Nie pamiętam już teraz... Ale coś w okolicy 1500-2000zł jak mnie pamięc nie myli...
Wersja do druku
Nie pamiętam już teraz... Ale coś w okolicy 1500-2000zł jak mnie pamięc nie myli...
1500-2000zł nie załamuj mnie ;|
Daj spokój doom, kosztowało ile kosztowało i mam 100% pewności że wszystko jest tak jak być powinno. Do Twojego samochodu są tańsze skrzynie i jest ich więcej (masz 740). Do mojego w Polsce ciężko dostać bo jest ich mało. Za swoją skrzynkę zapłaciłem ok. 800 zł drożej niż w Polsce, a nawet gdyby u nas kosztowała 50% ceny to i tak bym nie kupił. Tutaj jak coś idzie do rozbiórki to nadaje się tylko do huty. A zapewnienia sprzedawców to sobie można potraktować jako żart.
Teraz kolego Cichy wiele nie zrobisz. Albo będzie działać albo nie. Co Ci mechanik powie to i tak to przyjmiesz, bo nie masz o tym pojęcia bo i po co:)
Będziesz chciał rachunki to sądzę że ma całą stertę. Będziesz chciał stare części zobaczyć to pokaże Ci cały karton:) Tylko skąd będziesz wiedział że to z Twojego samochodu czy czegoś innego? Nie masz możliwości skontrolowania mechanika i sprawdzenia co tam faktycznie zrobił. Jedynie, tak jak pisałem wcześniej, sprawdzisz czy działa poprawnie. Jeżeli nie, to do poprawy aż do skutku. Cała reszta to niepotrzebne bicie piany i nic nie wskórasz. Ale mam nadzieję że będzie dobrze:)
Pozdrawiam
Mechanik naświetlił mi koszty przewidywalne za naprawe.
Regeneracja sprzęgła hydrokinetycznego to koszt rzędu 800zł
Regeneracja sterownika skrzyni to koszt bagatela 850zł
+ koszty naprawy kosza biegu wstecznego , o których dowiem się na miejscu.
Pociesze Was - mechatronika (czyli sterownik) do E65 kosztuje po rabatach 8800zł :D - trudno o urzywki bo nie chcą się łączyć z każda skrzynią :) - więc cieszcie sie co macie :) hehe. Ja w końcu doszedłem do tego, żeby przypadkiem nie kasować adaptacji (jak wielu radzi) i uczyć auto swojej jazdy, tym sposobem po "paru" km auto sie mnie nauczyło i narazie wogóle nie narzekam -a juz porawie chciałem wymienić ten sterownik na urzywke ale własnie w/w kłopoty mnie od tego wkońcu odwiodły a że skrzynia coraz lepiej zmieniała to olałem temat. Sprzęgła mi nikt nie chciał regenerować z gwarancją, jeden powiedziął że jak sie upre to zrobi ale wątpi że bedzie dobre :) Ogólnei kupiłem nówke z ZF'a za hmm 2800 czy jakos tam z wysyłką... Gwarancje miałem rok czy dwa lata juz nie pamietam, gdzieś to tam mam schowane w papierach. Tak jak pisze kolega dwa posty powyżej - trzeba by siedzieć z mechanikiem przy naprawie abymieć pewność - grunt aby naprawił tak aby było dobrze. Reszty nie dojdziesz, mozesz gdybać. Mi jedynie śmierdzi to tym że od początku u Ciebie nie była wina skrzyni tylko jakiś zewnętrznych czynników. Gość który mi robił skrzynie opowiadał jak przyjechał Rusek bo nie mógł sobie dać rady w E65 ze skrzynia, u siebie wymienili mu między innymi właśnie mechatronike - przyczyną złej pracy okazał się jakiś sterownik czu cuś od silnika - koszt 200zł. Rus zwariował :):) Miło wielu negatywnych opini na tego gościa (Palka) to często ma racje że najpierw każe doprowadzić auto do ideału zanim zabierze sie za skrzynie, bo są różne dziwne jaja często - on wymieni całą skrzynie a auto moze nadal źle chodzić bo sie okazuje ze coś innego nie było sprawne...
Auto już odebrałem:):):):) cieszę się niesamowicie
W aucie naprawili kosz biegu wstecznego, sprzęgło hydrokinetyczne zostało zregenerowane wraz ze sterownikiem skrzyni.
Oczywiście został wymieniony filtr oleju + olej i uszczelki
Koszt zabawy 3800zł
Różnica jednak jest przed i po.
Teraz po włączeniu biegu auto ruszą od razu - a przed naprawą chwile to trwało aż ruszyło.
Może to Twoje pierwsze auto z automatem czy tez pierwsze bmw i były jakieś oznaki awarji których nie czułeś - ale najważniejsze że jest juz ok - koszta hmm no są ale teraz powinno przy odpowiednim eksploatowaniu długo pojeździć :)
cichy chodzi ci o tzw pełzanie???? po odpuszczeniu hamulca auto od razu rusza tak?? wcześniej miałes inaczej???
Szczurek, tak właśnie powinno być. Puszczasz hebel i autko od razu winno jechać. Jeśli nie jedzie to sprzęgło może mieć już dosyć. W mojej byłej e46 miałem ten objaw i niestety skończyło się remontem...
Teraz po remoncie auto startuje od razu po odjęciu hamulca przed naprawą jak zapinałem D lub R trwało to chwile aż samo ruszyło...
Zastanawia mnie jeden fakt - gdzie weszło 15 litrów oleju do skrzyni ????
Miałem już kilka automatów np wspomniana e31 -850i ale to była porażka totalna...
Ze skrzyni jestem zadowolony ale teraz coś alternator stroi fochy po tym przestoju. Ładuje tylko 12,2 ale to już oddzielny temat.
dobra mi tez padła skrzynia w 740d ale mam wsteczny. niespodziewanie na swiatłach coś szarpneło jak stałem . wyskoczylo getribe i rusza z 3 biegu. wsteczny jest . jak mieszam manualem na postoju to wrzucam np 5 bieg i jest szarpniecie i zbija na chyba 1 albo 3 juz nie pamietam. wcześniej wszystko było ok nic nie przeciagało nic nie szarpało . to pełzanie tez było idealne. dodam ze nie sprawdzałem stanu oleju i go nie wymieniałem od kupna czyli ponad 3 lata. autem zrobiłem moze z 10 tys km