Czyli Sylwek7 według Ciebie to jest ewidentna wina regulatora?
Wersja do druku
Czyli Sylwek7 według Ciebie to jest ewidentna wina regulatora?
W ogóle nie znam tematu :/Cytat:
Zamieszczone przez qba740
Napisałeś że ciężko odpala i że podejrzewasz regulator. Nie wiem jak to stwierdziłeś, ale na pewno zawór zwrotny w PB nie ma sensu
Sprawdź dokładnie manometrem jakie jest cisnienie paliwa, jakie jest rano przy kręceniu i podaj wyniki. Poszukamy dalej :)
Na tym etapie nie jestem w stanie stwierdzic czy to właśnie regulator, choc objawy są właśnie takie :)
Nie sprawdzałem ciśnienia paliwa ale jakiś miesiąc temu wymieniałem pompę paliwa więc wydaje mi się że ciśnienie powinno być dobre, bo jak jest ciepła odpala bez problemu bo jest w układzie ciśnienie stąd te moje przypuszczenia o regulator ciśnienia paliwa, co o tym sądzisz??
Jest taka możliwość i przypuszczenie ma oczywiście sens więc sprawdź czy to ciśnienie jest. Może byc równie dobrze, że pompka trefna ;)
Przyczyna może być zupełnie inna. Być może masz nieszczelne przewody paliwowe ( śmierdzi czasem paliwem rano? ) Paliwo ucieka bardzo powoli z przewodów gdy auto długo stoi a potem musi chwile dojść zanim dotrze do wtryskiwaczy przy odpalaniu.Cytat:
Zamieszczone przez qba740
Ja tak chyba mam ale nie wiem przez które przewody... które przewody warto w M30 wymienić w takim przypadku?
Czy masz tak czasem że po dłuższym postoju odpali i zatrzęsie autem jakby palił na 2-3 cylindry przez pierwsze parę obrotów? U mnie właśnie tak jest.
Aha pompa paliwa chodzi w M30 w momencie kręcenia rozrusznikiem w M60 nie wiem.
Pozdrawiam