Nic się nie zmieniło auto dalej nie pali
Wersja do druku
Nic się nie zmieniło auto dalej nie pali
Kolego;po 1- edytuj posty!!!! a po -2 pewnie przecinałeś kable na podłączonym aku i tutaj mogłeś zrobić gdzieś zwarcie,teraz co to może byc, to trudno zgadnąć, najlepiej na kompa. ;)
Właśnie i taka moja rada, a później podłączenie pod kompa.Cytat:
Zamieszczone przez wojtas179
Myslę że to zbieg okoliczności że cos się posypało
Dla pewności możesz wypiąć cały sterownik ABS i spróbowac zapalić.
Ja sądze że problem leży po stronie paliwa brak zasilania,poprostu pompa nie podaje paliwa być może jest na tym samym module co ABS. :roll:
Tak kable przecięte były na podłączonym akumulatorze a jak wypiac caly ten moduł abs-u?
A rozszerz prosze swoją wypowiedź, bo ja rozumuje ze chcesz powiedzieć, ze sterowanie pompą paliwa i zapłonem jest z ABS?Cytat:
Zamieszczone przez Ramzes
Derreg - zanim zagrzebiesz w swoim wozie na podstawie wypowiedzi z forum - zastanów się na chłopski rozum i dopiero działaj ;)
Sterownik ABS jest przy pompie przy prawym kielichu
Zagrzebie ale dopiero jutro,tylko nie wiem za bardzo od czego zacząc i co mogło paśc dlatego poprosiłem was o poradę, bo ten lakiernik nie ma kompa pod ręką a nie za bardzo uśmiecha mi się lawetaCytat:
Zamieszczone przez sylwek7
przedewszystkim to sprawdz bezpieczniki w aucie.. a potem grzeb.
Panowie a gdzie są rozmieszczone bezpieczniki i przekazniki pod maską z tyłu w bagażniku i jeszcze gdzieś??
Chodzi mi dokładniej o bezpiecznik nr. 17 np.
Wystarczy przed rozruchem poluzować opaskę od zasilania i na starter jeżeli pompa podaje paliwo to będzie to widoczne prosta i nie skąplikowana operacja.