nie o stan plynu tego codziennego uzytku ;)
Wersja do druku
nie o stan plynu tego codziennego uzytku ;)
aha.THX.
a ma ktoś po angielsku? :D
Nie prosciej zmienic na niemiecki skoro i tak nie znasz zadnego z jezykow?
po angielsku tez się przydadzą - wtedy nie trzeba będzie zmieniać. :cool:
Witajcie!
Ja mianowicie mam taki problem,ze gdy pojawia mi sie komunikat to nie słychac zadnego gongu(nigdy go nie slychac) Czy to mozliwe zeby wcale nie było go w e38? A moze jest gdzies opcja aby go włączyc hhmmm moze ktos z Was wie cos na ten temat?
Z tego co pamietam, Gong mozna deaktywowac, wiec moze u Ciebie jest nieaktywny. Mozna kodowac laptopem, jak sie ma odpowiedni hardware i software.
Wczoraj se polatałem po testach zegarów i mam w teście chyba 13 coś takiego jak "gong ? " co to jest i co to daje ??
To jest wlasnie testo gonga- naciskasz wtedy lewy przycisk na zegarach i powinienes go uslyszec ;)Cytat:
Zamieszczone przez Neuf
A na zegarach pokaze sie "Gong !"
Ale po co to jest i kiedy ten gong się pojawia ?Cytat:
Zamieszczone przez BOSS
np. jak temperatura spada poniżej +3 st. C
Dzięki Wojtku :) Już wiem wszystko :)
Jak to polatałes po testach ?Jak ja tam mam wejsc zeby mi sie to pojawiło? ;(Cytat:
Zamieszczone przez Neuf
Szukajcie a znajdziecie :) Oczywiście na forum a nie na pałę w aucie ;)
Chyba w tym temacie było:
http://forum.7er.pl/triki-w-e38-vt25...highlight=test
Dzieki wielkie! Jutro próba.Z tego co poczytałem to ja nie musze wpisywac kodu vin?
No ładnie. Jeszcze tu trafiłem http://www.7-forum.com/modelle/e38/c...-erweitern.php
teraz to juz całkiem zgłupiałem. Moje BMW to 728 z czerwca 1996 roku. Czy moze mi to ktos objasnic tak po chłopsku jak to mam zrobic z tym gongiem bo nie mam zamiaru nic zmascic
Pozdrawiam Miro
Jeśli nie masz odblokowanych testów to w teście nr 19 musisz wpisać sumę nr Vin,(do testów wchodzisz przytrzymujac prawy przycisk na liczniku i klikasz aż do 19-było wiele razy powtarzane na forum ;) )Cytat:
Zamieszczone przez miro
Zmienia się tam sygnał-dźwięk gong-a który pojawia sie wraz z komunikatami komputera.Cytat:
Zamieszczone przez Neuf
.
No dobra. Powiedzcie jeszcze prosze gdzie mam albo czym mam wpisac te sume z vin??? :( :oops:
Naprawde nie wiem o co z tym chodzi ;( Czy nikt mi nie pomoze??? :? :? :?
Wydaje mi się że było to opisywane,czasami wystarczy poszukać ;)
Przekręcasz stacyjkę,prawy przycisk na liczniku wsickasz i trzymasz wciśniety,po chwili wyświetli sie test 01 ,puszczasz i klikasz aż do 19,na teście 19 prawym przysickiem wklikujesz sume vin-u i prawym zatwierdzasz.
Jezeli Twoj Vin np. to WCSDFOSIFH333333BF20158:
Koncowka twojego Vin jest od konca patrzac 2 ostatnie litery+cyfry - i to zawsze podajesz nam, jesli cos chcesz wiedziec.
Do odblokowania zegarow sumujesz wszystkie cyfry od konca czyli: 2+0+1+5+8 = 16
I tak wiec 16 to cyfra odblokowywujaca zegary.
AAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaa czyli prawym cykam az dojde do danego nr kodu jaki mi wyszedl z vina i lewym zatwierdzam,a potem moge chdzic po innych kodach? ...czy zle mowie?
Witam! Może ktoś podpowie co oznaczają te komunikaty po holendersku:
VER.NIV.LIQ.LAVAGE
VERIF.LIQ.REFRIOD
VERIF. FEUX AR
PROGR.SECUR.BTE.VIT - ten jak sądzę to tryb awaryjny skrzyni bo po jego wyświetleniu skrzynia się przełącza na dwa biegi do przodu.
Oczywiście przy najbliższe możliwości zmienię język na niemiecki ale póki co mam taki. Ciekawi mnie jeszcze jedna kwestia - mam instrukcje po holendersku i nie ma tam tych komunikatów - czyżby nie wszystkie były opisane w instrukcji?
:(
A masz w aucie nivo?
Nie mam nivo.
Jezu z włoskiego już tłumaczyłem .. ale przy holenderskim wysiadam ... nie ćpam tyle co oni :)
to nie po holendersku, tylko po francusku:
1. sprawdz poziom plynu spryskiwacza
2. sprawdz poziom plynu chlodniczego
3. sprawdz tylne swiatla
4. tryb awaryjny skrzyni biegow
Cytat:
Zamieszczone przez grześ73
Wielkie dzięki za info. Tak dla pewności podolewałem płyny i komunikaty zniknęły - więc masz rację a ze światłami poszukam. :)