Jak masz problemy to podjedz do blacharza i ci to palnikiem usunie.
Wersja do druku
Jak masz problemy to podjedz do blacharza i ci to palnikiem usunie.
Poruszę jeszcze raz temat bo widzę że odpowiedź nadal nie padła. Kiedy jest sterowana ta klapka? Powiem tak: przy zgaszonym silniku jest u mnie otwarta (brak podciśnienia - oczywiste) Uruchamiam silnik, klapka się zamyka. I ni huhu nie wiem kiedy ma się otwierać. Dodaję gazu na postoju i nic. Ani drgnie. Bez względu na to czy silnik nagrzany czy zimny.
Ja w swoim na postoju nie sprawdzałem jak to działa, ale w trakcie jazdy przy mocniejszym wciśnięciu gazu wiem kiedy się otwiera bo zmienia się dźwięk, jeat bardziej wyrazisty/głośniejszy.
Mnie ta klapka wnerwia - miałem zblokowaną, ale ją rozruszałem i teraz co odpalę to mi brzęczy jakby coś w tłumiku było i każdy patrzy jak bym miał trypla zepsutego :) Byłem u jednego od tłumików i niestety zmartwił mnie że to tak będzie i nowy trzeba, ale używkę - w sensie cały tłumik !
Ja pierdzielę ale kombinujecie. Zaspawać na stałe w pozycji otwartej i po problemie.
Ileż można dyskutować o kawałeczku blaszki.
To jak fabryka to jedźcie do ASO i wymieńcie tak jak fabryka przykazała. A nie kombinujcie jak BEZI :)