mocny argument:>
Wersja do druku
mocny argument:>
przede wszystkim to cena jaką oczekujesz za samochód jest delikatnie mówiąc kosmiczna. Nie pamiętam dokładnie ile za nią chcesz ? Coś koło 35 k jeśli się nie mylę ? ( jeśli się mylę popraw mnie). Owszem możesz wystawić ją za tyle ale ze sprzedażą się nie licz. Też mogę swoją wystawić za 50 k i liczyć na to , że "koneser " się znajdzie i kupi. Co z tego jednak skoro moja 7 jest raczej użytkowa, ni kolekcjonerska . Tak samo Twoja...
Założenia bardzo zacne.
Jednak moim zdaniem do tego nie dojdzie patrząc na auta tego typu http://7er.pl/entry.php/166-e38-740-na-gwincie
Kolor ma znaczenie i dla srebrnego auta taka wizja jest niewykonywalna. Auto filipa bezkompromisowo jest nr 1 w PL.(Fubu no ale on jest za granicą) Bardzo ładna jest też Mięsnego.
Kolejna to http://7er.pl/showthread.php/21593-u...nia-kupiłem-ją zapodać koło tylko dobre i trochę obniżyć,kolejne bardzo ładne auto.
No nic...działaj
jeden pan z kalisza sprzedaje z malym przebiegiem alpina indyvidual kolekcjonerskie E38 za jedyne 40 tysiecy wiec zeby grzebac i doprowadzac do jako takiego stanu standardowe auto to tylko w takim sensie jakiejs wlasnej satysfakcji, bo ladny samochod z oryginalna powloka lakiernicza i malo jezdzony jest dostepny za jakies 10.000 pln wiecej niz cena sredniego stanu na allegro....
Powiem tak
Pierwsza owszem ładna, ale dla mnie to kaleka a nie samochód. Chodzi o to by była to dalej e38, więc żadne gwinty, żadne nieoryginalne koła. Poza tym jest takich dużo. Czarna z czarnym i z czarnymi. Jak dla mnie ładnie ale bez rewelacji. Samochód powinien intrygować, poruszać. A nie że popatrzysz: "aaaa zajebisty" i po miesiącu już o nim nie pamiętasz.
Przemol, to kup 750 za mniej niż była wystawiona moja i spróbój ją doprowadzić chociaż do takiego stanu technicznego. Ja robiłem wszystko na lemforderze lub oryginałach. Samochód zachowuje się technicznie tak jak nowy z salonu. I nikt mi nie powie że poniżej 30 można kupić 750 w przyzwoitym stanie. Cena jak na 750 była okazyjna ale u nas każdy to dusigrosz, kupi tanio a potem jest płacz :)
Na malowanie chce przeznaczyć koło 6tys i dla tego że srebrny nie jest ładnym kolorem to razem z kumplami ustaliliśmy że najładniejszy będzie antracyt.
Na pozostałe mody, wyliczyłem około 13tys zł. Więc tragedii jeszcze nie ma. A będę miał samochód praktycznie nowy :)
Dziś odbieram auto skończone już mechanicznie. W następnym tygodniu przychodzi panel klimy i chyba zaczynamy :)
Mówisz że kaleka i takie blee
A jak myślisz,na ulicach miasta czyje auto bardziej by wzbudzało podziw. Twoje czy Filipa ? :686:
można kupić w przyzwoitym stanie, i to za gruubo mniej niz 30 tyś .. akurat też chcę zmienic moje e38 na jakies nowsze rocznikowo i jeżdżę, oglądam. 750 stoją nisko, często niżej niż V8 czy nawet 728, ludzie tego nie kupują bo spalanie masakruje, osiągi sutów nie urywają, serwis i naprawy są droższe i do tego trudne, sam mimo tego ze dość dobrze ogarniam te auta, na 750 nawet nie patrzę z tych powodów. Potencjalnego nabywcę mało interesuje, ile w to auto wlozyles, niestety. Ludzie wolą kupic 750 za 15tyś, w ktorym coś czasem puknie, cos nie działa i sobie to zrobić. Moim zdaniem kupujących na 100% odstrasza to wnętrze, ja osobiście jak przeglądam allegro to od razu zamykam ogłoszenia e38 z niebieskim/zielonym środkiem, i nie kupiłbym takiego auta nawet za 15k .. bo z przełożeniem tego chyba bedzie wiecej roboty niz z przekladką silnika
6 tyś na zmianę koloru w e38 to trochę mało, dobry lakiernik za taką robotę w przypadku tego auta bierze ok 10.000 .
Jakie masz plany co do wydechu?
uszczelek pod głowicami nie ruszaj :D
co do wszelakich germanisze stajl to się z Toba w pelni zgadzam, do e38 taki styl nie pasuje ! absolutnie, do tego co to za przyjemnosc z jazdy 7er na gwincie i 22 calach. jak ktos ma takie zapędy to powinien jezdzic e36 a nie królową szos .. a czy moje auto wzbudza podziw wśrod gimnazjalistow na ulicy czy nie to mnie to malo interesuje
Nie widzę nic sensownego w tym co piszesz, po zainwestowaniu 13k w to auto nie będzie dużo więcej warte. Nowy lakier niekoniecznie jest pozytywnym atutem. Ja bym obniżył cenę o te 6k które chcesz przeznaczyć na malowanie i próbował sprzedać. Potem bym dołożył to co chcesz na nią przeznaczyć i kupić coś takiego jak ta co Dzuda pokazał w ostatnim linku.
A co do ceny, to 750 gorzej stoi jak 740... a na pewno gorzej się sprzedaje.
Większość osób chce po prostu Ci powiedzieć, żebyś zszedł na ziemię.
"samochód praktycznie nowy " ciekawe stwierdzenie... Wiesz mnie taka gadka ile to nie włożyłem w swój samochód nie interesuje gdyż wychodzę z założenia , że każdy dba o samochód tak jak należałoby i utrzymuje w poprawnej kondycji. To nie jest tak, że wymienisz tarcze hamulcowe na nowe i oczekujesz od kupującego aby pokrył ten koszt. Mnie jako klienta nie interesuje, że samochód jest w dobrej kondycji - ma być w dobrej kondycji - czy kosztuje 15 czy 35 k . A mówiąc mody za 13 tyś zł to co masz konkretnie na myśli ? Licznik Alpiny ? :/
A co do porównania Twojego samochodu z samochodem chociażby Filipa z forum - sorry ale delikatnie mówiąc to porównania nie ma...
Autko zostawił bym tak jak jest. Wnętrze brzydkie..? Wydaje mi się że w e38 nie wygląda to tak źle jak np. w e65. Zostawił bym tak jak jest, ewentualnie dokładki alpiny i felgi i będzie gicio. Mało jest wnętrz w tym kolorze...
Co Wy wszyscy z tą wartością, nie interesuje mnie ile będzie potem warta bo nie będę miał zamiaru sprzedać
Kupca na wnętrze już mam ;)
Moja na razie nie powala bo kolor kiepski i nie zajmowałem się wyglądem tylko mechaniką najpierw by był perfekt. I wyraźnie to napisałem. Nie porównuje z innym swojego bo nie mogę porównywać, ludzie albo jesteście dziwni albo nie umiecie czytać ze zrozumieniem
Każde auto na glebie to dla mnie kaleka i tyle. BMW 7 powinno być komfortowe i szybkie. Więcej mnie nie interesuje :)
Jak bym Ci wyliczył ile już jest wsadzone to byś się przestraszył. A tyle wyszło mi jak wyliczałem co jeszcze chcę.
Dla tego mówię że większość e38 na naszych drogach to utrzymywane najmniejszym kosztem trupy. Dla mnie to królowa BMW która nie ma być blingbling na 22" chromowanych felach. Nie ma udawać samochodu sportowego ciągnąc brzuchem po asfalcie. Nie ma być gangsta cała czarna z czarnymi nerkami, z czarnymi szybami.
To jest limuzyna, bez względu jak użytkownik chce ją widzieć. I ja ją tak traktuje.
Ja chce uatrakcyjnić swoje auto i nieprzekombinować, by nadal było to 7er z krwi i kości. A jedynego tunera tych samochodów jakiego akceptuje to Alpina, gdysz nie zmienia charakteru BMW 7 tylko trochę go zaostrza. Możecie się nie zgadzać z moim osądem i punktem widzenia. Ale ja pisze na tym forum, czytam go bo jestem fanem wszystkich BMW 7 za to jakie stworzyło go BMW a nie jak udziwnili je użytkownicy.
Nie mówię że auto Filipa jest brzydkie, jest bardzo ładne, wielki szacun dla tego co zrobił. Ale ja za nic nie chciałbym mieć takiego BMW, bo nie ma podstawowych cech BMW 7.
Kupiłem BMW 7 e38 by było BMW 7 e38.
Mam nadzieje że nikogo nie uraziłem, wyraziłem tylko swój osąd i to czym się kieruje.
Każdy ma swój gust i dzięki temu świat jest ciekawszy.
Dla mnie najładniejszą 7 jaką widziałem było e38 730d użytkownika 7ka. Było piękne, klasyczne i zadbane :)
liczyłem że trafię na jakieś bardziej konstruktywne opinie, pomoc, jakies rady, a tu prawie same szydzenie i złośliwości.
pozdrawiam wszystkich serdecznie
Nie zgodzę się z Tobą w 100%,ma być bardzo komfortowe i bardzo szybkie,po za tym popieram Twoje tezy co do BMW serii 7,po wejściu do auta mam się czuć jak księciuniu a po ruszeniu jeszcze lepiej.
Czytam tak sobie ten temat i po prostu jestem przerażony. Jeden mądrzejszy od drugiego. Weźcie dajcie sobie koledzy na luz.
Saillupus zacytowałem Twój tekst by ludzie jeszcze raz przeczytali to co napisałeś.
Ludzie Saillupus ma takie spojrzenie na jego własne auto i trzeba to tylko docenić a nie ciągle coś tam wymyślać. To jego własne auto. zrozumiałbym gdyby chciał z niego zrobić jakiegoś wieś-golfa, naczepiać spojlerów i takich tam ale on normalnie chce coś pozmieniać na oryginalne części wedle swojego pomysłu. A z tą sprzedażą to już w ogóle kabaret. Przecież napisał wyraźnie, że nie chce już sprzedawać, więc co to za teksty. :)
Saillupus mi się bardzo podoba Twoje podejście do tego jak powinno wyglądać E38, czyli po prostu jak najbardziej w oryginale.
Pozdro :)
Taki mały offtop,
Dzuda te BMki co pokazałeś są naprawde ładne - powiedziałbym, że pieknę ale zapomniałeś o bmw jednej osoby, nie wiem jak Tobie - ale wg mnie jest to jedna z ładniejszych BMW na forum...
http://7er.pl/showthread.php/8125-e3...ighlight=javor