Cytat:
Zamieszczone przez hrabia81
> wierze , mi w Warcie tez powiedzieli więcej ,więc wybrałem PZU :)
Wersja do druku
Cytat:
Zamieszczone przez hrabia81
> wierze , mi w Warcie tez powiedzieli więcej ,więc wybrałem PZU :)
Hrabia, tzn. masz AC w tym pakiecie?? Jeśli tak, to na jaką sumę ci wycenili auto?
taik mam AC. auto wycenili na 23500 w tamtym roku w compensie bylo warte 43500 wszystko zalezy od jakiegos dziwnego programu. moglem ja ubezpieczyc na wiecej tylko czy jest sens przeplacac skoro w przypadku wyplacenia mi odszkodowania firma i tak wyplaci mi 23000 a nie sume na ktora ubezpieczylem samochod. za doplata 20 zl mam ubezpieczone szyby niby drobiazg ale juz nie bede musial w razie czego bulic ze swojej kieszeni
Popieram ELVISa w 100%.Cytat:
Zamieszczone przez ELVIS
BMW e38 fajnym autem jest- bez dwóch zdań. Ale to TYLKO samochód. Nie żadne przedwojenne Bugatti ani nie Corvette z '58 roku. Nie ma co z niego robić ołtarza i modlić sie jak do złotego cielca. Czy są w ogóle ludzie NIEGODNI jeździć jakimkolwiek samochodem??
Ktoś tu chyba buja w obłokach i w stanie mocno wskazującym pisze posty na forum ;)
> TUiR Warta: OC + NW 380zł/ rok, przy maksymalnych zniżkach.
Pozdro
super cena - myslalem ze za tyle to OC za motorower kosztuje:) musze chyba pochodzic i popytac :cool:Cytat:
Zamieszczone przez ac_kotlet
Czy są w ogóle ludzie NIEGODNI jeździć jakimkolwiek samochodem?? ac kotlet pierwsza grupa to przedstawiciele handlowi (kto im dal prawko?) i ta druga grupa ktora mnie rozwala i to na czesci pierwsze to sa lamusy z bogatego domu tata da synkowi kluczyki od swojego nowego a8 a synek jezdzi po miescie i udaje kozaka a co jest najgorsze opowiada ze jest niewiadomo kim (najsmieszniejsze jest to jak sie goscia sprowadza na ziemie) a tak naprawde to gdyby zabraklo tatusia to chlopak bylby nikim bo nawet na kilogram kartofli nie bedzie umial zarobic. e 38 jezeli jest zadbane to caly czas zwraca moja uwage na ulicy.
o tak...
mase jest dzisiaj dzieci ktore sie lansuja nie swoim samochodem...
udaja ganksterow,i rozpowiadaja o niesamowitych interesach,znajomosciach..
a najlepiej jak potem stoisz sobie na swiatlach ,patrzysz na przystanek.. a on stoi i czeka na autobus.. :x :hah:
uwierzcie mi ze nie tylko w Polsce dzieja sie takie sytuacje...
jak chodzilem do sredniej szkoly to akurat jezdzilem autobusem linii nr 7 :) co prawda takiego komfortu nie bylo, ale przepych tez byl spory:P
Ja tez kiedys jeżdziłem autobusem i wspaniale to wspominam, nie nam oceniać kto jest godny a kto nie ,bo nie znamy tych ludzi ,więc jest to fraza kompletnie bez sensu :hah:
...odgrzebie temat.
Kto z Was ma ubezpiecznie w PL z AC, bo wielu ubezpieczycieli nie ubezpiecza auta starszego jak 12 lat i ile kosztuje OC a ile OC w jakiej spolce. Mnie interesuje w szczegolnosci AC.
Mozna na PW do mnie jesli ktos chce prywatnie.
Bo borykam sie z dylematem czy w PL zarejestrowac, a jak do tej pory tanie ubez. nie biora aut lat 12> na OC.
Dzieki
ja za AC swojej E32 płaciłem 800 zł za rok, przy czym wycenili ją w okolicach 6 tysięcy zł... Było to bodajże w Allianz.
Nio mojej nie chieli bo niby za stara.. ale jak by mi mioeli na 6kola wycenic to bym podziekowal :DCytat:
Zamieszczone przez Wiktor
Ja mam pakiet OC+AC. Ze zniżkami (40%) wyszło mi ok 1900. Jest kilku ubezpieczycieli którzy ubezpieczają do 15lat.
mam 92' ;)Cytat:
Zamieszczone przez Damias
Rozumiem że miało być AC ;)Cytat:
Zamieszczone przez greg38
Ja się orientowałem jakoś na jesieni - problemów z wiekiem nie było, mam rocznik '96. Z tego co pamiętam, na pewno Commercial Union, chyba PTU, na pewno PZU miały takie oferty. Pewnie jeszcze ileś firm - więc najlepiej dowiedz się w MotoBanku + zadzwoń do ubezpieczycieli direct, którzy z brokerami nie współpracują (masz kilku - Link4, Commercial Union Direct, Liberty Direct, możesz odpuścić AXA).
Natomiast wycena była fatalna - na poziomie 2/3 wartości rynkowej auta, i indywidualna wycena niewiele tu zmieniała. Jednak w przypadku innym niż Totalschaden mimo wszystko ma to sens.
Cześć Panowie. Ja za OC na cały rok, płatne z góry w TUV 400 pln. Za AC coś koło 2 koła , tylko to zależy od indywidualnej umowy co ubezpieczamy. Trzeba dokładnie negocjować warunki umowy. Pzdro!
Wczoraj zawieralem polise w Link4
Pakiet OC + AC wyszedl kolo 1800pln przy pelnych znizkach, w ratach o jakies 100-150pln wiecej.
Który masz rocznik i na ile Ci wycenili auto w polisie AC??Cytat:
Zamieszczone przez mongooes
ja też za ac+oc płace około 2 tys w Link 4 ale mam 60% zniżki
w Alianzie krzyknęli mi prawie 3tys a chyba w Libert Direct prawie 6tys zł :D
Ja płace w AXA OC 800zł na rok
A AC mam w PZU ( nowość teraz weszła- wypłacają Ci 80% wartości szkody reszte pokrywasz sam ) i wyszła 500zł na rok ;)
wydaje sie byc bardzo korzystna oferta =)Cytat:
Zamieszczone przez EVAN
Tak tylko jest jeden haczyk-jak zawsze. Jeśli ja spowoduje wypadek i uszkodze jakiś inny pojazd wtedy nie dostaje odszkodowania. Jeśli wjade w drzewo, sarne, ukradną mi auto, drzewo się zwali na auto itp to dostaje 80% od wartości wyceny mojego auta.
Mi głównie chodziło o kradzież więc ja jestem zadowolony bo lepsze 80% ceny w kieszeni niż nic ;)
czyli moge OC w link4 a AC w PZU?
Pozdr.
Oczywiście. AC i OC nie są ze sobą powiązane więc możesz ubezpieczać gdzie chcesz. Najczęściej ludzie biorą tzw pakiety dlatego OC i AC mają z tej samej firmy ;)
PTU oc 578 zł bez zadnych zniżek(powiat krośnieński)...jeżeli chodzi o to czy ktos jest godny czy nie godny zeby miec e38 to dla mnie poje... gadka ...zwykłe auto i tyle ..fakt ze FAJNE... i troche droższe w utrzymaniu..
Heh, w Warszawie to samo (PTU, ten sam samochód, bez zniżek) - ok. 1500 PLN :?Cytat:
Zamieszczone przez Waldi
[quote="michal_5000"]Heh, w Warszawie to samo (PTU, ten sam samochód, bez zniżek) - ok. 1500 PLNCytat:
Zamieszczone przez Waldi
1500? Duzo moim zdaniem...no ale nie porównywujmy Wawy do takiego zadupia jakim jest Krosno;) Maja pewnie jakies swoje przeliczniki ze taka rozbieżność. Fakt faktem że polise mi robiła kumpla dobra znajoma...ale to i tak bardzo duża róznica...
tan sam powiat (krosnienski) pzu znizki max 520 oc + nw
tak kontrolnie... wczoraj płaciłem OC, nie chciało mi się szukać i nie mam zniżek, zapłaciłem 2200 PLN w AXA 'na telefon' .... kolega rok temu za podobny pojazd dał 1600 w PZU.
Jak za zboże ale spieszyło mi się :-(
Tak myslalem zeby zarejestrowac auto w polsce - ale po tym co piszecie jednak zrezygnuje.
Myslalem ze w niemczech jest drogo - a jest inaczej.
Ja place przy maksymalnych znizkach za OC + czesciowe AC 2030 PLN rocznie.
Czesciowe AC pokrywa 100 % wartosci przy kradziezy, uszkodzeniu szkla, wypadkiem z dziczyzna, szkod w wyniku zlej pogody / zwalone drzewo / grad.
Czego nie pokrywa to tylko - samemu spowodowanych uszkodzen.
Do tego wyceny w niemczech sa duzo bardziej korzystniejsze niz w polsce ......
Jest tylko male ale - do ubezpieczenia dochodzi podatek drogowy - w moim wypadku ok. 330 Euro na rok.
Sebek
Ja płace za OC + NW przy zniżce 50% w link 4 za 750 e32 800zł rocznie do tego mam ubezpieczone wszystkie szyby czy AC można ubezpieczyć nie wiem. Dodam że w link4 mam już 3 auto to chyba mam 5% dodatkowo zniżki pozdrawiamCytat:
Zamieszczone przez greg38
Sebek - a jak jest z jeżdżeniem tym po Polsce? Nie musisz mieć tu jakiegoś dodatkowego ubezpieczenia? I od czego zależy ten podatek drogowy?Cytat:
Zamieszczone przez Sebek
W ogóle - czy np. ja mógłbym sobie zarejestrować auto za granicą? Jakiś czas temu nad tym myślałem. Dodam że nie mam żadnego obywatelstwa poza polskim...
Ubezpieczenie jest wazne na caly swiat. Jak ukradna mi auto w polsce lub Grecji - ubezpieczalnia placi.
To samo tyczy sie kradziezy np. lusterek, halogenow czy uszkodzen spowodowanych np. przez grad.
Dla przykladu - za ukradzione mi we Wroclawiu halogeny i lusterka fotochrom otrzymalem od ubezpieczalni ok. 750 euro.
Jak peknie szyba lub reflektor - jedzie sie od razu do firmy na zmiane, a oni rozliczaja sie z ubezpieczalnia.
To co napisalem wyzej to wszystko podchodzi pod "czesciowe AC - TEILKASKO".
Podatek obliczany jest od pojemnosci silnika - kazde 100 cm razy stawka.
Stawka zalezna jest od emisji spalin - czyli od rodzaju Kata wpisanego w papiery.
Ja mam Euro2 czyli stawka 7,5 Euro x 44 czyli 330 Euro.
Zliczajac ubezpieczenie i podatek wychodzi niby duzo - ALE - gdy dojdzie do szkody - nie ma problemow a ubezpieczalnia wyplaca dobra kase.
Auto moglbys na siebie zameldowac gdybys mial w niemczech np. mala fime jednoosobowa i
adres korespondencyjny.
Wtedy mozesz juz meldowac samochod.
Pozdrawiam
sebek
Slyszalem ze w niemczech mozna zalozyc taka firme za kilka euro. Ja dodatkowo ubezpieczylem sie w ADAC 85euro za rok i jak auto padnie to mi holuja a mi daja zastepcze auto. Oczywiscie ADAC jest na mnie wiec nie wazne jakim jade autem obym tylko ja byl za kierownica jak przyjedzie. Jak mozesz Sebek napisz jak to jest z ta firma dzieki i pozdrawiam ( sory za brak polskich liter ale jestem we frankfurcie i tu nie ma )
Dzięki Sebek za info - jednak właściwie bardziej mnie interesuje jak jest z jeżdżeniem na zagranicznych blachach tu w Polsce (zakładając że nie mam zagranicznego obywatelstwa).
Kiedyś starałem się dotrzeć do jakichś wiarygodnych informacji na ten temat - niestety każdy najczęściej snuł swoje domysły, a nikt nie wiedział konkretnie.
Co do samego zameldowania za granicą - to chyba poszukałbym innego kraju (USA, może jakaś Łotwa albo nawet Rosja...). Oczywiście trzeba by się dowiedzieć gdzie i na jakich warunkach można to w ogóle zrobić.
Co do niemiec - zeby jezdzic po polsce na niemieckich blachach:
- posiadasz w niemczech jakas wlasnosc - np. dom i masz zameldowanie
- posiadasz firme i adres korespondencyjny
- studiujesz i masz adres korespondencyjny
Ale nawet jezdzac czyims autem na niemieckich rejestracjach po polsce - nie powinno byc problemow.
sebek
Wkoncu jestesmy przeciez w Unii Europejskiej wiec teraz nikt nie powinien sie o to czepiac- bardziej martwilbym sie ta osoba z niemiec na ktora mialby byc zarejestrowany samochod- z tym bedzie najciezej ;)
czyli roznica jest tylko w tym ze w de placisz podatek drogowy...reszta jak podaje sebek wychodzi lepiej niz w polsce... hmm... bede sie musial zastanowic... te male tablice sa mega kozak ;)
7ka jesli auto stoi na ciebie a ty przebywasz wiecej jak 185dni w roku w D i beda ci to mogli udowodnic to jako dodatkowy argument do "zastanawiania sie" dojdzie okragla sumka do wplacenia na rzecz niemieckiego Zollamtu ;) + odpowiednie zalecenie na pismie od wlasciwego urzedasa ktorego niewykonanie zakonczy sie jeszcze bardziej okragla sumka... :]Cytat:
Zamieszczone przez 7ka
ale to nie jest moje auto :]
a ja mam dwa meldunki i mieszkam i tu i troche tu...bo mam taka prace