Witam
Mam podobny problem też przez zimę samochód stał w garażu i aku padł, przymierzam się kupić jakiegoś bosha 85ah. Dzuda a twój aku padł całkowicie że nie da go rady podładować i ile czasu jeżdził w twojej E32?
Wersja do druku
Witam
Mam podobny problem też przez zimę samochód stał w garażu i aku padł, przymierzam się kupić jakiegoś bosha 85ah. Dzuda a twój aku padł całkowicie że nie da go rady podładować i ile czasu jeżdził w twojej E32?
Podładować go można i zapali normalnie ale jak zrobię np. jak wczoraj 30km i posłucham radia 10min na postoju to ledwo kręci.Aku kupiłem nowy w 06r więc w sumie nie ma się co dziwić tym bardziej że mam ładowanie na poziomie 13,5-13-7 więc mało przez ten kabel
Często też go męczyłem tubą na postoju,może przez to padł
Teraz kupię kabel w ASO bo drogi nie jest i aku...
Ja swój mam z 03r i podładowałem go silnikiem i muszę powiedzieć że po tygodniowym przestoju odpala bez problemu, tylko przeraża mnie te 7 lat akumulatora.
7 lat to jak dla mnie szok.Może różnica jest tylko taka że mam więcej el(czyt.mam więcej gadżetów które pobierają prąd)
Mam pytanie w jaki sposób zdiagnozowałeś że masz ubytek na tym kablu, też nie mam wzorowego ładowania alternatora i podejrzewam regulator napięcia.Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
Jaka firma aku ? jaka moc i ile na rozruch ? jak można wiedzieć :]Cytat:
Zamieszczone przez Arkus
Jak kupiłem auto to nie było ładowania.Wielu mechaników diagnozowało ten przypadek i brali kasę a nic nie pomogło.Alternator był ok a w końcu sie okazało że nie ma styku na + pod maską obok elektrozaworów.Znalazłem gościa kumatego który tylko użył papieru ściernego i ładowanie wróciło.Mierzył to i powiedział że mam właśnie do wymiany ten kabel bo na nim ginie 0,7V
Aku firmy Hoppecke 90ah, moc rozruchu chyba 720Cytat:
Zamieszczone przez sennapowieka
Raczej wątpię żeby kabel był uszkodzony, bardziej prawdopodobne, że nie ma dobrego styku na końcówkach przyłączeniowych. Może najpierw wymienić te końcówki przy akumulatorze i alternatorze i wtedy sprawdzić, wydaje mi się to mniej kłopotliwe niż wymiana całego kabla.
..jak chcesz to napisz do mnie jutro na gg - 7892643 i Ci powiem jaki według katalogów idzie aku do e32 735...niestety książek i kompa z pracy niemam w domu...
Pozdro