Panowie, spokojniej!
Wersja do druku
Panowie, spokojniej!
hehe... no to niech zostaną te posty :P
Gościu ty chyba jesteś schynięty albo jakiś upośledzony daj se spokój.
Moge nasrać do tego E32 zagotować silnik i wbić D na odcięciu pognieść młotem karoserie i nikt nie ma prawa mi nic powiedzieć bo to jest moje.
Jako że jestem normalny szanuje swoje święte 7 i jednocześnie swoje pieniądze to nie robie głupot dbam jak moge.
Ale co ty wiesz ty wiesz przecież lepiej Sportowy układ wydechowy i zrobienie kilku beczek to już profanacja a spokojna jazda na codzień i faktury za części i usługi na 7 tyś zł w ciągu pół roku sie nie liczą.
Jak bym był frajerem to był kupił łysą E32 za 2k i traktował jak gówno i driftowóz nie patrząc że gdzieś zagiąłem albo ze sie porysowało.
Ale przed nikim sie nie musze tłumaczyć Ja służę samochodowi a on mi i od czasu do czasu pobawić się moge.
Nie wiem Greg Boss Albo tuczi weźcie z tąd tego Norbiego... i możecie usunąć niepotrzebne posty norbiego i moje odpowiedzi... ;|
Jesteś głupi i tyle.
Mi się coś robi jak widzę takie coś i ty jak chesz to reaguj na tego typu akcje i na to co sie dzieje na bauzen gdzie codziennie zarzynana jest na śmierć nie jedna piękna siudemka u nich to złom a u nas wśród pasnojanów takie auto było by usobieniem ideału bo czesto takie tam są a nie ty mi płaczesz o jakies nie groźne ślady opon na kostce brukowej.
Pogadaj sobie z tym facetem a nie żucaj sie do mnie. A zajęcia byś miał sporo bo takich strasznych rzeczy jest wiecej typu crash party z E32 czy zacieranie celowe silnika Gorzej mnie bolą takie rzeczy wyrządzone dobrej E32 niż nawet człowiekowi.
http://www.youtube.com/watch?v=Uo7CaQ4Fi8M
Norbi... http://5.static.mojageneracja.pl/img...iedowiarek.gif
Jesteś bardzo mądry http://nvision.pl/img/art/procesory/...enom/brawo.jpg
Wyluzujcie panowie spinacie se znów o byle gówienko
Ostro,760il w krótkiej e32 i "2kolorowy Ursus" w sedanie O_o
Sent from my Desire HD using Tapatalk
Witam Panów jeszcze raz wracając do tematu dziś przyjrzałem sie sprawie ponownie bo akurat miałem czas ;)
na każdej świecy Iskra jest nawet na tej szóstej co na nią nie pali czyli Kopułka Palec kable dobre zaoszczędzone pare groszy przynajmniej tak mi sie wydaję ;) Wiec nie marnując czasu momentalnie wziąłem sie za wtryski wyciągając je 1 2 3 4 5 sucho aż tu naglę patrzę na 6 dziurę a tu normalnie olej hmmmmm a teraz moje pytanie czyżby wtrysk sie zepsuł dobrze myślę?
Ponawiam :)
"Witam Panów jeszcze raz wracając do tematu dziś przyjrzałem sie sprawie ponownie bo akurat miałem czas
na każdej świecy Iskra jest nawet na tej szóstej co na nią nie pali czyli Kopułka Palec kable dobre zaoszczędzone pare groszy przynajmniej tak mi sie wydaję Wiec nie marnując czasu momentalnie wziąłem sie za wtryski wyciągając je 1 2 3 4 5 sucho aż tu naglę patrzę na 6 dziurę a tu normalnie olej hmmmmm a teraz moje pytanie czyżby wtrysk sie zepsuł dobrze myślę? "
Czesc, czy wiesz jak smiga e32, ktora nie pali na jeden gar? Badz nie pali czasami? Nie znajde teraz nagrania jak to bylo u mnie, ale mialem przebicie minimalne na jednej swiecy, ktore uszkodzilo kabel. Dopiero 3 mechanik wyczail o co chodzi.. Takze, albo sam sie tym zajmij, albo oddaj mechanikowi. A jak nikt nie wymienial kabli/swiec przez 20 tysiecy to zrob to jak najszybciej i bedziesz mial spokoj. Kopulke palec przeczysc bo to zwykle pomaga, moja kopulka jest z roku 88 i smiga nadal :D.
Co do klutni to Panowie troche ogarniecia, mozna sie klucic na gg. 750 mnie nie przeszkadza, osobiscie wywalilem swoje 735i. Jak chce to niech ma. Za to ta co ma 2 kolory to juz profanacja 7. Co do tych dwoch malych sladow to ja takie zostawiam tico jak startuje spod swiatel wiec nie wiem w czym problem jak gosc da w gaz 200 konnym autem.
Make forum, not WAR xD
ja po prostu myślałem ze coś bedzie łatwiej jak razem pomyślimy no cóż dziś sprawdzę czy idzie w ogóle prąd na ostatni wtrysk jak idzię no to walnięty wtrysk i tylę ;) kablę wygladają świeżo Bremi są kopułka nie jest taka tragiczna palec to samo ;) to auto musi chodzić jednym słowem na tej kopułce i na tych kablach jak jest iska niema innego wyjścia świece przekładałem w inne miejscie. Auto po prostu stało długo i sporo jeździło na gazie tak mi mówił poprzedni właściciel. a Gaz już poszedł AUT bo to 1generacja i jak dla mnie to taki gaz sie nie nadaje do niczego szkoda podzespołów silnika ;) ok mimo to Dzięki będę dumać;)
Ok mając dziś chwile czasu przełożyłem wtrysk Numer 6 do numeru 1 czyli po prostu zamiana teraz nie pali na pierwszy cylinder czyli usterka zlokalizowana winą jest jeden z wtrysków teraz moje Pytanie brzmi ma któryś może w forumowiczów wtrysk Do M30b35? 90rok? :) :D był bym wdzięczny :D dodam jeszcze iż posiadam wtryski o numerze 73366
Wtryski można podmieniać w obie strony w jednostkach M30 3.0 i 3.5. Jest też prosta procedura sprawdzania wtryskiwaczy, najlepiej podjechać z wymontowanym elementem do serwisu który ma autoryzacje Boscha i zajmuje się układami wtryskowymi.
hmmmm nie tylko w Tym silniku można wtryski zamieniać każdy wtrysk ma ten sam numer czyli można sobie przekładać wtryski jak sie chce. ;) Ponawiam Pytanie czy któryś z kolegów posiada jakieś wtryski Do M30 o numerze 73366 bo kupił bym tylko jeden po co mi cała listwa?
ps. Serwis dopiero mam w Krk czyli jakieś 70km ode mnie ;) ;)
Widzisz różnice między zamienianiem wtryskiwacza wedle kolejności a zamienianiem miedzy dwoma silnikami o różnych pojemnościach, tego samego typu?
Bo coś "mało odkrywcze" jest to co napisałeś.
Wyraziłeś chęć posiadania wtryskiwacza do 3.5, dopisałem że pasuje też z 3.0, widze że niepotrzebnie jednak, bo rozumowanie toczy się tutaj na jakimś nie ogarnianym przeze mnie poziomie.
Wybacz :D
Cześć Koledzy podpinam się do tego posta , więc sprawa wygląda tak.
Silnik m30b35 w automacie z sekwencją auto ma stożek założony(jestem w trakcie poszukiwania ori puchy i wszystkich rur łączących obudowę z przepływką i przepływkę z przepustnica) wymieniłem świece i przewody WN.w aucie niestety jest dość mocno wytarty wałek na 2cylindrach.
Na gazie powiedzmy,że lata przyzwoicie całkiem, pracuje równo nie gaśnie aczkolwiek najlepiej przyśpiesza kiedy pedałem gazu operuję do 1/3 wychyłu.Pali mi bardzoi przyzwoicie w mieście jeśli nie stoję dużo w korkach ok. 15l/100km
Na benzynie auto ma może połowę osiągów tych co na lpg. ma niskie wolne obroty i faluja obroty mocno. Zauważyłem,że na ekonomizerze między zużycie chwilowe między benzyną a lpg jest o conajmniej 1podziałkę większe;/ Jak jechałem nad morze to 300km leciałem na benzynie ale zmian zadnych nie zanotowałem.Przepływka jest w stanie idealnym.
Panowie czy macie jakieś pomysły gdzie mam szukać?
Filtr z pewnością miesza więcej powietrza i do tego gorącego bo chyba nie jest wyprowadzony tak żeby zasysał zimne?
Lepsza praca na gazie jest spowodowana tym że pewnie ma zrobioną korekte na gazie pod tą sytuacje czyli więcej powietrza i do tego gorącego. Na benzynie przy domyślnych ustawieniach jest źle.
narazie się nie będę bawił bunia w tą sobote musi mnie zawieźć na mój własny slub więc sobie odpuszczę ale w przyszłym tygodniu atakuję najpierw dolot i przywracam ori dolot:d