego opłata do firmy 400 zł i paliwo hmm z 3000 tys = 2850 zł
Założenie 25 dni roboczych bo kiedyś trzeba coś załatwić, serwis auta itd sprawy swoje itd itp
czy kokosy???
nie liczymy z tego napraw ewentualnych,mandatów, kolizji itd
Co o tym sądzicie?
Takie liczenie wg mnie jest mało trafione. To jest jakiś tam ogólny zarys wzięty z sufitu. Spróbuj, pojeździj, przelicz i oceń. Dla jednych kokosy, dla innych nie. Twoje auto, Twoje zdrowie ;)
Wg mnie szału nie ma, chyba że traktować to jako dorywczą robotę, być pod telefonem czy coś w tym rodzaju, a poza tym robić swoje. Druga sprawa że chyba szlag by mnie trafiał jak co chwilę miałbym okopane siedzenia i syf w środku, BTW, nie rozumiem jak w longu można ubrudzić tył siedzenia pasażera, co nieraz mi się przytrafiło :D
ADASIO, może po prostu zostań Transporterem na telefon :)
https://www.youtube.com/watch?v=3MD-L0Tz788
Przewozisz legalne/nielegalne towary z miejsca A do B.
Taka usługa jakby rarytas :)
Ale żeby było opłacalnie to trzeba założyć bojler :)
żeby to było opłacalne to byś musiał V8 zmienić na 1,9 tdi wg mnie koszty napraw cię zeżra przy tych przebiegach a po 2-3 latach auto będzie zniszczone w środku
Dlatego żeby zmniejszyć straty trzeba się odpowiednio przygotować:
http://allegro.pl/pokrowce-na-fotele...366702684.html
:)
Znalazłem parę fotek w necie ;)
e38 740D
Załącznik 6198
Źródło
Załącznik 6199
źródło imageshack.us
Załącznik 6200
źródło
http://i.imgur.com/amzhlQUs.jpg
źródło imgur.com
Adasio ile sobie liczysz za km w 745li skoro tylko polowa to paliwo ? :P Pomysl fajny, ale na toyote prius albo jakas hybryde ;)
A i nie ma co pokazywac zdjec aut np. z niemczech. Tam jeszcze nowe mercedesy/ bmw x1 / nowe 5er itp. Calkiem inny swiat, a z reguly samochody nie sa kierowcow, tylko korporacji.
U mnie w mieście jeździ e38 jako taxi, tyle tylko, że to 2.5TDS ;)
no i najmądrzejszy wybór max 3,0d żadne V8 na takse się nie nada wg mnie