to on też musi byc inny? hmm..
Wersja do druku
to on też musi byc inny? hmm..
tak po lifcie jest 2 stopniowy a przed liftem sa 2 obok siebie, tak bo po nacisnieci sprzegla czy tez hamulca tempomat rozlancza
Witam,
jako, że udało mi się znaleźć wtyczkę od silnika tempomatu, postanowiłem takowy u siebie zamontować. Zakupiłem potrzebne elementy. Otworzyłem skrzynkę z kompami i okazuję się, że nie widzę/ nie ma wtyczki od sterownika tempomatu (tej niebieskiej, zdjęcie skrzynki poniżej). Czy ta wtyczka może być gdzieś po drodze w wiązce i fabryka zwyczajowo nie umieściła jej w skrzynce, czy polecieli w wałek i założyli tylko kawałek instalacji zakończonej wtyczką do silnika tempomatu (choć ciężko mi w to uwierzyć)?
Rodzinabmw, mam do Ciebie prośbę. Wiem, że dokładałeś u siebie w V8 tempomat. Mógł byś zrobić zdjęcie swojej skrzynki z kompami i napisać czy u Ciebie też nie było tej wtyczki w skrzynce? W twoim poście na 1 stronie piszesz, że wtyczkę miałeś u siebie za osłoną głośnika, czy to tyczyło się właśnie tej wtyczki od kompa? Jeżeli tak to czy kompa umieściłeś właśnie za osłoną głośnika?
Z góry dzięki.
http://rozneroznosci.pxd.pl/gallery/...4799476985.jpg
a ja mam pytanie takie czy tempomat tj.silniczek z linką od e38 podpasuje w e32 v8 ??
U mnie komp tempomatu jest za głośnikiem w nogach kierowcy...
u mnie też, odkręć osłone głośnika w nogach kierowcy i tan na 99% będziesz miał wtyczke niebieska.
Dzięki za info. Muszę jeszcze skombinować cięgno do V8, bo tempomat jest od m30.
jak coś to wal na GG 2188509. ja swojego tempomatu nie uruchomiłem
i komputer tez musi byc od v8 bo inaczej nie za dziala
Jezeli komp bedzie z koncowka 1 387 625 to zadziała, bo jest dla m30 i m60 i m70. Ja niestety mam ten z koncowka 1 388 043, typowo od m30 i m70. Będę musiał pewnie dokupić ten poprawny, ale sprobuję najpierw podłączyć ten, który mam.
Jakubmw, Ty podłączałeś komp tempomatu od m30 do m60?
ja mam m30b35 i ten z koncowka 1387625 i u mnie w m30 nie dzialal jak by co mam na sprzedaż go jak bedziesz podlanczal to zwroc uwage zeby zworka przy pedale sprzegla byla zwarta chyba ze masz czujnik
Ok, dzięki za info, jak coś, odezwę się do Ciebie ws. tego kompa. Twoje e32 jest przedliftowe? Nie jestem pewny, ale chyba komp z końcówką 1387625 pasuje do m30 poliftowych. Czujnik od sprzęgła mam, muszę tylko sprawdzić jego mocowanie.
mam furke z 87 roku podstawa w tempomacie to czujniki stopu i czujnik sprzegla
Czy ktoś z posiadaczy v8 mógłby zrobić zdjęcie jak u niego zamocowany jest silnik tempomatu? Chodzi mi o zdjęcie miejsca i ukierunkowania silnika i metalowego mocowania, do którego jest on przykręcony.
Z góry dzięki.
EDIT 03.04.2012
Ok, ok,
nie wszyscy na raz :D
Trochę pomocy naukowych, które udało mi się wyszukać:
1. FOTORELACJA z wymiany przewodu silnika tempomatu. Korzystałem z niej jakiś czas temu, kiedy zmieniałem linkę do m30 na linkę do m60. Bardzo dobrze opisana i sfotografowana instrukcja.
2. http://bmw.tech.officelive.com/Docum...ata[1].pdf Poradnik na temat silnika tempomatu. W jakich modelach występował, jak rozłożyć silnik i złożyć i m.in. na stronie 22 z 25 zdjęcie, które mnie interesowało.
Tempomat dołożony i śmigający.
Witam nie potrafię u siebie w e32 znaleźć tej kostki do wpięcia kompa w skrzynce na pewno ona tutaj powinna się znajdować czy gdzieś indziej?
napisz rok i oznaczenie silnika