No wlasnie nie mialem jeszcze do czynienia z silnikami m60 i m62 i bylem sklonny kupic 5hp24, czy juz nawet sie wykosztowac i kupic skrzynie biegów manualna- gosc ktory ja zakladal stwierdzil ze musi byc 5hp30 ( sadze ze nie byl do konca pewien czy mozna wlozyc 5hp24 a manualem bylo by wiecej roboty)
ktos z forumowiczów moze ma jakies doswiadczenie w próbach wlozenia skrzyni 5hp24 zamiast 5hp30 lub przerabianiu automatu na manual? tak szczerze to ja sie boje tej skrzyni- taki uraz psychiczny ze teraz mi sie stanie to samo co poprzedniemu wlascicielowi:)
A ci co przerabiali temat wstecznego to wiedza o czym mowi;/ nie dosc ze znalezienie modelu 5hp30 jest dosc trudne to nawet robota starej to kosmos--> tak dla przykladu:
-same czesci aby naprawic kosz wstecznego tj 2500zl + robocizna wiec srednio 3500zl (gwarancja obejmuje TYLKO wsteczny na 12 miesiecy) :shock:
a dla przykladu kolega ktory ma model e32 w manualu piłuje wsteczny nawet zaraz po rozruchu :x ma 320 000 km przebiegu i nie widac zeby w skrzyni dzialo sie cos niepokojacego.
Moze jestem staroświecki ale jak bym mial mozliwosc to zmienil bym skrzynie na manual bez wahania...
A jaka jest wasza opinia na ten temat?