Sylwek, ciekawe jaką minę będziesz miał 19 grudnia :) :) :)Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
Popieram w 100% że V8 w E-32 jest baaaardzo miły dla ucha , nie tylko kierowcy :cool:
Wersja do druku
Sylwek, ciekawe jaką minę będziesz miał 19 grudnia :) :) :)Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
Popieram w 100% że V8 w E-32 jest baaaardzo miły dla ucha , nie tylko kierowcy :cool:
Kurde ale klank odpalanego V12 to jest bajka - mógłbym tak siedzieć przy tym aucie i gasić go i odpalać..gasić..i.. odpalać :D:DCytat:
Zamieszczone przez bosman
Ja najbardziej zgadzam się z Aldikiem :D Można by tak w kółko, tego dźwięku nie ma nigdzie indziej, a w czasie jazdy V12 też nie jest złe :D Więc nie licząc się z kosztami wybrałbym 750, a że w mieście pali 30 l to trochę przesada, fakt, da się tyle spalić, ale jeżdżąc hm, w miarę spokojnie można ''zejść'' :D do 20-22 litrów ;)
Hmm...a co ma być 19 grudnia? Koniec świata...? ;DCytat:
Zamieszczone przez bosman
Ciekawe czy prędzej padło by aku czy rozruch :) :)Cytat:
Zamieszczone przez Aldik
V12 to potęga :)
wydaje mi się że jak zwykle wszystko zależy od zasobności portfela
może i różnice w spalaniu nie są takie kolosalne, ale ceny części co do R6 V8 a V12 myślę że jest konkretna...
bo nawet taka drobnostka jak świece to r6 a v12 to już różnica :)
ja na razie zatrzymałem się na r6, ale docelowo mam zamiar dojechać do v8
v12 przeraża mnie absolutnie wszystkim...
Akurat różnica w cenie jednej świecy to grosze, wiadomo w ilości :D Ale V12 to jest moim docelowym silnikiem :P
Ja sie jednak poddalem i stwierdziłem że V12 nie ma sensu, ale jak sie trafi na handelek przypadkiem to na pewno nieomieszkam pojeździć jakiś czas i potestować to cacko :) Już prawie miałe kupic ale okazało sie że jakiś przeszczep heheheh :D
Koniec świata to może i nie , chociaż nigdy nic nie wiadomo.Cytat:
Zamieszczone przez Słowik
Na 19 grudnia jestem umówiony z Sylwkiem na pierwsze i ostatnie oględziny jego E32 :)
Tak tak. Decyzja już została podjęta.
jeśli chcesz kupić E32 740 to jedź z kasą zeby dwa razy nie jeździć...Sylwka jest git :]
Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
Niop. Dlatego właśnie napisałem że jadę na oględziny pierwszy i ostatni raz :)
Ja będę ją oglądał po raz pierwszy a Sylwek ;( po raz ostatni :shock:
Mam tylko nadzieję, że się nie rozmyśli :roll:
. . .
no dobra czasem na zlotach będzie ją widywał :cool:
Dzięki wszystkim za liczne odpowiedzi, ja pozostaje przy swoim wyborze, czyli M60B30, ale z tego co zauwazyłem to i tak jest problem ze znalezieniem odpowiedniego autka, nie ukrywam że chciałbym znaleźć taką z jak najlepszym wyposażeniem. Co do gazu, to nawet jeśli kupie auto z sekwencją, to od razu pojade do mojego znajomego który ma zakład montażu sekwencji, niestety on nie zakłada gazu do aut poniżej 2000 roku, no ale napewno będzie wiedział jak wyregulować taką instalacje. Myśle że jak pokaże sie na spocie krakowskim w listopadzie..to dowiem się jeszcze paru ciekawych rzeczy :) o ile ktoś bedzie chciał ze mna gadać hehe :) pozdrawiam
Kupił kolega już samochód?
Niestety jeszcze nie, myślę że w oklicach lutego-marca będę już kupował autko. Podoba mi sie 7 która Hubus sprzedaje..no ale niestety brakuje mi jeszcze troche kaski..no chyba że się nie sprzeda do lutego to kto wie :) pozdrawiam
Kurcze teraz jak juz praktycznie mam uzbierana kasę..to nie ma żadnych ciekawych ofert. Było kilka ciekawych autek..ale z województwa pomorskiego...troche za daleko... a jeśli jest już coś bliżej..to okazuje się że automat :)
Kolego a może warto przejechać się automatem i zobaczyć jak to chodzi :)
Ja też miałem awers do automatu, ale po pierwsze jeździe od razu zmieniłem zdanie.
Można zapiąć tryb sport, jest też kick-down a na trasie bez machania wajchą przynajmniej :)
Ja nie jestem negatywnie nastawiony do automatów..bo miałem okazje jeździć parę razy samochodami z taką skrzynia, i wrażenia z jazdy sa pozytywne...jednak wolałbym manual :)
dla mnie w mieście w korkach automat to kosmos
puszcza się hamulec i spokojnie się podtacza, nie trzeba nic wachlować..
następny tak jak teraz tylko automat
Tak trochę dorzucając od siebie.
Automat jest bardzo wygodny i nie widzi mi się inaczej jak limuzyna z automatem... chyba że myślimy o wielkim silniku a aucie jak o potworze ;) sam czasem nie wiem jak traktować 7.ki.... Osobiście zacząłem od R6 i gwałtem skoczyłem na V12 :D Odgłos pracy tego większego silnika jest nieco spokojniejszy na wolnych obrotach.... ale jak się wkręęeeecaaa uchhh :hihi:
Nie 7.ki żeby była autem dojazdowym do pracy, stąd też jeśli coś w niej walnie, może spokojnie poczekać aż dana część dotrze na podmiankę. Jeśli jednak miałbym użytkować codziennie 7.kę to chyba rozważyłbym R6 bez gazu (chyba że ewentualnie na wtrysku) - wyremontowane jest solidne, jednak wydajniejsze to V8 730 (jak na mój gust taki kompromis pomiędzy R6 735 a V12 750)
W swoim garażu natomiast, po za magiczną V12 chętnie zobaczyłbym V8 740 z manualną skrzynią :D
No ja szukam właśnie 3.0 V8, w manualu z sekwencyjna instalacją gazową :)
a ja jako nowy dodam ze mam 3.0 R6 w automacie i lata ok. miałem e30 w 2.0 i 2.5 R6 ale okazały się złomy bo jakieś wieśniaki kręciły je na maksa. i dodam tylko ze jak kupić to tylko bez gazu,chyba ze wie się od kogo się kupuje (osobiście jestem przeciwny gazowni).wiem panowie ze to słaba jednostka napędowa ale i tak pokazuje swoje pazurki :D .a co do ceny części to są przyzwoite jak na takie auto , spalanie niskie patrząc na wagę i pojemność.
Panowie, a na co przede wszystkim zwracać uwagę przy zakupie E32 ?? W jakie miejsca trzeba zaglądnąc, co sprawdzić?? pozdrawiam
Wiesz co! to jakich czarów użyć żeby było dobrze to koledzy powiedzą tobie ogólnie i takie same informacje uzyskał kilka postów wcześniej forumowicz "KRapicki" i na drugi dzień od kupna auto stało juz na wymianę uszczelki pod głowicą i kto wie czy nie samej głowicy.
Może zbieg okoliczności a może po prostu ktoś już o tym wiedział i szybko ją pchnął. :razz:
Więc jak ktoś dobrze coś ukryje to kupisz i później będziesz miał auto w serwisie aż nie doprowadzisz jej do stanu jaki Ty będziesz preferował a nie druciarz od którego kupiłeś.
co racja to racja. zawsze jest cos do roboty.ale dokladne ogledziny ustrzegą cie przed DUŻYMI wydatkami. przed odpaleniem pooglądaj autko potem odpal najlepiej zimny silnik zobacz co z komina idzie , sprawdZ przeciągi przez rurke bagnetu , zobacz na mleko w borygo i tak ogladaj az sie nagrzeje do temp. roboczej.potem jazda i spokojna i szybka,lekkie i mocne hamowanie. zresztą to pewnie wiesz ale pamiętaj cudo może byc ładne i do dupy bebechy. wiec ja poszukalem sprawne technicznie ale troche zaniedbane dla oka,to sie da poprawic. powodzenia
nie chcialem zakladac nowego tematu zeby nie bylo balaganu na forum ;) .
jak przekrece kluczyk to jakie komunikaty powinny mi sie pojawic na kompie ? ni w zab nie czaje niemca a wczoraj ogladajac ladna sztuke cos tam wyskoczylo :/ .
Masz na myśli wyświetlacz pod zegarami? Nic nie powinno się świecić no poza kontrolkami inspekcji. Ale może gość ma założone xsenon to będzie komunikat abblendlicht.
Jak masz możliwość to śpisz komunikaty i napisz jakie są. Może to pierdoly.
Cytat:
Zamieszczone przez fankabmw
Edycja !!!!!!
acha, tamta sztuka nie mam co sobie zaprzatac glowy, bo mi nie odpowiadala. bylem ja obejrzec tylko po to zeby sie przymierzyc czy 7 mi pasuje, a ze komis to i czasu ludziom nie zajmowalem.
dzieki za informacje!
Panie Anatol niestety nie mam możliwości edycji postow gdyż internet mam w telefonie :-( więc jeśli to nie problem to proszę przymknąć oko.
Nie ma za co. Po to jest forum by sobie pomagać. Szkoda tylko że nikt nie ma modułu komfortu w E32 to mi by pomógł.
Ja nie zrozumiałem z tego nic .... jakieś tłumaczenie? :hihi:Cytat:
Zamieszczone przez fankabmw
Pan Anatol zaznaczył w moim poście że nie użyłem edycji tylko napisałem jeden pod drugim - powód grzecznie wyjaśniłem. A odnośnie modułu napisałem a raczej dopisałem się do tematu jednego z kolegów który pisał o module ale niestety nikt nie odpisał. Ale ja wiem dlaczego.
Nie dano też borykałem się z dylematem, jak kupić aby nie wtopić.
Powiem wprost, nawet fachowcy się mylą...
Auto które przeszło diagnostykę na OK poszło do mechanika w celach konserwatorskich. Wyjechało po 2 tyg po wymianie amorów które wg diagnostyki były prawie jak nowe i paru jeszcze rzeczy. Razem naprawa na "dzień dobry" wyszła na 3 tyś...
Kupowanie auta z nieznanego źródła, szczególnie BMW, jest po prostu częściowo kupowaniem kota w worku.
amen. :medit: ..
Jeśli Ci zrobili przegląd na stacji diagnostycznej i na kompie wyszło że amory są dobre to moim zdaniem mechanik załatwił Cie bez mydła :?Cytat:
Zamieszczone przez KrzysztofS
Z tą różnicą, że wynik się zniekształca w stosunku od obciążenia auta i ciśnienia powietrza w oponach :)Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
Czyli morał taki z waszych wypowiedzi że nie warto jeździć na stacje kontroli pojazdów.Mam rozumieć że jak w marcu byłem na stacji i wyszło mi po 70% sprawności amorów to też już są do wymiany? :roll:
temat taki jakbym chciał założyć, a po co mam to robić żeby robić powtórki. Wcześniej nie uważałem tylko japonce. Zraziłem się widząc często plastikowe BMW e36 316,318 z "ciekawym bodym", jednym zdaniem ten model jest najczęściej wiesniaczony tak jak calibra :/ potem zraziłem się bardziej niemcem po zakupie audi 80, po 100KM normalnej jazdy obrócona panewka - albo pech albo silnik był podszykowany naprawdę nieźle. PO komentarzach te e32 jest niezły :) mimo ze części trochę kosztują, no ale przecież autko niby mało awaryjne. Dziwie się tylko ze tak dobrze wyposażone auto można kupić poniżej 10 tys. Mam kilka pytań:
1. Czytałem co eis psuje i teraz pytam jak często :) chodzi o bajery elektroniczne oraz elektronikę silnika
2. Polskie drogi mocno niszczą zawias BMW, ale czy to prawda ze na rok 2 razy trzeba coś wymieniać, chodzi o jakieś łączniki, tulejki.
3.O spalanie chyba wszystko wiem wiec brak pytań :) będzie gaz sekwencja to i 20 może palić :)
4. Cała elektronike sprawdzę przed zakupem, wiem gdzie rdza wyskakuje. czy jeszcze coś?? Jakie są najsłabsze punktu auta na które nie powinienem patrzeć bo każde to ma.
Ta ciekawie wygląda:
http://moto.allegro.pl/item660540372...kwencyjny.html
Daj sobie spokój z tym samochodem z linku :hah:
Był już omawiany :hihi:
Zlooookaj i poczytaj o nim tutaj:
http://forum.7er.pl/e32-735i-brodnica-uwaga-vt8353.htm
Napewno odechce Ci się go oglądać :P
jeśli dotychczas jeździłeś japonią i zraziłeś się do audi 80 to wygląda na to że e32 nie jest dla ciebie bo to nie są mało palące i bezobsługowe auta