Jesli masz kostkę z przyciskiem to ją podlacz i będzie ok, a z tyłu jest kostka i wlutuj sie kolorystycznie kablami do tej wtyczki i musi ruszyć. Ewentualnie masz mój numer telefonu 531313310 zadzwoń to lepiej wytłumaczę
Wersja do druku
No wlasnie ja nie wiem bo z tylu nie widzialem zadnej kostki....a mialem rozebrane cale tylne siedzisko.....na nadkolu tylnym po stronie pasazera jest tylko duza czarna kostka przypieta do wiazki ktora jest wolna...czy to moze byc to?
Po stronie pasażera za oparciem kanapy jest duża szeroka kostka to jest od elektrycznej kanapy a od rolety jest kwadratowa średniej wielkości czarna upchnieta przy wiązce
:D bede szukal , jak sie uda to wisze browara :)
Spoko :-) a jeśli jej nie znajdziesz z tyłu to od panela przeciągnij kabelki biały i żółty na tyl ;)
Wiec tak,z rolety mam dwa kable czarny i niebieski,podpialem sie po podlaczeniu ich do bialego i zoltego nic.....dopiero jak jeden z nich podpialem do masy ( brazowego z wtyczki ) ruszylo,ale zeby zmienic polozenie rolety musze zamienic kabelki.....jak to zrobic zeby to dzialalo....na moje oko musi byc masa tylko jak jak roleta ma dwa kable?
Kurcze to co to za roleta? Bo przedlif kwadratową wtyczkę która mial ok 4-5 kabelkow przy wtyczce rolety a polift mała wtyczka z 2 kablami, biały i żółty. Jutro jeszcze zerkne u siebie bo mam nie założoną
Patrzyłem u siebie w rolecie i tez mam niebieski i czarny we wtyczce a gniazdo ma żółty i bialy. Więc podłącz biały-niebieski a żółty-czarny i musi ruszyć
Nie da rady,tak nie dziala,zawsze na drugim kablu musi byc masa....
U mnie właśnie w taki sposób dziala. Bo wiązka jest od przedlifta a roleta polift i do takiej rolety idą orygialne kable biały, żółty i przechodzą w niebieski, czarny
To ja w takim razie juz nic nie wiem,chyba poszukam poprostu rolety z przedlifta....
Ona musi ruszyć. Zadzwoń do mnie jak będziesz przy aucie to Ci pomogę bo tak łatwiej ;) i nie musisz nic kupowac bo ja mam pprzedlifta a juz cale wnętrze polift
Panowie potrzebuję życzliwego kolegi który strzeli mi fotkę kostki(czarna) rolety elektrycznej która wpinana jest w sterownik od roletki przy tylnym nadkolu...
(Posiadam roletę ale mam uciętą kostkę i nie nie wiem na który pin dać + i -)
Z góry dzięki za pomoc
HELPpppppppp.....temat stary ale nie ma opisu do mojego problemu w tym temacie 😞 Zakladam roletę do przedlifta a przycisk mam ten nowszy na 5pin z kolorami:szary z czerwonym paskiem,brązowy z czarnym,bialy,zolty i fioletowy z bialym paskiem w zolte plamki- i z tym ostatnim mam problem bo pozostale polaczylem a tego nie wiem gdzie ....do kolegow od schematów możecie podpowiedzieć?
czy może ktoś zna jednak poprawny numer OEM tych pinów do wtyczki na panelu ? :-) bo nie wiem co zamawiać..... na REAL OEM tych pinów jest chyba z 10 do wyboru :(
http://www.realoem.com/bmw/enUS/show...91#61130005197
który z nich to ten wlasciwy ?
no dobrze, piny ostatecznie znalazłęm, wszystko przygotowałem.... wyjmuje panel i wtyczke nz panelu, mysle sobie bedzie OK bo moj to bida wersja tylko przycisk DSC na panelu :P... ale odwracam wtyczke a tam wszystkie piny zajete.... te dwa co mialy byc wolne, wolne nie są... w jednym siedzi szaro-czarny kabelek.... czyzby więc mam już poprowadzone kable do rolety ?? okaże się jak zdejme kanape i polke... jezeli jednak sie okaze ze nie ma instalacji pod rolete, to w takim razien do jasnej ciasnej jak to podpiac pod wtyczke w panelu ??? :-)
Załącznik 7971
Odkopuję temat, mam roletę panel z przyciskiem chcę zamontować w polifcie w którym rolety nie było. Ma ktoś wiedzę bądź zdjęcie gdzie podpiąć 2 przewody w panel? Czy w tym obwodzie jest bezpiecznik i ewentualnie który to numer, dziękuję za pomoc.