Dokładnie też tak myśle po co mi 3.5 litrowe BMW i to z napędem na tył żeby jeździć Jak Osoba w podeszłym wieku?
Lubie czasem rzucić czy pokazać co M30B35 potrafi :) Nie jest to szok ale 90% aut z ulicy zjadam :P
Wersja do druku
Dokładnie też tak myśle po co mi 3.5 litrowe BMW i to z napędem na tył żeby jeździć Jak Osoba w podeszłym wieku?
Lubie czasem rzucić czy pokazać co M30B35 potrafi :) Nie jest to szok ale 90% aut z ulicy zjadam :P
Widzę też na przykładzie wyścigu z preludą, że swoje potyczki rozpatrujesz miarą wygrana/przegrana prędzej czy później ;) Nie ma możliwości byś przy wyższych prędkościach nie przegonił w końcu oponenta, który o takiej prędkości może pomarzyć :]
http://www.youtube.com/watch?v=0x8wvQnJLLI
Z opisu kolesia od preludki też wynika, że:
"oj oj ładnie to tak wstawiać jeden filmik z 5 startów.
Ja jeste właścicielem tej Preludki jeszcze nie do końca ogarniętej po swapie.
Było 5 podejść i 4 moje wygrane z Kędziorem!!!
Wiem że nie miał wtedy ogarniętej fury ale jeśli zechce to poprosi o rewanż.
Jechał i na gazie i na benzynie i z wyłączona kontrolą trakcji.....
Na tym filmie w ogóle nie chciał mi wejść 3 bieg co z resztą słychać...hehehe"
I rzeczywiście słychać że ten 3-ci bieg mu nie wszedł jak trzeba.. W tym momencie przestał odchodzić i zacząłeś go doganiać. Odpuścił też gdy prędkość z jaką go doganiałeś zaczęła spadać. Dziwnie się kontrastują Wasze relacje z tego ścigania.. Biorąc pod uwagę Twoje wcześniejsze doświadczenia z E30 316 ganiającym is-y, E34 można mieć do tego dystans..
Ja np z Cifem Vgen 1.6 vvti tbo (327KM) na 1/4 dostaję kilka łądnych długości... A na spince autostradowej z Gdańska do Starogardu jestem "minutę" szybciej :D No tak, ale jego v-max z obecnym szperunkiem to raptem 200km/h ;)
Kurde chciałbym się z Tobą spiąć. Nawet ze swoją masą :P Na przyszły sezon po ogarnięciu skrzyni coś ustawimy na 100%.. Nie żeby wygrać, ale zweryfikować
kolega z preludy ma swoje fantazje nawet z vectra miał jakies ale ja na gazie miałem z 240koni max auto miało wtedy 2 dni wiec o czym tu mowa ? co ty wstawiasz ? hehe to to samo jak bys wstawił filmik jak pchamy corsę bez silnika i wyprzedza nas maluch ale c0 z tego ze corsa ma teraz 500koni jak i tak z maluchem przegrywa :cool:
tutaj pojedymek z vectrą :
http://www.youtube.com/watch?v=iRYTYzRWS-0
tutaj jedyna przegrana z preluda po modach a dlaczego to widac na filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=nMDs5G0XvBw&feature=player_profilepage
a tutaj filmik z wygranej fakt po cwiarze trzeba było mocno hamowac bo vectra nas zhamowała:
http://www.youtube.com/watch?v=n45l6rszInk
tutaj dla ciekawych spinka z ibizą cuprą ale pewnie i tak zajechana i padlina jak wszyscy moi rywale :wisielec:
http://www.youtube.com/watch?v=vtWV281lfzo
ale to ze w wilczych laskach ta coupra porobiła e31 850i to tez nic nie znaczy bo tez było zajechane i pewnie bez oleju :cool:
musimy się spotkac nie ma opcji jak w grudniu ogarne brakujące elementy wyglądu auta to trzeba jakiś punkt środkowy znaleźć między naszymi miejscowościami i działamy kędzior działąmy oby jeszcze sucho było i zweryfikujemy twqoje i moje mody i filmiki :)
Na ile wy się tam ścigacie? Na 1km?
Nagraj film jak jedzie od zera do 200km
no filmik byłby wskazany tylko na prostej bez górek i dołków :)
mam filmik ale na gazie jak było auto
dzuda na ćwiare chyba ze sie ugadujemy ze na km to wtedy jedziemy
Znów wyjdzie że się czepiam ;) Ale to tak na prawdę z lubości :P
Z tego co wiem (a może się mylę ;)), to jedna z kilku spinek i w sumie jedyna tak bliska remisu. Sam pisałeś że wałki na kucyki ustawione.. Nieprawda?
W sumie poza kupa dymu nic nie widać.. Czyżby jedna strona się wyłączyła?
Ogólnie, to po ćwiarze ja też 90% fur objeżdżam ;) Bądźmy poważni... Kiedy wg Ciebie jest koniec wyścigu? Gdy już w końcu kogoś przegonisz?
Czy to jest cupra III czy IV.gen? Bo poznać nie mogę... Tak czy inaczej jedna ma 156, a druga 180KM.. W serii słabsza 7.9, mocniejsza 7.3 do 100km/h, chyba ze dłubane ;) Jeśli tak, to powiedz ile wypluła na hamowni i jakie kreci czasy.. Jeśli jednak bardziej seria (stożek się nie liczy:P), to czym Ty się chwalisz? Toż to zawodnik bardziej dla mnie niż Ciebie.. A jeśli toto objechało e31 850i, to albo kierownik dupa, albo zajechane było 8-er. E31 850i z M70B50 w serii robi to co Ty teraz swoim E32 po modach, czyli 6.8s 100km/h
Ehh... Kedzior.. mniej napięcia, więcej rezerwy.. Albo najlepiej odżałuj te zyle i zrób jakieś profi pomiary. Niech już będzie chociaż ten g-tech.. Albo nagraj chociaż licznik.. Byle nie z górki :P
LOooozuj, nie walczysz o złote kalesony ;)
kafarek czytanie ze zrozumieniem ;) prelude wciagnąłem o dł auta na ćwiare a po ćwiarze trzeba było hamować ;)
na 1 km przewage miałem kilka dł ( nie ma filmiku )
co do ibizy jest to 4gen seria 180 a ta jest z plusem ale kolega nie chciał powiedziec ile na plus jego kumpel twierdził ze wykręciła niecałe 200km
beemka stoi i już nie ruszam jej do wiosny ;)
kafarek oczywiscie wiem ze sie czepiasz i to lubisz nie tylko na tym forum ale daj sobie przemówić że skoro nie wierzysz w filmiki ( ja na przerabianiu filmów tak zeby zrobic z przegranej wygrana sie nie znam ) ani nie wierzysz w moich rywali to stan ze mną ja ci proponowałem wiele razy i lincoln tez cie namawiał ale jakos bez odzewu z twojej strony ;)
poza tym piszesz tak jak bys miał 3 tonowe e32 ale m30b30 ;) troche wiary albo sprzedać i kupić zdrowe to wtedy moze zmienisz zdanie ;)
ja nie mówie ze e32 jest nie do objechania tylko po prostu tak to wychodzi ze dobrze mi jedzie i wygrywam ale i porażki się zdażały ;P
o złote kalesony nie śmigam ale o dyplomy chętnie walczę ;p hehe
pytasz kiedy dla mnie jest wygrana tak to odpowiadam ze wtedy kiedy po 400 metrach jestem z przodu bo głównie ścigamy się na ćwiare chyba ze ktoś proponuje zmierzyc sie na kilometr to wtedy na kilometrze jest meta ;)
A co się stało że na jednym filmie było tak dużo dymu? Coś z wydechu czy brak przyczepności? ;) co robiłeś z dolotem?
Oj w filmiki wierze, bo widac wszystko jak na dloni. Czepiam sie tylko detali typu 6.8s do 100km/h, czy stwierdzen iz objeżdżasz fury, które teoretycznie powinny Ciebie polknac. Poki co pokazales 2 filmy z autami, ktore wg katalogu mają czasy w okolicach 6.5s do 100km/h.... I niestety Twoje wygrane są nawet na filmie mocno wątpliwe lub wybrane sposrod przegranych.. takie są relacje Twoich oponentow... Mnie tam nie bylo, wiec definitywnie nie twierdze. Reszta niestety juz w katalogu odstaje od seryjnego 750, wiec taka wygrana to nie wygrana, choc jest sie czym chwalic ;)
Co do mojej wizyty na wyscigach, to mnie to bawilo jak mialem auto do tego zrobione, a teraz jak sie okazja trafi.. szukac jednak nie bede..
A motorownie mam chyba zdrową, serie trzyma, na niebiesko nie smrodzi a i 2zl stoi przy rozruchu i gaszeniu ;) teraz jeno skrzynia niedomaga.. Ale jak na wiosne to ogarne to jestem gotow stanac dla dobra fizyki :p
wiesz filmiki nagrywane na 30 metrach i to jest lipne bo nie widac kto na koncu jest z przodu a tak z takiego filmiku nie ocenisz kto wygrał tym bardziej ze z preluda o dł auta byłem z przodu wiec ciezko zobaczyc
u mnie np czasem daje dupy z powodu nie wyłączenia trakcji przez co raz lekko przegrałem z cifem na compresorze zas powtórne 2 starty pokazały ze beemka lepsza
ponad to wyscigi z fiatem coupe zrobionym na 246km raz 3 dł tutaj kolega z fiata przypalił laczka i raz 1 - 1,5 dł za zderzakiem przy dobrym starcie
wiesz co do czasu mierzonego gps ja nie twierdze ze jest super dokładny ale zawsze lepszy niz stoper w reku czy w telefonie
np jak go kupiłem to 100 robiłem w 7,5 na gps czasem 7,7 pokazało zas po modach i wywaleniu gazowni pokazywał 6,7 do 6,9 wiec tak dla mojego porównania jest lepiej bo mierzone tym samym sprzetem i na tej samej drodze ;)
prezE32s wkłady pipercross mam zamiast ori filtra co do filmiku to od samego startu do prawie końca parkingu paliłem gume poszukam zdjęć bo wiem ze mam jak koleszka zrobił foty jaki długi ślad został po oponce :D
http://www.youtube.com/watch?v=-tFoKOXd4lo
filmik 740 z wczoraj od 0-200 25-26s kędzior czekamy :)
moja już śpi i szybko nie wyjedzie bo głowice będą zwalane teraz śmigam e30 ;p
graty zdzira ładnie się zbiera ;)
ejjj no załamałeś mnie :((((
dzięki :)
Tutaj moje e32 :d zanim sprzedałem. Bez żadnych modyfikacji dodam że w momencie zgaszenia świateł musiałem na sikundę odpuścić gaz. Filmik jest do momentu wrzucenia 4tego biegu :d
http://www.youtube.com/watch?v=I4mPxy3twcY
jak na serie dosyć dosyć ale byłby baty od litra mniej u mnie :) szkoda, że kędzior mimo tylu ścigów nie nagrał takiej podstawwej sprawy jak przyspiesznie od 0-200 :(
nigdy nie wpadło mi to do głowy zazwyczaj zalezy mi na wygranej i tyle ;D mam gdzies filmik jak na gazie była seryjna od 0-120 musiał bym poszukac