Popieram. Mi się też tak wydaję.Cytat:
Zamieszczone przez jasko1969
Roberto czy przy tej ,,niemocy,, auta próbowałeś wrzucac tryb S na skrzyni? To powinno pobudzic skrzynię do działania.
Wersja do druku
Popieram. Mi się też tak wydaję.Cytat:
Zamieszczone przez jasko1969
Roberto czy przy tej ,,niemocy,, auta próbowałeś wrzucac tryb S na skrzyni? To powinno pobudzic skrzynię do działania.
Skrzyni nic sie nie dzieje :) tak jakby byl to jednorazowy wybryk. Juz sobie roznie tłumacze -10 n a zewnatrz, dugo jechalem stabilnie ale turbo nie ma nic do calkowitego zaniku mocy. Gdyby to byla turbina na zdrowy chłopski rozum auto przyspieszalo by chociaz powoli a tu jakby skrzynia sie slizgala i nie jechalo dalej
Wywal filtr paliwa i załóż nowy, na przyszłość patrz gdzie tankujesz albo pamiętaj o wymianie filtra (o ile oczywiście nie wymieniłeś tyle co)
Dokładnie o to chodzi.Cytat:
Zamieszczone przez ROBERTO
Względnie jak się będzie powtarzać po wymianie filtra to może to być początek końca jakiegoś zaworka przelewowego albo coś z którąś pompką paliwa na przewodach. Ja sam nie wiem co siada bo u siebie problem rozwiązałem "po polsku" na chwilę i na pewno będę musiał się tym niebawem zająć. Zapewne problem leży w jakiejś pierdołce tylko trzeba ją znaleźć.
Ta dziwna przypadłośc dorwała mnie po raz drugi w drodze powrotnej i to dwukrotnie. Zaobserwowałem jak można ją zresetować. A wiec do 160 km/h auto przyspieszalo normalnie, później stwierdziło że szybciej nie jedzie. Gdy zdejmie się nogę z gazu całkowicie i znów naciśnie gaz to auto znow rakieta. Przegrzebałem troche forum i znalazłem podobny temat kolegi HORNETT39. Wszystko wskazuje na to że któraś z przepływek kończy swój żywot albo po prostu się wiesza.
Kumpel miał podobny problem jak mu zawór upustowy puszczał bokiem ciśnienie.
Tyle, że on ma 1.9 TDI
wymien przeplywki:) mi tak sie tez robilo, ale przy 130 na godzine . bywalo tez tak, ze w miescie zanikala mi moc. po wymianie zapomnialem o tym problemie. ja za ori boscha zaplacilem 750 zl
Takie zachowanie 740d to raczej padająca elektronika jednej z turbin (alle pewnie zaraz druga sie posypie) lub czasem przy walnietym EGR tez moze tak byc. Przeplywki sa mniej prawdopodobne. Wszystko da sie zdiagnozowac DISem ale w PL nie ma fachowcow od 740d wiec musisz sie sam nauczyc jak ten silnik dziala i jak go diagnozowac.
Oj żebyś czasem nie przesadził.Cytat:
Zamieszczone przez mavic
To, że nie możesz znaleźć fachury od swojego silnika nie oznacza że diagnosty nie ma.
Prosze na temat
Moj post byl na temat a twoj zacheca do dyskusji o tym czy sa fachowcy w tym kraju. Krotko odpowiem, ze nie ma bo stare fachury maja zagrzane miejsca w ASO i nie dziela sie wiedza a mlodzi adepci mechaniki to w 90% idioci bo poziom szkol zawodowych spadl drastycznie w ciagu ostatnich lat poniewaz jest niz demogr i na sile ich trzymaja w szkolach zamiast poslac od OHP. Potem ci sami ludzie jakims przypadkiem zdaja mature i ida na studia...dramat.Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
Napisz o tym pracę dyplomową i będzie git :)Cytat:
Zamieszczone przez mavic