Taka gleba i ten silnik nadaja się tylko do lansowania po deptakach :mrgreen:
Wersja do druku
Taka gleba i ten silnik nadaja się tylko do lansowania po deptakach :mrgreen:
Huhu to auto rozumiem ze tylko d :mrgreen: o jazdy po auto banie ? :mrgreen:
No to przecież nie golfII z dislem.. 3,0 d nie jest aż tak głośny.Cytat:
Zamieszczone przez Marcin978
Anatol jechales ze mna moja 7ka czy jest glosne?? czy jest mulowate??
Marcin czego sie spodziewales przesiadajac sie z 735 do diesla..?? wiadomo ze diesel zawsze bedzie pracowal inaczej niz benzyna..chciales oszczednosci,i masz ale kiedys juz pisalem ze 740d to tych aut sie nie zalicza..
zastanawiam sie co pisalbys gdybys kupil 750i..pewnie ze za duzo pali..no ale byloby cicho..ech..wybrzydzasz..
masz piekna 7ke,piekny wypas ,silnik..no coz taki wybrales,ja lubie diesle a bmw ma je swietne,wiec daj spokoj masz fajny model.. ;-)
bez komentarza.. :-?Cytat:
Zamieszczone przez Marcin978
spoko, jasne ze wolalbym zeby bylo ciszej..ale naprawde mam to w d... ze na zewnatrz slychac to ze mam diesla..zreszta nie kupilem go dla ionnych kupilem go dla mojej rodziny..
co by nie bylo jak dla mnie diesel jest lepszym,tanszym wyborem,naszczescie bmw 7 wprowadzilo super silniki diesla i za to im dziekuje ze moge delektowac sie posiadaniem 7er..
Panowie spokojnie temat o obinizaniu a kończy się na tym kto czym jezdzi ;-) . Zacznijmy od tego ,że ten akurat silnik ni jak nie nadaje się do 2 tonowego auta nawet tak wysilony ze swoich pierwotnych 143 koni.Troszkę za mułowaty (więc tylko do lansu heheh).Po drugie jak bym miał kasę na nowe e 38 to tylko w 4 litrach w dieslu.Do używanych raczej sceptycznie podchodze bo jednak pompka i osprzęt nie są tanie,a poprzedni właściciele nie kupują ich po to żeby stały w garażach i po 6 latach miały po 25 tyś :mrgreen: Pare lat temu pomykałem e34 w tedeesie to powiem że bardzo udany silniczek jak i pozostałe diesle BMW no poza 2,4 :mrgreen: .
Więc diesle jak najbardziej do BMW ;-)
A i Twoje siedem 7ka jeśli chodzi o silnior to jest miodzio i ten moment ehhh 8-)
u mnie sa sprezyny od H&R kompletnie 40 mm.
przod jest w BMW juz orginalnie troche nizszy nisz tyl,
ja mam tez jeszcze(nie wiem jak sie po polsku to nazywa ale napewno wiecie o co mi chodzi) -->Distanzscheiben 25 mm bo inaczej by te 20" darly w srodku.
z mojego doswiadczenia mam juz niekiedy teraz problemy z niektorymi kraweznikami, ze ochrona plastikowa pod silnikiem sie niekiedy caluje z asfaltem ;-)
50 mm napewno super wyglada, ale ja bym tego nie ryzykowal :-/
po polsku to dystanse...a 40mm uwazam za max..chyba ze komus nie zalezy na komforcie..
marcin 1069 masz jeszcze te sprężyny chętnie bym je od ciebie nabył pozdrawiam.Cytat:
Zamieszczone przez marcin1069
obawiam sie ze marcin1069 juz do nas nie zaglada
Dzięki 7ka pozdrawiam :(
mam ten sam problem z przodem stoj za wysoko i coś z nim musze począć.
Sebek jest od tych spraw ;) daj mu PWCytat:
Zamieszczone przez Ramzes
oki dzięki. :papa:Cytat:
Zamieszczone przez 7ka
Nie wiem czy przy obniżeniu -50mm nie trzeba już wymieniać amorków, bo skraca się skok i nie pracują prawidłowo.
witam,panowie odnosnie obnizania to do 40mm mozna stosowac seryjne amorki powyzej 40mm powinny byc amory o krotszym skoku.
--------
powiem szczerze ze mysle o obnizeniu swojego "ZIBENA" sprezynami LOWTEC -50/30 cena na allegro to 800zl.
----------
witam.ja wlasnie rozpatruje opcje -50mm przod ale tyl chcialbym np -15 lub -20mm zeby wystapil efekt "klina" na allegro sa LOWTEC-a sprezyny -5- na -35 i nie wiem jak to wyjdzie z tylem czy nie siadzie bardziej i kolo nie wejdzie bardziej w nadkole. "ZIBEN" ma ten maly minus ze ma z przodu wyciete wysoko nadkole i generalnie moja loha stoi nizej z przodu na seryjnym zawiasie ale przez to nadkole zludzenie jest jakby rzod pial wyzej.i nie wiem jakiego zakupu dokonac,mysle tez o zestawie H&R -50 na -15 bo takowy zestaw tez jest. ja lubie tak juz tu kolega wczesniej pisal tzw szpare miedzy opona a nadkolem 1cm wtedy to ma wyglad.o omfort sie nie przejmuje poniewaz i tak ZIBEN bedzie komfortowy to jest masa,wymiary itd.mialem kiedys astre na glebie tam to nie bylo komfortu ale 7em to inna bajka.jak zrobie jakis zakup to zaraz wam o tym napisze........paka Remi. :D
To może najpierw obniż sam przód i zobaczysz jak wyjdzie. Tył można zawsze dołożyć. Poza tym z wyminą sprężyn z tyłu jest sporo więcej zabawy niż z przodem więc jak Ci nie podpasuje to będziesz musiał potem jeszcze raz z tyłem sie bawić ;)
ja mam u siebie te H&R - 50mm jak ktos chce to moze zobaczyc w moim pierwszym poscie przedstaw sie ! tam sa zdjecia
witam ja rowniez mysle o obnizeniu 7my -50 ale tyl chcialbym -15/20mm orientujecie sie jakie to sa koszta takich np: H&R-ow?
tutaj masz różne sprężynki z H&R
http://www.orange-tuning.de/shop/7se...e¤cy=EUR
no tak ale to stronka z niemiec,a w pl gdzie mozna kupic?
tył też jest obniżony?Cytat:
Zamieszczone przez k.krzysztof
Jak szukałem dla siebie to znalazłem w jakimś sklepie internetowym w stylu tuning.pl czy coś takiego. Pogooglaj to znajdziesz. Tylko cena za komplet wychodziła koło 1500zł a samego przodu nie chcieli sprzedać :/Cytat:
Zamieszczone przez remibmw
ja mam pytanie do kolegów co mają obniżony/utwardzony tylko przód
a mianowicie jak się wam sprawuje auto przy szybszej jeździe i zmianie pasów tzw jazda slalomem bo mam w swoim aucie standardowe zawieszenie i mam właśnie problem przy szybkiej jeździe i zmianie pasów lub wyprzedzaniu strasznie buja mi autem i jest to denerwujące i niebezpieczne i chcę to wyeliminować jak również polepszyć wygląd auta przez obniżenie/utwardzenie
interesuje mnie obniżenie przodu do -35mm a tył tylko utwardzić lub jeżeli obniżenie przodu wyeliminowało by to bujanie to tylko obniżyć przód
macie może namiary gdzie można nabyć sprężyny o takich parametrach
wiadomo ze na serii auto zachowuje sie jak Jan Heweliusz..
ja w tym widze mega komfort ale jest takze mniej sztywniejszy na zakretach.. ale to takze za sprawa moich balonow ;D
co do sprezyn to tu masz wszytkie jakie sa dostepne sprezyny do E38
http://shop.ebay.de/?_from=R40&_trks...All-Categories
nie wszystkie bo jeszcze takie są http://allegro.pl/item655463842_jame...8_seria_7.html :DCytat:
Zamieszczone przez 7ka
ale te jamexy są tylko na przód i ciekaw jestem czy utwardzenie samego przodu przyniesie oczekiwany efektCytat:
Zamieszczone przez Wiktor
zadzwonię tam jutro może będą mieć coś twardego bez obniżenia(ewentualnie -15mm) i na tył
Efekt przynosi zmiana amortyzatorów na twardsze, ja mam Bilsteina B4 co w połączeniu z delikatnie obniżonym przodem i niskim profilem opon skutecznie eliminuje efekt bujania przy skrętach :) gdyby jeszcze nie te koleiny to było by naprawde miodzio :D
Kolego Seven ja Ci jeszcze proponuje zobaczyć co ma do sprzedania Sebek. Mam wsadzone od niego sprężyny tylko na przód. Są to AP -40mm. Miałem ten sam problem. Oprócz tego że wizualnie auto wyglądało jak motorówka to właśnie w zakrętach, przy hamowaniu itp bujało się jak okręt. Jak wsadziłem te sprężyny jest o niebo lepiej. Komfort się praktycznie nie pogorszył a wygląd i parametry jezdne zdecydowanie na lepsze. Autko się tak nie wychyla w zakrętach i jest jakby stabilniejsze :)