Przeważnie podstawowej przyczyny należy szukać w kołach. Reszta jest problemami wtórnymi :)
A Ty już prawie chciałeś auto na złom oddać ;D
Wersja do druku
Przeważnie podstawowej przyczyny należy szukać w kołach. Reszta jest problemami wtórnymi :)
A Ty już prawie chciałeś auto na złom oddać ;D
witam ja bym spprawdził czy osadzenie jest ok a potem opone czy nie shamowana jest
Hmm . Chyba troche pospieszylem sie z tymi dobrymi nowinami . Dzis sie tak przejechalem troche lepiej 150 km/h i jednak wyczuwam lekkie drgania . Tylko teraz to ja mysle ze te moje opony moze maja jakies uszkodzenia fabryczne . Jutro pozakladam zimowki na tylna os i zobaczymy jak bedzie . Jesli wogole zniknie wibracja wtedy kupie opony nowe .
Przynajmnie przy tej calej sprawie z wibracjami wymienilem cale zawieszenie z przodu na nowe :) . Mialem przed zima zmieniac auto na e65 ale moje e38 wyssalo ze mnie wyle pieniedzy ze musze wpierw wyjezdzic moje inwestycje .
miałem podobny problem, jak się okazało brakowało pierścieni centrujących, po założeniu problem znikł.
ps. ja je dotaczałem, teraz mam na wymiar i jest ok.
U mnie było to samo.
Założyłem tydzień temu 18'' (style 32) i przy 80-120 km/h omal rąk z kierownicy nie zerwało (zimą było ok - na 16'').
Byłem u kilku lepigum.
Mówili że prawdopodobnie opony.
W końcu doszedłem że jest luz między felgą a piastą. Założyłem na wszystkie koła pierścienie centrujące i jak ręką odjął.
daniel_hack a mozesz powiedziec jaki rozmiar tych pierscieni albo dac link do aledrogo?