Jak są ładne a moje będą wytrzaskane to napisze do Ciebie ;)
Wiem, że tył mi lekko pływa więc na bank tuleje wahliwe poleciały ale czy tylko one... dowiem się już niedługo :(
Wersja do druku
Jak są ładne a moje będą wytrzaskane to napisze do Ciebie ;)
Wiem, że tył mi lekko pływa więc na bank tuleje wahliwe poleciały ale czy tylko one... dowiem się już niedługo :(
Udało mi się właśnie na dniach wymienić wahacze na kilka innych grobnych gadgetów u człowieka u którego je kupowałem (FH-COBRA z allegro) a efekt pływania tyłu uspokił się po wymianie tulej pływających i wahaczy wygiętych. Tuleje w wahaczach H jednak nie dają mi spokoju bo chyba przez to koła troszke leżą za bardzo...?!!!
Wykonywałeś geometrię po wymianie elementów (szczególnie wahaczy)?Cytat:
Zamieszczone przez tadeo750i
Też potwierdzam nasze auta są chorymi autami i nawet po wymianie zmęczonego wahacza należy jechać na ustawienie geometrii przy czym jedyne skuteczne to komputerowe ustawianie geometrii.
Dla tego większość z nas wymienia na raz jak najwięcej i na możliwie najlepszych producentów. Wiadomo wszystko zależy od monety...
W Dacii Logan jak zmieniasz wahacz albo końcówkę kierowniczą to też jedzie się sprawdzać przynajmniej kąty ...Cytat:
Zamieszczone przez coboss
E38 jest konstrukcyjnie bardziej rozwiniętym autem dlatego samych regulacji na tylnej osi jest więcej niż w całej Dacii ...