Wlasnie takich szukam :)Cytat:
Zamieszczone przez tuczi77
Wersja do druku
Wlasnie takich szukam :)Cytat:
Zamieszczone przez tuczi77
Siemanko!!
Ale masz cukiereczka :D pozazdroscic :roll:
witam, piekny egzemplarz
Witam!
Świetna, naprawdę grubo! :P
Witeczka ;D
witam piękne e32
Tylko pogratulować zamiany. Lepiej trafić nie mogłeś. Ja mam okazję nabyć za dobre pieniądze E32 750iL ale niestety brak gotówki :-(
Cześć, piękne auto ;)
jeśli tylko po drodze nie wyjdą jakieś "kwiatki" to pogratulować interesu życia! :shock:Cytat:
Zamieszczone przez Cinek
No właśnie. Bo to nigdy nic nie wiadomo. Ale trzymamy kciuki by `kwiatkow` nie było.Cytat:
Zamieszczone przez Pafka740
Cytat:
Zamieszczone przez Pafka740
Kwiatki juz są mianowicie gosc ktory nim jezdzil wczesniej chyba nie bardzo mial kase na eksploatacje auta i na dzien dobry, WISKO do wymiany, Pompa wody do wymiany, w klimatyzacji tak jeb.... nurem ze szok (odgrzybianie) a co za tym idzie zapewne wymiana filtrow etc, po za tym teraz cos zaczyna mi switac, mowil ze EDC nie dziala, teraz mam podejzenia czy aby wczesniej ktos nie wsadzil zwyklych amorow, na dniach bede na kanale to sprawdze jakie sa amory wsadzone to tyle na poczatek :) ale nie zrazam sie, kasa jest wiec powoli sie wszystko dopracuje :)
Witam
Część niedomagań z całą pewnością wynika z bardzo długiego postoju tego auta w komisach.
Sprawne EDC to jedna z rzeczy praktycznie nie spotukanych w tych autach.
Kolumny których poszukujesz mają przypisane nr. katalogowe, obok dopisałem ceny:
37 12 1 138 783 – 4,821 PLN
37 12 1 138 784 – 4,821 PLN
Suma 9,642 PLN za dwie kolumny z Nivo i EDC do tyłu.
Jeśli chcesz chętnie podam też ceny tych kolumn z EDC do przodu.
Uruchamiając klimatyzację w tym aucie weź też poprawkę, że posiada ono DWA moduły IKHA (razem ze wszystkimi klapami nawiewów i ich silniczkami) w tym także drugą nagrzewnicę, skraplacz, elektrozawory oraz dwa niezależnie sterowniki klimatyzacji.
:6:57:
Szalony, nie zabijaj go na "dzieńdobry" ;)
Tu masz temat o NIVO. Poczytaj, zapytaj, podzwoń, może nie będzie aż takiej tragedii ;)
http://forum.7er.pl/mechanika-zestaw...vo-vt13072.htm
Witam .
Myślę że sz4lOny miał na myśli że amortyzatory NIVO i NIVO z EDC różnią się od siebie "troszeczkę" , i jeżeli ktoś wcześniej "wybebeszył" 7 to koszt powrotu do stanu ori jest dosyć spory .
Marek.
4 tysie a skad ty wziales te ceny bo wg moich info z sachs 2200 za sztuke :)
Po za tym narazie nic nie wiem za pare dni bede na kanale to sie dowiem co jest przyczyna ale biore kazda mozliwa opcje pod uwage :)
No tak...Cytat:
Zamieszczone przez marek-ogi
To i tak jest 8800zł za komplet :xCytat:
Zamieszczone przez Cinek
Cytat:
Zamieszczone przez Cinek
Ja też nie wiem skąd ty wziąłeś te "swoje info".
Ceny odpowiadajace amortyzatorom z przypisanymi nr. są z cennika ASO BMW.
Chętnie poznam źródło z którego pochądzą "twoje info" i cena 2200 za amortyzator tylny EDC+Nivo.
Zabierając głos w dyskusji na ten temat może łaskawie podałbyś jakieś dane do których można się odnieść, bo puki co po hasełku "sachs" to raczej słabo widze odniesienie do czegokolwiek.
Amortyzatory fabryczne Nivo+EDC istotnie są produktem Sachs Boge, systemy EDC w e32 posiadają rozróznienie na EDC 1, EDC 2, EDC 3.
Niestety z twojej wypowiedzi nie wynika do którego z tych systemów istnieje rzekomy zamiennik w tej rewelacyjnej cenie?
Sluchaj jezeli uda mi sie odnalezc w historii adres do tej strony to dam ci link cena oscylowala w granicach 2200 owszem za jeden, tylny , prawy i lewy w tej samej cenie.
NIVO mam tylko z tylu a co do EDC nie wiem czy to jest I, II czy jak piszesz III nie zaglebialem sie jeszcze w ten temat, po za tym nie zamierzam kupowac nowych jesli sie okaze ze cos bylo wyprute poszukam uzywek i oddam do regeneracji.
A co do ASO hmm wiesz mam lepsze zrodlo :) akurat znajomy zaopatruje sporo warsztatow w wawie i nie tylko w nowe czesci no i rabacik tez jest nawet na to co sobie upatrze a REAL OEM :)
A i klucic sie nie zamiezam bo to tylko zwykla dyskusja zeby nie bylo
Tak też i ja to postrzegam od samego początku.Cytat:
Zamieszczone przez Cinek
Wlasnie dostalem info od znajomego, jesli bede chcial takie amory, to moge miec po cenie zakupu z podatkiem za 1860 zl od sztuki (mowa o tyle) juz z rabatem, cena sklepowa 2700 :| masakra
Auto miało iść do żyda ale jednak pozostaje u mnie :)
Witka,moim zdaniem dobry wybór :D
Tez mam taka nadzieje, narazie biore sie za naprawe zawiechy, potem przyjdzie czas na reszte.
i jednak sprzedales, a takie plany byly ... ;)
Ano tak wyszlo :)
Teraz mam 535i jednak wole manual niz automat.
niestety na utrzymanie V12 trzeba mieć gruby portfel.