Skad masz pewnosc ze nie został przegrzany chociazby przez poprzedniego wlascicielaCytat:
Zamieszczone przez kaczyy2
Masz odpowiedz na powyzsze pytanie.Cytat:
Wersja do druku
Skad masz pewnosc ze nie został przegrzany chociazby przez poprzedniego wlascicielaCytat:
Masz odpowiedz na powyzsze pytanie.Cytat:
Nie ma co się zastanawiać trzeba zrzucać głowice ( obie nie jedną bo czasami pseudofachowcy tak robią ).
po dolaniu plynu wczoraj poszedlem odpalić auto i wszystko normalnie nawet zrobilem dla pewnośći 30km i nic tak jak powinno być.
No nie powiesz mi że jak poprzedni własciciel 7lat temu przegrzał mi auto to teraz uszczlke dopiero wywaliłoCytat:
Zamieszczone przez Cichy
7 lat masz ten samochód??Cytat:
a jaki jest zapach tego dymu z wydechów?? Słodkawy??
ja to bym właśnie wziął na język ten płyn z wydechu. Jak poczujesz słodycz to jest to płyn jak nie to tylko para, ale nie z płynu. Skoro zasysa powietrze bagnetem to możliwe jest, że skrzynia korbowa nie ma odpowietrzenia co wskazuje na walniętą odmę. Odma jest umieszczona w tylnej części kolektora ssącego czyli na jego końcu od strony podszybia. To taki duży dekiel z kółkiem, pod którym jest membrana. Wymienia sie w całości (dekiel) Koszt w ASO około 180zł Jak odma jest uszkodzona to do kolektora dostaje sie olej, który jest spalany. Powoduje to nierówną pracę silnika, kopcenie itp. Poszukaj hasła ODMA było sporo o tym na forum. Profilaktycznie nie zaszkodzi wymiana. podejrzewam, że nie była dotychczas wymieniana. Powiedz jeszcze czy podczas pracującego silnikka nie masz kłopotów z odkręceniam i podniesieniem korka wlewu oleju. Jak go mocno zasysa to odma na bank jest uszkodozna. Z miarką oleju też mogą być trudności z wyjęciem.