to fajnie że sie nieraz niektórzy nie poddają i doprowadzają swoje autka do stanu idealnego,tak trzymać panowie:smile:
Wersja do druku
to fajnie że sie nieraz niektórzy nie poddają i doprowadzają swoje autka do stanu idealnego,tak trzymać panowie:smile:
mnie tez czeka taka naprawa. auto juz nie generuje bledow a jak sie dobrze rozgrzeje i na swiatlach troche postoi to pusci dymka przy ruszaniu. we wrocławiu ciężko z taka wymianą. na przedmiejskiej chca 2 tys za robote sciagaja glowice bo zawsze im cos nie wyjdzie i zawor wpadnie hehe, beden tego nie robi dzwonil do stando i powiedzieli ze to do konca nie musza byc uszczelniacze i chca za diagnowe 600 zl. Dzwonilem to tych gosci za kaliszem to mowia ze uszczeniacze 800 netto za robote. czesci w maksymalnym wypadku to 1500 zł 2-3 dni roboty. jeszcze musze dorwac latasa i sie wypowie czy takie cos robil.
Części to max 1000zł wraz z ori uszczelkami pod dekle. Jak byś umówił się za Kaliszem dokładnie to ogarną temat w 1 dzień bez problemu. Z tego co mi mówili to mają ogrom e65/66 na wymianę uszczelniaczy więc bez obaw. Cena 800 zł to jak za tą robotę mało a jeśli ktoś woła 2000zł to znaczy że się nie zna , może z tydz by grzebał i się uczył a auto wyjechało by w gorszym stanie jak było...Mam nadzieję że w najbliższym czasie uda mi się załatwić jakieś rabaty z uwagi na to że już wielu forumowiczów korzysta z ich usług ale to na spokojnie ;).
No nie wiem tak przez telefon mnie poinformowali. 800 netto czesci to rurki odmy bo czasem pekaj uszczeliki i uszczeniacze i jakos wyliczyli na 1500 nie wiem. sproboje sie dowiedziec cen w moim zrodle w serwisie po rabatach to bym tylko na robote sie umowil. Jakub jak coś załatwisz to daj znać ale 800 to uczciwa cena tylko faktycznie w jeden dzien bylo by lepiej.
Jeśli chodzi o same uszczelniacze+uszczelki pokrywy + ok coś tam jeszcze to max 1100zł ale jeśli przy tej operacji wymieniasz również węże od odmy i np.same odmy to cena faktycznie może być 1500zł.
ja jestem po wymianie za robote wzieli 850 + uszczelniacze 400 + jakies drobne za inne czesci, przywiozlem swoje 2 komplety pod dekle tak by bylo dodatkowo 600
ale jestem zadowolony a i auto trzymali 5 dni, niema szans ze zrobia w 2-3 dni, 4 dni to standard
Witam,
równiesz mnie czeka wymiana uszczelnic.
Pochodze z Poznania, ale jezeli warsztat jest doswiadczony na e65 to chetnie oddam w dobre rece poza poznaniem na naprawe.
Czy ktos naprawial juz w Poznaniu?
Moge zapytac o konkretne polecenie tego warsztatu z okolic Kalisza i o kontakt? (chetnie na prywatnym)
Dziekuje z góry!
MasterXX
poszlo na pw
Wielkie dzieki! :)
Ja również jestem po zabiegu części wyszły 1tys. + robota 800zł, rura odmy do wymiany.Auto jak nowe .W razie potrzeby mogę polecić warsztat który robi to profesjonalnie ,można by powiedzieć że profesjonalizm połączony z pasją do marki więc efekt jest z góry przesądzony .Czas naprawy łącznie z różnymi duperełkami ,których mechanik nie opuścił i to jest ważne ,4-5 dni.
Ja również mam do zrobienia nieszczęsne uszczelniacze w nowo nabytej 750Li 2006r. Czy ktoś może polecić jakiś warsztat, powiedzmy w promieniu 100km od Krakowa. Chodzi mi o sprawdzony warsztat który robił już uszczelniacze w motorach 4.8 i potrafi to zrobić profesjonalnie, no i fajnie też jak by było w rozsądnej cenie, np. 1800zł. chętnie zapłacę :) - nie chce oddawać auta w niepewne ręce ani do warsztatów z naciągaczami gdzie na końcu okazuje się że jeszcze to to trzeba było zrobić i wychodzi 3000zł. Czy może mi ktoś polecić taki zakład z czystym sumieniem, będę wdzięczny za informację.
rura nie zawsze tak jak i odmy sa do wymiany!
Wymieniłem bo źle wyglądała i z racji dobrego dostępu to wszystko ,koszt samego elementu jest nie wielki .
Witam,
wlasnie odebralem auto z warsztatu pod kaliszem i super naprawili, zadnego dymienia!
Koszty: 800zl robota +czescij=2340 (+ wymiana jednego vanos sterownika)
No i pięknie ;) A ja jak nie miałem czasu do nich jechać tak nie mam :/... muszę to ogarnąć jak najszybciej bo zainteresowanie coraz większe Serwisem Boscha . ;)
Dokladnie! Przyjechalem ze znajomym odebrac moi samochód który tam równiez sowi e65 zostawil na uszczelnienie+Rure wodna.
O to nowość...jak pytałem przy odbiorze mojej nie robili nigdy tej rurki. Napisz potem na forum jak to zrobili i jakie koszty pewnie wiele osób chciało by wiedzieć. Znając życie jeśli robią to 1 raz to cena będzie wyższa jak przy np. 2-gim razie etc. Ciekawe jaki sposób wybiorą... Napisz potem co i jak.
Cena z rura: +400 zl robocizna+czescij;)!!
Narazie cieszko uwierzyc, ale niby juz wymieniali...
Moj znajomy jest dobej mysli i czyma sie slowa:shablon_03:
Jeśli uda im sie to zrobić nawet w kwocie wyższej to i tak będzie miodzio. Daj znać potem ..koniec OT ;)
w koncu dzieki temu warsztatowi moze inne zejda z kosmicznych cen na ziemie miejmy nadzieje
Koledzy tu mamy odpowiedni dział.http://7er.pl/showthread.php/20708-P...ew-za-Kaliszem Wpiszcie każdy po poście czy zakład polecacie czy nie ;) zawsze będzie więcej opini w jednym miejscu ;)
Panowie wznawiam moją prośbę z poprzedniej strony. Czy zna ktoś warsztat w Krakowie lub pobliżu który zrobi mi te uszczelniacze w e66 750i bo już tracę nerwy. Mechanik u którego zawsze robię auto chyba nie chcę się za to brać bo olewa mnie od 2-ch miesięcy próbując ustalić dostępność i koszt blokad velvetronika, które niby są potrzebne do zrobienia uszczelniaczy. Nie wiem jak można sprawdzać cenę blokad przez 2 miechy, ja mam już dość. Powiedzcie czy takie blokady są w ogóle potrzebne, czy wystarczą tylko blokady rozrząd. I czy ktoś zna zakład w Krakowie lub okolicy który zrobi mi te nieszczęsne uszczelniacze?
W sumie to znam taki zakład:-) gość robi wszystkie samochody, ale jest wielbicielem BMW i zna się na tym b.dobrze. Zakład mieści się na ul.Mierzeja wiślana a tu masz nr tel. 607-796-873 tylko przez telefon ciężko się z Nim dogadać, bo zazwyczaj ma tyle pracy
Tak to ten sam gość :-) No to niestety innego mechanika Ci nie potrafię polecić. Pozdrawiam
tu pytanie podobne więc wklejam bo sam jestem ciekaw czy trza coś ustawiać ? http://7er.pl/showthread.php/24147-valvetronic-reset
Czy ma ktoś namiar na warsztat z doświadczeniem w Warszawie i okolicach który robił już uszczelniacze w e66 745?
Jakieś info dotyczące warsztatu z doświadczeniem w powyższym temacie w Warszawie i okolicach???
Ponawiam pytanie: Jakieś info dotyczące warsztatu z doświadczeniem w powyższym temacie w Warszawie i okolicach???
Co sadzicie, aktualnie dość rzadko ze świateł moje 745 puszcza niebieskiego baczka ale mam wrażenie ze problem sie nasila. Znajomy mechanik polecił mi wymianę oleju na gęstszy. Nie wiem na jaki 5w40 , 10w40 badz na jaki i czy to wystarczy aby uszczelniacze nie przepuszczały na wolnych obrotach??
Niestety to tylko mit który obalany był już wielokrotnie. Wymiany uszczelniaczy niestety nie unikniesz. Chcesz aszkodzić jeszcze bardziej silnikowi to zalewaj bardziej gęste oleje.
dokladnie olej gestszy i polsyntetyk nic nieda przerabialem to szkoda kasy
wymiana nieunikniona
W moim przypadku miałem dokładnie takie same objawy z dymieniem zbierałem sie do wymiany uszczelniaczy zaworowych lecz trafiłem do kolegi który miał to robić i przed wymianą chciał sprawdzić czy to uszczelniacze. Wprowadził kamere termowizyjną i z jego doświadczenia na zaworach nie ma dużych śladów oleju i wyglądały normalnie. jego myślenie poszło w kierunku oleju. zaobserwował ze w skrzyni korbowej jest duże cisnienie. wlał preparat do czyszczenia silnika na wolnych obrotach zlał olej wlał nowy mobil 5w50 i dolał jeszcze czegoś do czyszczenia. po 1000 km sie okaze czy pomogło jakies odmy kanały olejowe mogły być zabite. auto z Niemiec sprowadzane karteczkę miało ze jeździło na szelu 5w30 który nie nadaje sie do tego silnika z doświadczenia kolegi. zrobiłem dopiero 400 km i efekty już zauważyłem. jeszcze jakies pozostałości mogą byc w silniku osadu i w układzie wydechowym które muszą sie przedmuchać. mam nadzieje ze to ta przyczyna. Moze komuś sie przyda ta informacja w diagnozie. Dodam ze auto ma oryginalny przebieg 125 tys.
5w30 nadaje się do tego silnika przecież, podobnie jak 0w30. byle tylko LL04
Czy ten problem związany z dymieniem (stanie na postoju przez jakiś czas i przegazowanie -> duuuuużo białego, gęstego dymu, podczas jazdy po mieście czasem się zdarza, że na czarno/niebiesko zakopci jak się mocno da gazu) to są uszczelniacze czy może uszczelka pod głowicą (samochód nie ma nawet 110 tys przebiegu - niby oryginalnie).
Pierwsze objawy to uszczelniacze (biało-niebieski dymek) ... czarny dym to raczej już inny gorszy objaw.. benzynka nie ma prawa dać czarnego dymu !
To tylko w lusterku takie coś mi się wydawało, że widzę, także muszę zbadać to dokładniej.
Ale skoro spod uszczelniaczy zaworowych olej dostaje się do cylindrów i się spala, to czemu ma biały kolor? Czy spalający się olej nie ma własnie koloru ciemno niebieskiego?
U mnie dymek był biało-niebieski (delikatny kolorek ). Czasami niebieskiego było tak mało że mechanicy mówili że to nie od oleju.. Ogólnie uszczelniacze to biały z niebieskim. Po naprawie nic nie kopci ..