Cześc! A czy ktoś z Was miał do czynienia z klockami Woking? Bo właśnie sobie takie zakupiłem.
Wersja do druku
Cześc! A czy ktoś z Was miał do czynienia z klockami Woking? Bo właśnie sobie takie zakupiłem.
AMERYKA!!!Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Hej !
Mnie też czeka wymiana kompletu z tyłu(750) proszę o pomoc jaka firma tarcz i klocków.
Witam wszystkich
-Czytalem wczesniejsze wypowiedzi kolegow i niezgzdzam sie co do opinii ze orginaly sa ok
- jka dlamie to takie auto jak nasze potrzebuje troch skuteczniejszych hamulcow
-standardowe mozna latwo zagotowac , a poza tym 10 ostatnich lat to spory skok w technice
- wiec mysle ze za cene z ASO mozna miec sporo lepszy sprzet.
_ niewiem czy w Polsce sa dostepne klocki EBC ( to jest angielska firma wczesniej zajmowala sie tylko sportem teraz robi na rynek cywilny)
_ wlasnie kupilem kompleci i bede wymieniac w tygodniu
-jak ktos jest zainteresowany to dam znac
-do naszych Buniek klocki to RED stuff Ceramic koszt ok 90Ł tarcze 170Ł ( plus wysylka do polski ??)
-mowie o zestawie do 740 il po lifcie
-wyglada to niezle zobaczymy jak w praktyce
_stronka inter. www.ebcbrakes.com
-POZDRO
Pamietaj tylko ze red-stuffy EBC sa bardzo agresywne dla tarcz i szybko je zjadaja. Jak jescze prowadzilem firme to czesto z nich korzystalismy przy przygotowaniach samochodow. W mojej E38 tez zagoscily w zeszlym roku razem i efekt byl taki ze tarcz juz nie bylo po okolo 30tys a klocki zuzyte w polowie.
Dla mnie podstawowym, pierwszym krokiem w usprawnieniu zwalniaczy E38 jest wymiana tarcz, zaciskow i jarzm z modelu 750i a dopiero pozniej gdy to nie wystarcza kombinowanie z lepszymi zamiennikami. Koszt prawie zaden, sczegolnie gdy tarcze i klocki i tak sa do wymiany. Roznica w wymiarach niby niewielka 740i 324x30 - 750i 334x32 ale wierz mi ze w praktyce to duzo. Tarcza od 750i ma duzo wieksza pojemnosc cieplna, z reszta tak samo jak klocek ktory jest o polowe dluzszy.
Tyl tez warto wymienic bo tarcza z 750i mimo ze tej samej srednicy, jest sporo grubsza - 20mm vs 12mm. Tam tez trzeba zmienic zacisk i jarzmo. Ja dwa lata temu kupilem caly komplet zaciskow i jarzm z 750i za zdaje sie 500-600zł :)
Witam Cie Tomar
- masz racje co do tego ze do zwyklych tarcz to te klocki sa za twarde
-niewiem tylko czy ty mowiles o klockach i tarczach EBC , czy tylko klocki na zwykle tarcze
- ja podalem wiadomosc klocki i tarcze , bo kolega sie pytal o caly komplet
- jak widzisz to w UK sa one sporo tansze niz w kraju , i na terenie UK dostawa gratis,jezeli ktos ma kogos w UK i bedzie jechal do PL na wakacje to moze byc okazja
-a pozatym to ja i tak mam pozamiatane , towar zamowiony. wiec sie przekonam
nara
Właśnie orientowałem się mniej więcej ile wyjdzie komplet ZIMMERMAN Standard :)
W firmie Lewian (można poszukać w google) komplet bez czujników zużycia wychodzi ok 1000zł (tarcze i klocki) więc wygląda to bardzo interesująco bo jest to całkiem dobry producent a cena za komplet cieszy oko :)
http://www.allegro.pl/item718550830_...bmw_7_e38.html
A co myślicie o takich klockach hamulcowych??
Pamietaj ze takie klocki sa bardzo twarde
Ja tez przechodzilem ten tamat tylko z klockami EBC
http://ebcbrakeshop.co.uk/p1184196.htm
miedzy innymi koledzy z forum mi to samo powiedzieli co ja tobie
Jak potem poszukalem info. to sie okazalo ze tego typu klocki sa na tyle twarde ze zwykle tarcze to zajezdzisz w miesiac. Ja kupilem caly komplet tarcze i klocki
http://ebcbrakeshop.co.uk/p1202875.htm
Troche halasuja , ale to normalne wszystkie podobno drylowane czy nawiercane tak maja.
I jestem mega zadowolony!!!
Pozdro z UK
Ja do swojej wsadziłem tarcze zimerman i klocki tez jakies tansze efekt po miesiącu przy hamowaniu wyrywało kiere z ręki wywaliłem to i kupiłem oryginał od tego momentu jestem zadowolony kiedys miałem bmw e34 520 wsadziłem nówki tarcze brembo i klocki federoo czy jakoś tak satysfakcja trwała tez około 1 miesiąca dotego ten pisk aż ciary przechodziły teraz juz wiem że tarcze i klocki zwsze bede kupował w oryginale
Nie zakładam nowego tematu bo już takowy jest. Przyszedł czas na wymianę przednich tarcz i klocków, tarcze mają już grubość mniejszą niż minimalna zalecana więc trzeba szybko wymienić.
Jest tylko jeden problem, na rynku jest tyle dostępnych producentów że za cholerę nie wiem co mam kupić. Czy tarcze ATE , czy FERRODO czy może Zimmermany. Co osoba to inna opinia :-) Zdać się na ślepy los? Klocki mam teraz Textara i są super.
Jest jeszcze jedna opcja, myślałem o wymianie przednich tarcz na tarcze od 750i, co myślicie o takim zabiegu?
Zabieg jak najbardziej znany i stosowany :)Cytat:
myślałem o wymianie przednich tarcz na tarcze od 750i, co myślicie o takim zabiegu?
Do tarcz z 750i potrzeba jeszcze zaciski i jarzma. Wężyki hamulcowe sa takie same, choc drogie nie są i warto wymienić
Witam
a propos klockow na przód to ostatnio wymienialem i wymienilem na bosch textar
jestem nawet zadowolony
link do aukcjihttp://allegro.pl/item1037078066_bos..._7_e38_x5.html
Klocki to nie problem gorzej z tarczami :-) Wszystko teraz w chinach tłuką :-)
sylwek czy jarzma i zaciski 750i różnią się przedlift/polift?
Nie różnią się - są identyczneCytat:
Zamieszczone przez bitek-bitek
Sprawdziłem w ETK żeby potwierdzić :)
polecam tarcze Zimmerman i klocki Textar
Ja po większych doświadczeniach z tym autem powiem tyle:
Następnym razem tarcze ori a klocki TRW na prawdę mistrzowskie przebiegi są na tych klockach.
Zadam może głupie pytanie jako że pierwszy raz w e38 będę wymieniał klocki ale muszę się upewnić :)
Czujniki wytarcia klocków wymienia się tylko jeśli się one aktywowały = uszkodziły? Jeśli wymienię klocki przed tym faktem to zostawiam stare?
Tak. Jeżeli nie są przetarte to ok ale trzeba ostrożnie ściągać bo łatwo zniszczyć tą blaszkę która blokuje czujnik w klocku.
Ja jestem już po zabiegu, mianowicie:
Wymieniłem swoje przednie hamulce na hamulce od 750i.
Wstawiłem 2 tłoczkowe oryginalne zaciski ATE od 750i, tarcze ATE oraz klocki oryginalne BMW ( z tego co wiem to robi je Ferrodo :-) ).
Efekty, niebo a ziemia, auto wyraźnie hamuje lepiej niż na swoich standardowych hamulcach, ale raczej nie ma się co dziwić jeśli klocek od 750i jest prawie dwa razy większy od 740i.
Polecam taką zamianę dla właścicieli 740i jeśli będą musieli wymienić tarcze i klocki, koszt zacisków od 750i to 230 zł za parę.
Trochę odświeżę temat.
Co sądzicie o takim zestawie na przód :
- tarcze Zimmermann
- klocki Textar
Klocki Textar to teraz pierwszy montaż w BMW idą, ogólnie bdb produkt, jakość ta sama co Jurid, tarcze jak dla mnie "Jurid J" i nie ma lepszych.
Ja założyłem tarcze i klocki Jurid i jestem mega zadowolony. Auto świetnie hamuje i nie ma żadnych pisków.
ja mam taki zestaw (Zimmermann'y nawiercane + Textar) i kolejny zestaw będzie dokładnie taki sam,także ja polecamCytat:
Zamieszczone przez joe white
Klocki syf (zużywają się szybko) a co do tarcz... w 7er nie miałem Zimmermanna ale w innych autach całkiem całkiem.Cytat:
Zamieszczone przez joe white
Najlepsza konfiguracja według mnie to tarcze ori a klocki TRW
jak by co mam klocki przednie do tarcz 316x28, info w dziale "sprzedam"
Kolego, to nie jest dział w którym zamieszczamy oferty sprzedaży.
a dla mnie tarcze ATE to najgorszy wybór do 7er.Świadomie je omijałem.Zresztą to nie tylko moja opinia...Cytat:
Zamieszczone przez coboss
moje klocki Textara mają teraz kilka tkm przebiegu i nie objawiają się jakimś szczególnym zużyciem
pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez dzikus
potwierdzam w 100 % :cool: najlepsze zestawienie jeżeli chodzi o cene, hamowanie i przebieg :)
Odgrzeje kotleta :D
Prosze o popowiedz co zakupic?, w przypadku gdy:
Przód mam ORI klocki i tarcze - na rachunku z ASO jest napisane ze wymienione byly 6000 mil temu - by sie zgadzało ze stanem tarcz i klocków że ledwo co draśnięte aż się świecą;
Tył mam ORI klocki i tarcze - tu już tragedia. Tarcze do wymiany a klocka to zostało może 4 mm.
Chce zakupic zestaw Zimmermann tarcze na tył nawiercane co by wymienić już oraz na przód tak na zaś co bym miał w magazynku.
Problem polega na tym że ja zanim sprawdziłem porządnie tarcze z tyłu bo wydawało mi się że tylko klocki są do wymiany, to zamówiłem klocki Brembo na przód i tył z myślą o tym ze będe wkrótce wymieniał przecież, wszyscy piszą o Textar Jurid i TRW a co z klockami Brembo?
Skoro mam juz te klocki Brembo w magazynku to może będą dobrze pracowały z Zimmermanem?
Czy ktokolwiek zakładał tarcze textar na przód? Wiele osób pisze że klocki mają dobre a o tarczach nikt się nie wypowiada. ?
Czy zestaw Textara tarcze i klocki nadaje się do e38 4.0?
ja wlasnie zrobilem pierwsze 500 km na nowych tarczach Brembo oraz klockach Textar z tylu klocki Textar rowniez zalozylem
ja osobiscie jestem mega zadowolony. malo pylace klocki oraz hamowanie od razu a nie po 100 km
ja polecam kombinacje Brembo Textar.
Klocki ebc tarcze ate
Wrzuciłem zregenerowane zaciski od 750i do tego tarcze i klocki ate, również od 750i i w końcu 740i zaczęła hamować!
czy 950 zł za kąplet tarcz i klocków zimmermann wraz z czujnikiem to normalna cena?? Troche drogo się wydaje np bremboo mozna miec za 600 zł
No i o to chodzi. Brembo jest to na prawde solidna firma. Z tylu przy nastepnej wymianie klockow musze wymienic tarcze i tez dam Brembo. Zimmermanny ponoc najlepsze ale Brembo niczym im nie ustepuje procz tego maja dziury.
Sam chcialem Zimmermann ale... Brembo tez dobre :D
http://www.motostacja.com/p/2046/106...hamulcowy.html
Kupował ktoś może takie klocki? Mam teraz zwykłe klocki ATE i są beznadziejne, brudza hałasuja piszcza i wyja jak w starym jelczu
A ja radzę kupić zaciski od 750i/740D i założyć tarcze/klocki również od większego silnika jak pisałem wcześniej.
Ja nie mogłem dojść do ładu z tarczami, co chwile się krzywiły. Założone od 750i i jest spokój.
Tarcze Ate są ciekawe, ale na klocki Ate to chyba mam już ostatni raz, bo nonstop mam zapylone przednie felgi
wymieniłem z pół roku temu przód na tarcze ate i klocki ate, brudzą strasznie moje 20stki alpiny, co gorsza od paru dni pojawił się problem że strasznie wyją jak hamuje, niema bicia na kierownicy przy różnych prędkościach ani jak hamuję, a jak jadę 20km na godzine i nie dotykam hamulca to słyszę jak klocek piszczy o tarczę, w 3 serwisach powiedzieli mi że napewno niemam zwichrowanych tarcz w innym powiedzieli że zaciski i tłoczki są ok, więc niewiem ocokaman skoro jak jadę to słyszę ewidentnie jak klocek co obrót koła popiskuję o tarcze
kolego odkleil ci sie klocek od blachy klocka , dlatego tak piszczy tylko wymiana klocka pomoze ,mialem to samo .