polecam tą stronę można sobie wybrać auta i jest porównanie b.dokładne http://www.automobile-catalog.com/
Wersja do druku
polecam tą stronę można sobie wybrać auta i jest porównanie b.dokładne http://www.automobile-catalog.com/
Panowie sprawdzę wagę aut w obydwu dowodach i moze uda mi się zmierzyć choć nie chce dwać komuś auta:)
MOze jednak chodziło mi o to,że w mieście takie A6 quattro,czy pada czy nie w prędkościach do 100km/h radzi sobie i wyprzedzanie nie jest problemem.Bo gdzie Wy chcecie jeździć powyżej 200?chyba przez parę sekund na A4 jak jest mało aut i nikt nie wyskoczy z prawego.
no na tych filmikach są relane czasy do 200 dla 530d wychodzi gdzies jak u mnie koło 25-26s i to jest realne a nie 21s po prostu M5 e-39 o mocy 400km robi ją w 17-18s także bez obrazy ale o 170KM słabsze 530d nie zrobi ijej aby 2-3s gorzej cudów nie ma chyba, że z górki fest było :))))
A6 C6 jewst lżejsze tylko o 40kg od E38.Także nie ma różnicy
Odżałujcie te parę stów i zróbcie wykresy mocy na hamowni. Potem mecz towarzyski na 400m ze startu zatrzymanego i sprawa jest rozwiązana.
Tak to można całe miesiące się licytować -- jakie auto objedzie jakie i pod jakimi warunkami itd. Nabijacie liczniki postów i nic z tego nie ma.
Bez urazy ;)
Na dolnym slasku w Krzywej jest opuszczone lotnisko- moznaby tam zorganizowac spota i rozwiac watpilowosci jak zamiata astra, E60, i inne w stosunku do E38 :)
Na hamownie tylko manuale.
Najłatwiej sprawdzić, czy prędkość max dla danego modelu jest nadal osiągalna przez konkretny egzemplarz (nie liczac tych ograniczonych elektronicznie).
Z tym spotem w krzywej to znakomity pomysł :)
Dzuda ostatni mialem okazjie przejechac sie z e93 330d 231ps i tak to wygladalo :
http://www.youtube.com/watch?v=--L9s...yer_embedded#!
Nieźle, co manual to manual.
Kolega Dzuda ponieważ odnoszę wrażenie , że ponosi cię Fantazja
Poprosimy Filmik z nagranym przyspieszeniem od 100 do 200
moja 740 manual na lpg jedzie tak - z ważna uwagą nie przekłamuję licznik - standardowo zawyża o około 10km/h przy 200
bez żadnej jazdy z górkę , pod górkę , i nie starając się osiągnąć max wyniku
http://www.youtube.com/watch?v=k_sZUqVDBGA
http://www.zeperfs.com/en/duel756-1858.htm
ta strona jest dość akuratna jeśli chodzi o porównania....
ta strona jest czesto do bani a po drugie podane jest tam przyspieszenie na kilometrze a nie do 200
racechrono.com
To jest adres do strony z aplikacją na telefon lub nawigację. Mierzy on dokładnie czasy między innymi przyśpieszenie od 0 do 100 czy inne pomiary. Bierze sygnał z GPS. Precyzyjna zabawka. Pomierzcie czasy tą aplikacją i będzie wszystko jasne.
A gdzie to sie klika zeby pobrac bo nie ogarniam tej stronki ^^
A to zależy jaki masz tel lub gps.
http://racechrono.com/download/
Niestety, posiadam telefon z Androidem..
Kiedyś hamowałem auto i wyszło słabo bo 330Nm i 240km (M60B40) ale wyraźnie coś było nie tak z wykresem i wymieniłem przepływkę. Nawet dawała znak że już kona kilka tygodni wcześniej bo falowały obroty. Po wymianie nie hamowałem.
Natomiast pod koniec zeszłego roku po zakupie GoPro zrobiłem krótki filmik z przyśpieszenia auta i wyszło jakies 7s do setki na 19stkach. Licznik zaniża delikatnie prędkość. Przepraszam że jest tak ciemno, ta kamera nie radzi sobie z takim oświetleniem. Na OBC pokazywane jest spalanie, swoją drogą chciałbym wiedzieć jak to wygląda w V12. W 4.0 najwyżej zanotowałem 120L/100km :D
http://www.youtube.com/watch?v=fFyNAqdyV-Y
Hej, ja u siebie na OBC największe chwilowe to 299L/100km. Jeśli chodzi o temat, to nie ma znaczenia ile silnika ma lat i jaki ma przebieg, jak jest w dobrym stanie to moc ma, czysta fizyka. Ja hamowałem swoją kilka lat temu z przebiegiem 250 tyś i miała 296 koni z 300, więc to już jest raczej błąd pomiaru. Jeżeli chodzi o przyspieszenie i wrażenia z jazdy to moje 300 koni łatwo objeżdżałem innymi małymi lekkimi autami z silnikami do 2 litrów. Tak się do auta przyzwyczaiłem, że nawet jadąc z pasażerem odczuwam, że auto jest słabsze, także każde 50kg robi sporą różnicę w przyśpieszeniu.
dokładnie e38 740 mimo prawie 300 km idzie ze startu objechać kompaktem z 2 litrowym silnikiem w manualu po prostu e38 jest za ciężki do tego jak jeszcze w automacie to nie ma co mówić. Zabawa zaczyna sie jak by tak chciał robić z rolki ze 100 do 200 albo więcej wtedy mimo 2 ton wagi 400 nm i 4 litrowy silnik zmiażdży 200 km w kompakcie wyciśnięte z 2 litrowego silnika. Pojemność silnika robi swoje przykładem jest m3 e46 i m5 e39 do 150 km/h szybsze będzie m3 ale nie dużo potem m5 zostawia w tyle m3 i to daleko. Ja osobiście ubolewam nad zmiana polityki bmw w przypadku nowych modeli np m5 f10 gdzie zmniejszono pojemność w stosunku do e60 i wsadzono turbiny.
wszystko chodzi o mase, ostatnio jezdzilem pugiem 306 2.0 90km i wrazenia takie ze objechal bym niejedno 2 krotnie mocniejsze bmw,
no właśnie to tylko wrażenie jak to w małych autach :)
no moze nie do konca... jestem pewien ze objechal bym niejednego tds-a czy stara 320 czy is'a
to żeś szybko zszedł z oczekiwań z 740 na 320i :))))
no nieprzesadzaj.... tu niechodzi o to co "łyknie" 740
........................
krzywy przyjmij jakąs 1 spójną wersję ja tylko odniosłem sie do twoich postów :)
dokładnie taki peugot nie doskoczy do 320i za to ma mylne wrażenie bo ma sabą góre a ciut lepszy dół od bmw i masz takie wrażenie, że zaczyna lepeij ciagnąc ale na górze nic sie nie dzieje a wygrywa zazwyczaj sie góra obrotów dół masz tylko raz jak ruszasz i to w automacie
........................
Chyba odbiegliście już bardzo daleko od tematu w swojej bardzo twórczej i odkrywczej dyskusji :faint:
ja juz nic niemowie, bo ja pisze jedno a ty czytasz co innego, pozatym peugeot 306 z silnikiem 2.0 xsi przyspiesza w 10.4, nastepna sprawa ze kazdy pisze 750 750 750, ludzie 750 to wcale nie jakas tam "rajdówka" i jest duzo aut ktore ja objedzie, OK na prostej, ale wyskocz na tor czy miasto i dobre compacty ciebie objezdzają, powiem jeszcze cos, codziennie jezdze kilkoma autami i naprawde wiem jak co i jak jezdzi a dane na papierze to mozna sobie wiecie gdzie wsadzic... (sorry ze tak grubiansko)
Objeżdża...nie objeżdża...dwulitrówka,srulitrówka..co to za dyskusje...ja wiem jedno,swoja E32 na autostradzie płynę...zaznaczam...płynę 200 km/h i wiem,że jeszcze mogę duuuzo wiecej a we francuskiej dwulitrówce już chlopakom łby dawno pękły od grzmotu jaki jest wewnątrz,a to czy mi na świtłach ucieknie czy nie...przecież ja sie z nim nie ścigam ja po prostu ruszam,to on musii sie ścigać,żeby mi dorównać...Spokojnej nocy Moi Drodzy.
Arturo, utrafiłeś w sedno sprawy :-)
Ale jaki jest sens scigania jeśli Ty ruszysz spokojnie a idiota w golfie spali gume i poleci a i tak stoisz tuz za nim na następym skrzyżowaniu!!!!!!!
jak jezdze mondeo to nikt niechce sie scigac, wsiadam w bmw i juz kazdy chce mi pokazac........ taaak i napewno sobie pomysle..... po co jak kupywalem bmw skoro ta siena tak zapierdziela
Moja obserwacja pokazuje, że im mniejsze autko, tym bardziej agresywny, wkurzony kierowca. Więc to właściciele tych bąbli zazwyczaj się mierzą z nami.
Zjawisko zwielokrotnia się, jak autko takie oblepione jest reklamą - znaczy się przedstawiciel handlowy...
Wczoraj jechałem ledwo 80km/h i wyprzedził mnie nieśmiało Tico. Musiał być dumny.
Fakt, że za 600m zjeżdżałem z trasy i tak nie powstrzymał mnie, żeby lekko wdusić odpowiedni pedał i łyknąć go lewym pasem, przyspieszyć do 150 i za chwilę już hamować :-)
Zrób tak w dwulitrówce..