Obstawiam, że będzie to kabelek w kolorze białym, podpięty do pinu 2 wtyczki bez obrotowej blokady.
Wersja do druku
Obstawiam, że będzie to kabelek w kolorze białym, podpięty do pinu 2 wtyczki bez obrotowej blokady.
Czyli rozumiem, że właściciele 7-er są debilami, którzy nawet nie potrafią miernika użyć?Cytat:
Zamieszczone przez komando
Tak by wynikało z twojego postu.
Jak już Sylwek napisał, podałem najskuteczniejszy sposób, żeby sprawdzić, który to przewód.
Nie jest żadną filozofią jeden styk miernika podłączyć do masy(chociażby z budy, albo aku, daleko nie ma), a drugim stykiem szukać gdzie mamy napięcie. Później zatrudnić kumpla, który będzie włączać i wyłączać sprzęt, a my będziemy obserwować zachowanie miernika.
Nie podałem konkretów bo:
1. U szajboosa jest navi MK3, a kolega ma zupełnie inne audio, więc nie mam pewności czy to, to samo. Z resztą w innym temacie podałem, że podpiąłem się bodajże do białego przewodu(nie pamiętam po prostu, a nie będę rozgrzebywać auta)
2. Jest WDS online, w którym sobie można sprawdzić schematy.
Jeszcze niedawno trochę denerwowałem się jak szukałem niektórych informacji(np. zmiana wtyczek do foteli z po na przedliftowe), że chłopaki odsyłają do WDS'a. Teraz im się nie dziwię jak niektórzy wpadają na forum i oczekują gotowca, nie zadając sobie ani odrobiny trudu(bo po co, lepiej zrobić awanturę, bo przecież ja nic nie umiem).
cursor, nie ma się co denerwować.... Myślę, że niezbędne informacje zostały w tym temacie zawarte. Moim zdaniem lepiej jest dać komuś wędkę, niż podać przyprawioną rybę.
Inna sprawa, że jeśli ktoś boi się użyć miernika, nie powinien podejmować rękawicy i samodzielnie ingerować w instalację w aucie. Koszt pomyłki może być spory.
Też jestem tego samego zdania, ale niektórzy są na tyle wygodni, że wolą dostać to drugie.Cytat:
cursor, nie ma się co denerwować.... Myślę, że niezbędne informacje zostały w tym temacie zawarte. Moim zdaniem lepiej jest dać komuś wędkę, niż podać przyprawioną rybę.
Fakt, w takim razie lepiej oddać to komuś kumatemu.Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk
Ja jak robiłem audio u szajboosa to byłem świadom, że jak coś zrobię nie tak, to będę krewny szajboosowi BM24, a te tanie nie są ;)
Może za mocno powiedziane..... ale co ma jedno do drugiego???czy trzeba się znac na BMW aby nim jeżdzić??? Ja na wielu rzeczach w BMW się nie znam,ale w wielu innych tematach mógłbym Ciebie zawstydzić?? więc te porównania są nie na miejscu... Tak jak pisze kolega Sylwekk ,pohamuj emocje!!! i na przyszłość tak jak prosiłem wyżej. ;)Cytat:
Zamieszczone przez cursor
Kolego według ciebie żeby jeździć 7er-em trzeba być też mega kotem w elektronice? ja rozumiem że nie chcecie podawać gotowych rozwiązań bo takich jak ja jest tysiąc a wy sami dochodziliście do wszystkiego.... to w takim razie zamknijcie dostęp forum dla nowych użytkowników (bo przecież nowi chcą wszystko gotowe i sa debilami). Przepraszam że to mówie ale jeszcze niedawno miałem samochód innej marki i na innym forum ludzie jakoś sie dogadywali i starali się pomóc każdemu jak tylko wiedzieli a tu panuje jakaś dziwna atmosfera.... wyższości starych userów nad nowymi! wszyscy jesteśmy fanami 7er i powinniśmy se radzić a nie stwarzać takich sytuacji do podnoszenia sobie ciśnienia czytając lub pisząc posta! PozdrawiamCytat:
Zamieszczone przez cursor
Panowie, uważam, że w tym temacie, zostało powiedziane już wszystko i nie wyciągajmy kto, jak, powinień i co!!!Mam nadzieje, że wszyscy się rozumiemy i wzajemnie sobie pomagamy :D
Dobra. Starczy tych przepychanek.
Aby jeździć czymkolwiek (również 7er), wystarczy prawo jazdy. Aby wykonywać modyfikacje i naprawy, należy mieć ku temu kompetencje oraz podstawowy zakres wiedzy i umiejętności. No chyba, że auto jest swoistym poligonem doświadczalnym z opcją zniszczenia.
Prosiłbym raczej o docenienie faktu podania wskazówek, jak osiągnąć zamierzony cel, niż prezentację niezadowolenia z faktu, że przekazane informacje nie wypełniają luki w wiedzy elementarnej.
Fakt jest doceniony i dziękuje za niego, ale można było powiedzieć odrazu że chodzi o biały kabelek i było by po sprawie! :DCytat:
Zamieszczone przez sylwekk
------------------------------------------------------------------------------------------------
koledzy ma ktoś po polsku rozpiskę wtyczek wchodzących do orgi wzmacniacza hifi? zamierzam wpiąć konwerter high-RCA.
może w końcu założę tą skrzynie i wzmacniacz i będzie po kłopocie!
Na razie wlutowałem kabelki w radyjko i zrobiłem aux :) dzięki pomocy fotorelacji jednego z kolegów :)
Edytuj posty
Rozpiskę znajdziesz w WDS. Wprawdzie nie po polsku, ale pismo obrazkowe jest na tyle czytelne, że bez problemu można ogarnąć, co z czym jest połączone.