Pisałem, że miałem tak z E34 i wyszło, że uszczelka, ale tam mi wskazówka wariowała i uciekała na prawo po chwili spadała.
W Twoim przypadku nie martwiłbym się odczytami testów. Tak ma być.
Wersja do druku
Pisałem, że miałem tak z E34 i wyszło, że uszczelka, ale tam mi wskazówka wariowała i uciekała na prawo po chwili spadała.
W Twoim przypadku nie martwiłbym się odczytami testów. Tak ma być.
Kolego spokojnie nie popadaj w paranoję... Przeleć te punkty i jeżeli układ jest sprawny nie przejmuj się innymi pierdołami chyba, że masz kasę i chęci na remonty dla poprawy własnego samopoczucia.
Po
1. Płyn musi mieć parametry zalecane przez BMW - czytaj podwyższoną temp. wrzenia i inne składniki dbające o cały układ... - nie lej byle czego bo to podstawa (w ASO leją HEPU niebieski - sam kupisz taniej...) i tu bez znaczenia czy R6 czy V12 musi spełniać założone przez producenta parametry - nawet jeżeli silnik ma niższą temp. pracy te normy są właśnie po to aby zabezpieczyć układ przed gwałtownymi skokami ciśnienia.
2. Nie wolno odkręcać korka na gorącym silniku - kontrola poziomu i odpowietrzenie robione są na zimnym silniku. Do dobrego odpowietrzenia wystarczy ustawić autko przodem w górę to ułatwi układowi opróżnienie powietrza.
3. Unikaj mieszania płynów i dolewania zwykłej wody (tylko demineralizowana) dolewanie lub lanie byle czego kończy się różnymi usterkami jak np. elektrozawory...
4. Jeżeli masz nagłe przyrosty temp. to może to być np. zwykłe pęknięcie węża nie od razu uszczelka pod głowicą - dlatego jeżeli nie ma "masła" na korku od oleju i płynu znacząco nie ubywa możesz to spokojnie olać.
5. Masz gaz - sprawdź czy reduktor lub węże nie są gdzieś wyżej jak odpowietrzenie (sprawdź wszystkie połączenia i stan węży) i czy przypadkiem zły montaż nie powoduje zakłócania pracy całego układu.
Ja to już przerobiłem u siebie i u mnie błąd popełnili gazownicy uszkadzając mi jeden wąż z tyłu silnika zanim do tego doszedłem wymieniłem wszystko co się dało i straciłem masę nerwów... Dlatego podejdź do sprawy spokojnie i jeżeli masz wszystko jak pisałem wyżej w porządku zapomnij o tym i kontroluj tylko wskazówkę od temp. i nie szukaj na siłę problemu tam gdzie go nie ma.
I jeszcze jedno chłodnica jest delikatna i nie wolno jej czyścić agresywnymi środkami czy "karcherem" (chyba, że małym ciśnieniem i odpowiednią lancą) bo narobisz sobie tylko problemów - wszystko musisz robić bardzo delikatnie.
Dziękuje Ci za wyczerpujacą odpowiedz:)Cytat:
Zamieszczone przez Pablo_gl
Postanowiłem wyczyścić chłodnice, czekam na troszke lepsza pogode:)
LPG mam juz ponad 2 lata i predzej problemów nie było, parownik dużo nizej, niż zbiorniczek wyrównawczy.
Pozdrawiam!
ja miałem tak samo (E46 2.8 2000r), auto wczoraj odebrałem z serwisu a więc tak:
- pospawanie głowicy - 1000zł
- wszystkie nowe uszczelki do silnika - 800zł
- nowy termostat - 200zł
- większość węży dookoła silnika przy demontażu rozsypała się od starości + temperatury - 800zł
- nowy zbiornik wyrównawczy z korkiem 300zł
- nowa chłodnica 300zł (już lekka rosa się na niej zbierała)
- nowe wisko 300zł
+ inne z robocizną, chudszy jestem o 5000zł łącznie:(
a początki miałem takie jak ty opisujesz, było potem coraz gorzej
To oczywiście w najgorszym wypadku - najpierw jednak trzeba zdiagnozować, ponieważ nie zawsze sprawa kończy się rozbiórka silnika za 5000. Kwota która podałeś nie jest wygórowana. To normalna cena za to co opisałes ;)
To Ci szarpło z portwela.. :) za 5tys.Cytat:
Zamieszczone przez KaZi
to jade po anglika 728.. Przekładam silniczek, reszte sprzedaje i jeszcze zarobie :P
ale póki co doinwestowuje samochód.. może będzie okej
Dziś przyjrzalem się dokładnie jazda w mieście (temp trzymała się jakiś czas 97) później było więcej ale max 105C
Sprawdż temperatury podpinając do kompa. Odczyty z testu mogą być przekłamywane. Ja ma w E39 (silnik 2,8) tak, że na teście 7 podaje mi temperatury do 10 stopni wyższe niż na odczytach z komputera i nie mogę dojśc z czego to wynika.
Podepnę się pod temat, ale w drugą stronę.
Wskazówka temperatury dokładnie w pionie, a test 7 pokazuje temp 79-82 stopnie, nie jest przypadkiem zbyt niska?
Jaka powinna być właściwa temp. dla 3.0 V8 ?
ja wiem, że to normalna cena, wszystko dokładnie sprawdzałem, w sumie robocizna wyszła tylko tysiąc złotych więc prawie jak za darmo a roboty przy tym mieli dość dużo :DCytat:
Zamieszczone przez sylwek7
Panowie dziś jadąc w mieście godzina 19:00 jechałem sobie na tempomacie 70km/H odcinek 2km, temperatura trzymała idealnie 95C-97C.. Gdy wyłączyłem tempomat i jechałem normalnie ok.. 90km/h temperatura skoczyła do 103C i tak się utrzymywała.. Wniosek, jadąc jednolicie temp trzyma się, jadać wolniej szybciej na zmiane temp skacze w góre do 103C.. Czym mniejsze obroty silnika tym bardziej stabilna temperatura..
U mnie w 728 temperatura nigdy nie przekracza 98C i to tylko jak stoje w korku w lecie.
Normalna temp. pracy to 92-93C.