nic już nie rozumiem jedni mówili że ma być 105 dla diesela 3.0 a teraz dowiaduję się, że 88 stopni jest OK.
Więc jaka prawdiłowa temperatura powinna być? u mnie też na zegarze pokazuje 88 stopni.....
Wersja do druku
nic już nie rozumiem jedni mówili że ma być 105 dla diesela 3.0 a teraz dowiaduję się, że 88 stopni jest OK.
Więc jaka prawdiłowa temperatura powinna być? u mnie też na zegarze pokazuje 88 stopni.....
Jest tak, jak damned1 pisze:
- temperatura otwarcia termostatu dla diesla to 88st.C
- temperatura otwarcia termostatu dla benzyny to 105st.C
Tak jest napisane w specyfikacji termostatów dla danego typu silnika.
Powiem tyle dokładnie w marcu wymieniałem termostat na Gates, przyszły chłody i z grzaniem kupa, zdemontowałem i oto co się okazało, jakaś dziwna uszczelka tego termostatu się zsunęła przec co przepuszczał.
Zastanawiam się czy czasem nie popełniłem błędu podczas montażu i czasem się jej nie demontuje ale wątpię !
Załącznik 8214Załącznik 8215Załącznik 8216
Witam, posiadam od paru dni E65 z 2006 roku z silnikiem 3.0 d 231 KM, zauważyłem że nie gaśnie mi wskaźnik od temperatury na obrotomierzu a temperatura w menu ukrytym max wynosiła 63 C, w związku z tym wymieniłem dzisiaj główny termostat. Wskaźnik temperatury zgasł na liczniku ale temperatura w menu pokazuje 70-74 stopnie C. Z tego co doczytałem to termostat główny otwiera się przy 88 C a ten przy EGR przy 70 C.
Pytanie - jaką temp. powinien wskazywać czujnik temp. w tym menu ??
Najprawdopodobniej jutro wymienię ten drugi termostat tylko pytanie czy przez niego może być takie wskazanie temp.?
Kazman, wymień ten drugi termostat i będziesz miał po problemie. U mnie pokazuje 86-91 stopni.
Webasto masz sprawne?
Rozpracowałem trochę grzanie i dlaczego wolno się nagrzewa.
Pierwsza podstawowa zasada dla BMW przynajmniej w e65 dieslu.
Temperaturę ogrzewania środka miej na MAX 32C bo jak ustawisz np. na 23 to dodatkowa nagrzewnica się wyłącza przy 75C a jak ustawisz na 32C to wyłącz się dopiero przy 85C.
Ogrzewani wnętrza MUSI być ustawione/skręcona (nie na OFF) na MIN bo jak wyłączysz to dogrzewnica się nie uruchamia.
Nie wiem czy było ale radził bym to gdzieś dokleić żeby inni wiedzieli co i jak !
Czyli silnik szybciej się nagrzeje kiedy temp. wntętrza ustawi się na 32C, dobrze rozumiem?
Karizmo pewnie chodzi o webasto ze przy 75 st sie wylacza, to prawda 75-78 st i webasto off
Z ustawieniem na 32 st trzeba sprawdzic...
Heh, bardzo ciekawe obserwacje Karizmo. Wypróbuję w najbliższych dniach.
Panowie czytałem ten wątek 3 razy :) i rozumiem jeżeli silnik nie osiąga tych 90 stopni w dodatnich temperaturach to wina termostatu.
A co jest teraz w zimie gdy ogrzewanie ciagle odbiera ciepłe powietrze z silnika.
Wczoraj zrobiłem 100 km i temp wahała się w okolicach 70 stopni. Max jaki uzyskałem przy pałowaniu to 80 stopni.
Czy termostat uwalony czy po prostu diesla ciężko dogrzać w zimę ?!!?
Dodam ze po rozmowie z kumplem który "zjadł żeby na bmw " to potwierdził ze w zimie zawsze miał problem z uzyskaniem tych 90 stopni.
Dodatkowo mam służbówkę 308 1,6 super eco Diesel :p i tam tez temperatura waha się w okolicach 75 stopni.
Pacjent to 730D :)
Edytuj posty!!!
U mnie przy spokojnej jeździe po mieście 66C-69C, na postoju wpadnie ponad 70C-75C a przy mocniejszym kręceniu ok 80C i potem spadnie do tych 66-69C. Jestem jak na razie po wymianie termostatu egr ale nie przyniosło efektu. Przymierzam się do wymiany głównego bo nie wierzę że z powodu zimy jest taki problem z dogrzaniem.
Więc pewnie też nie znika Ci podświetlenie zegarów łącznie z paskiem na obrotomierzu, oraz cały czas webasto jest włączone... Nie wydaje mi się żeby tak to miało być. Po to jest to webasto żeby silnikowi pomóc uzyskać odpowiednią temp.
Szczerze to nigdy nie zauważyłem żeby znikało jakieś podświetlanie :P auto mam od niedawna wiec może dlatego nie znika bo ciągle niedogrzane:)
Kuczas - tak dokładnie
lysy_k - nie żadne webasto tylko dogrzewanie silnika, webasto to nazwa firmy, używajmy poprawnych określeń.
HTN - u mnie problem z grzaniem mam załatwiony.
Cyberix - po osiągnięciu 75c podświetlenie gaśnie albo gaśnie sama skala na obrotomierzu
Przytrzymaj jakieś 10 sekund manetkę od tempomatu o ile pamiętam tak jak byś kierunek prawy chciał wrzucić, to po osiągnięciu temperatury zniknie ci podświetlenie tarczy a raczej zrobi się czarne.
Jaki termostat główny polecacie?
Oryginalny :RpS_thumbsup:
No to oczywiste ale można kopic ten sam bez znaczka bmw za polowe ceny. Jakiej firmy termostatów używa bmw?
Behr.
Odnośnie wytartego znaczka BMW są dwie teorie:
1. Polityka firmy. Przepisy nie pozwalają firmie "X" sprzedawać części ze znaczkami OEM.
2. Część nie przeszła kontroli jakościowej i została odrzucona przez firmę "X", a następnie wróciła do producenta.
Komplet obydwu termostatów czyli głównego i małego od egr-a to koszt 250 pln w BMW po rabacie.
Który padł nie wiesz więc najlepiej wymienić oba. Można zacząć od tego małego z egr bo jest dużo tańszy a jego wymiana zajmuje 5 minut. Nie każdy silnik diesla w BMW go ma ale w większości tak.
Ja główny kupiłem z Behra, ale szukałem dokładnie i nie było tam nigdzie wytartego znaczka ani innych śladów zacierania. Słyszałem że podobno na Wahlerach tak było
Koledzy dzisiaj temperatura płynu pokazała mi maksymalnie 110 stopni podczas jazdy 70km/h. Na postoju dochodziło do 108 stopni. Podczas jazdy do 130km/h i wciskaniu temperatura była w granicach 88-95 stopni. Co sądzicie o nagrzaniu się do 110 stopni?
Prawidłowa dla N62. Termostat otwiera sie dopiero przy temp. 105*C
http://7er.pl/showthread.php/51350-p...ilnika-N62-4-4
Ok, dzięki za odpowiedz.