nieeeee :P jutro powiem mu zeby napisal na forum swoj patent bo nie chce mu odbierac chwaly hehe :)
Wersja do druku
nieeeee :P jutro powiem mu zeby napisal na forum swoj patent bo nie chce mu odbierac chwaly hehe :)
sie ma!ja mialem zawalone katy i oddalem do mechanika(legnicka 52a facet ma niesamowite pojecie)wyciol je i wspawal strumiennice.panowie moc moc i jeszcze raz moc.tyle ze przed operacja miala moze ze trzydziesci kucy.ale jezdzi sie dobrze,fajnie mruczy(nie za glosno,po prostu w sam raz).gosc powiedzial ze powinny byc katy ale jezeli ich nie bedzie to nic zlego sie nie stanie.tylko ekosystem na tym troszke ucierpi,no i przegladu na legalu nie bedzie.moge powiedziec ze jestem bardzo zadowolony z efektu koncowego.
Siema MARO - twoje auto juz w porzydku ? Zdaj mala relacje co za usterki znalazles !
szkoda gadac!oczywiscie sam chcialem naprawic i efekt to rozwalilem przeplywke,katy byly tak zawalone ze koles z naprawy powiedzial ze nie mialo auto prawa jechac,obie sondy zwalone(kabelki poprzerywane)w efekcie naprawa wyniosla mnie 1200 z czesciami.moze to i nie wiele ale styczen 2008 zdarl juz ze mnie ze trzy kola i jeszcze to mam w tym roku pecha.
najwarzniejsze jednak ze bumcia jezdzi i ma kopa jak powinna miec!!!! :D
To teraz mozesz spokojnie na spocik 09.02.2008 na Slask smigac ! Z Wroclawia bedzie cla kolumna jechac .....
a jacha ze bede!widzialem ze sie kilkanascie osob wybier.w koncu was poznam!
Nie powiem kto Ci namawial :D :DCytat:
Zamieszczone przez MARO777
noooo!namawial namawial!!! :Dmusze jeszce przy mojej pogmerac!spokojnie nie przy elektryce i silniku.takie tam uszcelka,skobelek i oczywiscie progi i zderzaki do malowania(poprawka x2).ale teraz napewno bede!!!
Moja jak odpale to tez idzie z rur taki biały dymek....mysle ze to tez katy no i jak mocno przygazuje jak wraca silnik na wolne obroty to na samym koncu jak by sie zamulał.....zamówiłem juz strumiennice takie jak Sebek......a własnie moze w Zgorzelcu bym je założyl jak juz mechanik wie o co chodzi
Jezeli mi dasz wczesniej znac kiedy przyjedziesz - to cie umowie.
Dzieki kolego :D
....kurde, kupuje strumienice i wkladam na poczatku lutego...
Ja się zastanawiam i najpierw pojade na hamownie i zobacze co tam bedzie .. :D
Panowie a co Wy na to:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic187530.html
http://www.nissanklub.pl/forum/viewt...t=strumiennica
sam juz nie wiem....
Pozdr.
no troche mi tez w głowie zamąciło ....ale kupione juz mam;d
Seba jak autko chodzi na Twoich ...bo kupilem takie same z allegro :>
Z tego co wiem to wsadzenie samej strumienicy w miejsce katów nie poprawi osiągów... :) chyba że katy były zatkane... Też trochę zastanawiałem się nad tematem i jeszcze z tego co mi wiadmo ze szkoły poprawienie osiągów można uzyskac jedynie gdy robiony jest cały dedykowany wydech dla danego silnika...
Sam już jakiś czas się nad tym zastanawiam ale to ciężki tamat...
Moje odczucia opieraja sie na efekcie ktory uzyskalem po wycieciu totalnie zapchanych katow.
Moj silnik nie chodzil juz wogole rowno. A przy starcie trzepalo nim niezle.
Z tego co kiedys wyczytalem - silnik V8 w e38 nie wymaga odpowiednich wartosci oporu spalin w tlumiku i tak dalej. Mozliwe ze wyglada to przy innych autach inaczej.
Najlepszy wynik dal by pomiar na hamowni, ale ze sprawnym katem i pozniej ze strumienica.
Efekt jak dla mnie jest zadowalajacy, i po zrobieniu juz okolo 300 km od zalozenia - dalej jestem zdania - ze auto chodzi o niebo lepiej niz na zatkanych katach.
...wiec mam strumienice.... i:
1.katz metaliczne po 100000 km cale.
2. dzwiek jest ok, ale i tam mam cicho teraz, bo tlumiki sportowe wywalilem i mam oryginaly teraz
3. moc w dolnej granicy normalne ale za tu na kick down ale kopa dostal, a u mnie nie bylo na lpg tak fajnie na max. obrotach a teraz az dziub do gorz jakby unosil....
I to po 5 km...co bedzie dalej......
Wymienilem tez srodkowe lozysko i gumowy przegob walu napedowego... cena 400 zl za montaz tlumikow, koncowek, strumienic i wal napedowy i caly dzien na warsztacie...
Pozdr.
Ja też jestem zadowolony bo już jeźdze na strumienicach :d
Jedyny minus/nie minus to dzwięk strumienic a raczej spalin przepływajacych przez nie. Coś a'la mała turbinka ;)
Ale poza tym super. Mi też się wydaje że auto lepiej chodzi. Jakoś tak lżej wkręca się n obroty. Zapłaciłem 100pln za strumienice i 150 za wymiane.
ja u siebie mam od poczatku jak kupilem strumiennice i jest z.....biscie!Az sie zdziwilem jak zobaczylem spalanie.najwieksze jakie do tej pory mialem to 15,a jezdze prawe non stop w granicach 130-140.Srednie spalanie potrafi nawet spasc do 11,8/100.A dzwiek tez jest super.Na niskich delikatnie mruczy a jak sie wcisnie to muzyka:D
To super sprawa widzę, a jak z sondami masz 2 czy 4 ?
Polukam na spocie może sam się skuszę... hehehe
Moja bunia też na warsztacie stoi może jutro wyjadę... wymiana pompy wodnej (mam pompkę z metalowym wirnikiem tak jak w oryginale), pompy paliwa, wszystkich 3 rolek napinających no i dowaliłem do tego jeszcze odmę przy okazji. Muszę kolektor ssący ściągać bo mam gdzieś na trójniku z tyłu mały wyciek więc będzie lepiej dostać się do odmy i wszystko się dokładnie poogląda i pouszczelnia... :cool: mam nadzieję że na tym koniec narazie będzie...
Nawet nie wiem.Zawsze jak wjezdzalem na kanal to w innej sprawie i nie zwrocilem uwagi.Jak bede mial czas to lukne i dam znac.pozdrCytat:
Zamieszczone przez Pablo_gl
4 sondy lambda sa w 3,5 i 4,4 po facelifcie - czyli od 1998 roku.
Bo troszkę się boję że mi zeświruje... a mam 4 sondy i nie wiem jak to ugryźć...Cytat:
Zamieszczone przez Sebek
Raczej tego nie ugryziesz, skonsultuj to najlepiej z kims kto ma na ten temat wieksza wiedze.
Niewiem w jakim stopniu wazny jest sygnal sond za katami, ale po cos tam sa, no i nie wiadomo jak sie silnik bedzie zachowywal gdy tylne sondy dostana "goracy" podmuch bez katow.
Właśnie to mnie martwi... i boje sie kombinować bo można dopiero napierniczyć...Cytat:
Zamieszczone przez Sebek
Jeszcze 750 przed liftem ma 4 sondy. Podobno mozna to obejść zakładając emulator (chyba tak to sie nazywa :oops: ) z instalacji gazowej 8/ - tak mówił mi gość z Ultera
No więc dziś przy okazji (warsztatowania mojej buni) spotkałem gościa, który jest specem od wydechów w jakiejś firmie tuningowej w Niemczech i wyśmiał mnie z tymi strumienicami...
Powiedział, że nie można do M62 wsadzić strumienic bo moc spadnie o jakieś 15 do 20 % autko lekko się wkręca i wydaje się żwawsze ale moment leci na ryj... Podobno testowali to na hamowni i można jedynie dać tam tłumiki zamiast katów (tu dokładnie się już nie dopytałem bo się spieszył) chodzi jednak o ciśnienie spalin, a ostatnimi tłumikami poprawić klang...
Kurde teraz to już sam nie wiem jak to widzieć no jego argumenty jednak dają do myślenia...
Ja na chwilkę obecną zostanę jednak przy katach... :roll:
Nie zgodze się ztym..Sebek pewnie też. Ja nie odczułem żadnego spadku mocy a przy niby spadku rzędu 15-20% napewno bym to odczuł. Dlatego proponuje tak jak Sebek mówił małe ściganko na spocie ;)
Wtedy wyjdzie wszystko czarno na białym
Evan ja bym chciał sprawdziłbym jak sie mają nasze auta ... :D
Ja napisałem jedynie co mi koleś powiedział... takie rzeczy można jedynie na hamowni potwierdzić... :D więc ja się tym zbytnio nie ekscytuję lepiej faktycznie stanąć na starcik hehehCytat:
Zamieszczone przez EVAN
no ale to nie będzie dokładny pomiar bo zawsze jest wytłumaczenie :P "zje..bałem start" :D :D :D
Sprawdzimy w maju na autobahnie :DCytat:
Zamieszczone przez Anatol
Co do hamowni hmmmm powiem tak . Zależy jaka hamowania. Tu ważny nawet jest sposób zapięcia pasów blokujących auto. Przekłamanie może być nawet do 10-20%
Mi raz wyszło na hamowni w VW T5 że mam 131 KM a raz że 150 KM - ta sama hamownia ten sam gość inne zapięcie auta ;)
No może i fakt ale trzeba też uwzględnić doładowanie silnika heheh ja się na tym nie znam na razie wystarcza mi to co mam pod butem... więc hamował jej też nie będę bo i po co ;) najważniejsze żeby śmigała bezawaryjnie reszta to pryszcz przecież to nie wyścigówka... :DCytat:
Zamieszczone przez EVAN
A jak na wyciecie katalizatorow zareaguje moja 750 - bo u mnie sa chyba sondy lambda za katalizatorami - czy komputer nie zglupieje?
niestety zgłupieje i będzie lipa. raczej nie wycinaj katów.Cytat:
Zamieszczone przez Mgraj
szkoda bo chyba bende musial zainwestowac w nowe - czy ktos zna sposob aby sprawdzic katalizatory bez ich wycinania i patrzenia czy maja przejscie?Cytat:
Zamieszczone przez bonopingwin
mialem o to samo zapytac. jak zbadac stan katow bez rozbebeszania ich?Cytat:
Zamieszczone przez Mgraj
czy diagnostyka komputerowa moze cos pomoc?
czy sterownik monitoruje przy pomocy sond lambda przeplyw spalin przez katy
i na podstawie tego moze wyliczyc czy sa sprawne czy nie???