cd. ponieważ nie wiem jak wkleić wszystkie sorry
Wersja do druku
cd. ponieważ nie wiem jak wkleić wszystkie sorry
i ostatnie
Elegancko ;)
super :)
Wyglada fajnie, tylko jakos nie mam przekonania czy robic sobie ringi, musialbym zobaczyc cos takiego na zywo. Czy ktos z Trojmiasta ma ringi ?
Ja zakupiłem i czekam na paczkę nie mogę się doczekac dla mnie ekstra :DCytat:
Zamieszczone przez mavic
Ringi BOMBA!!! :D
Witojcie!!!!! dzis wyciągnąłem żarówki postojowe i tak jak Gustek pisze komp nie podaje błędu o przepalonych postojach, więc po co maja w lampie świecić i pobierac prąd,i jeszcze jedno fakt w dzień też je pięknie widać, jak moge naprawde polecam za taką kaske warto:) zobaczymy jak z ich wytrzymalością (2lata gwar) a mają wytrzymać 10lat.Pozdro. ;) :D
A jak wyglada sprawa z ringami tego typu do aut po liftingu ? Poprosze jakis link do pasujacych ringow :)
Dżizas! przecież jest o tym na poprzedniej stronie tego wątku :roll: Jak również w kilku innych, wystarczy użyć funkcji "Szukaj"... :?Cytat:
Zamieszczone przez mavic
Czytam i czytam i widze kilka roznych wersji wiec chcialbym zeby ktos to podsumowal. Zrob to jesli posiadasz taka wiedze zamiast marudzic :P
Było jak wół:
1. eBay.co.uk, sklep w którym kupił Kronos (podawał adres, poszukaj)
2. umnitza.com
3. racing24.de
4. eBay.com, sklep w którym kupił lukasz740 (niech zapoda link, albo trzeba zapytac przez PM)
Być może są jeszcze inne źródła, te akurat mi przyszły do głowy od razu.
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/BMW-E...QQcmdZViewItemCytat:
Zamieszczone przez michal_5000
;)
a ja mam pytanie do ludzi, ktorzy montowali te ringi z linku podanego przez Komando07 -> mocowaliscie ringi na tych samoprzylepnych tasmach dodanych do zestawu?;]
Witaj tak ale ja jeszcze dokupiłem tasme 2-stronną i podokładałem jej jeszcze i trzyma bardzo mocno że jak bys żle przyłozył to miałbys kłopoty z oderwaniem.chodzi o szkło.
zabralbym sie za montaz juz dzisiaj:) ale mnie te torxy na dole dwa hamuja:) musze poczekac na lepsza pogode i znalesc kogos z takimi cienkimi torxami;)
ze tez musieli tam te sruby wstawiac:P
@maniakowy - tych Torxów T20 będziesz miał później w lampach jeszcze sporo - więc warto zaopatrzyć się w taki śrubokręcik ;)
Btw, te dwa na dole to niezłe skurczybyki - wczoraj ze dwie godziny się z nimi męczyłem... ;D A na końcu okazało się że one od dawna już nie trzymały - tylko taki plastikowy zatrzask z boku. Zwróć na niego uwagę: składa się z dwóch części - nieruchomej + osadzonego w niej ruchomego jakby rygielka. Musisz go przesunąć w prowadnicy w kierunku nerek, wtedy cały zatrzask będzie dużo mniejszy. No a dalej trzeba będzie odgiąć ostrożnie błotnik żeby go wyjąć - oczywiście mega delikatnie. 8/
ja już jestem po zabiegu. Troszkę się zeszło ale efekt super. Nawet nie myślałem, że w dzień tak jasno będzie :D
michal_5000: ja juz jedna lampe wyciagalem, przy okazji toczenia wojny z ksenonami:)) torxy mam, ale na grubej raczce :) a zeby sie dostac do tych 2 srob na dole lampy torx musi byc cieniutki :)
i faktycznie. trzeba delikatnie wyciagac ta lampe. ja juz nie mialem cierpliwosci i lekko blache zdeformowalem:PP
ps. w instrukcji od ringow pisze ze mozna je sprawdzic podlaczajac przetwornice bezposrednio do aku ;) robil ktos tak?:) nie chce czegos spsuc:P
Tak jak pisze możesz zrobić i wszystko będzie OK> ja tak sprawdziłem czy owe ringi są sprawne przed założeniem. bo wiasz gdy wyjąłbym lampe założył ringi zapalił lampeczki a tu by było ciemno czyli ::0:: to mnie by krew zalała!!! :razz: a tak wiem że ringi OK :D I widzićie Panowie Pisałem że EFEKT EXTRA nawet w dzień.Pzdrawiam Wszystkich :papa:
ja zamowilem te ringi CCFL od tego goscia z allegro przyszla paczka
Hmm w sumie maial mu pisalem ze potrzebuje takie po 2000r po lifcie itd itp ..
Gosciu nic nie odpisal a paczke wyslal po 2 tygodniach i nie wiem czy sa one faktyko po lifcie czy te nie pasujace do mnie ..
I co tu teraz zrobic ? narazie lezy na poczcie ;d
Ja tam panowie nic z blach nie odginałem, przy kierunku jest taki mały zatrzask który trzyma się o błotnik. Odchyliłem go i lampeczka wyszła cacy. Efekt w dzień rewelacyjny, ale fotka nie pokaże wszystkiego :D
http://images32.fotosik.pl/239/3643064a968f09c3m.jpg
http://images33.fotosik.pl/240/b3a809f87c3475b7m.jpg
Ale kiedy będą dostepne do aut po lifcie? czekam na zdjecia załozonych po liftingu. :roll:
ja też chce poczekać aż ktoś założy do auta po lifcie i wtedy będę kupował
u mnie jest jeszcze ten problem że mam jakieś dziwne mocowania żarówek postojowych że np żarówki dedykowane do e38 - H7 nie pasują – jakieś dziwne nowsze bajery :/
ale przy zakładaniu ringów nie byłoby raczej problemów .... chyba :/
Ja tak robiłem, nie było problemu - zwróć tylko uwagę żeby podłączać w odpowiedniej kolejności + i -. Mi się raz pomieszało i chyba przez to (nie jestem pewien na 100%) popsułem sobie jedną przetwornicę... :?Cytat:
Zamieszczone przez maniakowy
slyszalem ze kolejnosc jest wazna.. ale czy az tak ze przetwornice strzelilo?:) nie znam sie w ogole na pradzie.. ale wydaje mi sie to dziwne:) jutro podlacze do aku.. mam nadzieje ze nie popsuje :cool:
Jeżeli jest zaznaczona biegunowośc to znaczy,że sposób podłaczenia jest ważny :)
w instrukcji faktycznie kolejnosc to + a dopiero potem -
ale ogolnie nie ma zadnych zmianek ze to wazne.. a powinny byc. dobrze ze mowicie o tym:)
ps. no moje przetestowane :) dzialaja.. jak narazie:P
Panowie podstawy elektryki zawsze najpierw plus a potem minus! to bardzo warzne dla ukladow pracujacych na niskich napieciach a duzych pradach.
Bardzo latwo mozna zalatwic sprzeta.
zalozylem:/ poczatkowo jedna z kpl. swiecila mocniej druga slabiej.. i tak na dwoch stronach. ale chyba teraz wszystko jednakowo swieci.
jednak sie zdenerwowalem. bo oczywiscie wszystko ok nie moglo byc.
peklo mi lewe szklo jak montowalem te "zabki" metalowe.
gdzie takie cos dostac? moze ktos ma lewe szklo przed liftem do sprzedazy?;]
Witaj Maniakowy ale to miałeś pecha :razz: musisz poszukac na allegro bo zdje mi sie że tam widziełem :roll: a to że napoczątku różnie świeciły to gościu mówił że muszą sie roswiecić ;)
aj powiem Ci, ze w przez te szklo pekniete to odeszla mi cala radosc z nowego dodatku do autka:/ wiecznie czlowiekowi pod gorE:P chyba mnie moj egzemplarz nie lubi:D
to masz problem to szkielko wystepuje tylko ori koszt w aso okolo 470zl
no a używane to masakra gdzies dostac
Ja ringi kupilem od tego polskiego sprzedawcy swieca super , tylko ze pomylil paczki i dal mi te do przed liftem i pod koniec dostane nowe ;D :)
Ej - a czy Anatol nie kupował nowych szkieł w ASO niedawno? mam wrażenie że płacił dużo mniej - no chyba że coś pomyliłem...
trolu skad Ty takie ceny bierzesz?:)
ori ksztaltuje sie za 140 - 160. zdecydowalem sie na DEPO za 47zl :) w piatek przyjdzie.. jak nie bedzie pasowalo pozostanie mi ori;)
wiec tragedii chyba nie ma. no napewno nie w porownaniu z Twoimi cenami:D
hmm taka cene uslyszalem w ASO .. chyba ze ja z gosciem sie nie zrozumialem o co komu chodzi ;D
Ale tez z tego co wiem to nawet szwedu chyba dzwonil do aso i uzyskal podobna cene :P
Az jutro zadzwonie z Ciekawosci ;D
To dobrze ciesze sie z toba ze sa tanie ;)
wiem że zaraz mnie zlinczuje połowa forumowiczów ale
czy te ringi to są te opisywane:
http://moto.allegro.pl/item358912469...0xjasniej.html
i czy na pewno będą pasowały do wersji po lifcie
chce kupować a ostateczniej informacji nie znalazłem :(
pozdr.
wiec tak te ringi sa super swieca zajebiscie itd .. ori CCFL ..
ALE JESZCZE NIE MA WERSJI PO LIFCIE !!!!
@Saillupus - kup po prostu tam gdzie ja i Greg - i na 100% będą Ci pasować do lamp po lifcie.
hmm wystarczy poczekac tydzien max poltora i bedzie mial juz ringi po lifcie :)