ja tez mam przód i tył 8''
Wersja do druku
ja tez mam przód i tył 8''
No to albo 235/45 albo tak jak sebaE32 235/50 albo możesz jeszcze 225/50 (ja tak mam z przodu, bo nie znalazłem 235/45 przed ostatnim sezonem)
A ja jednak zdecydowanie polecam Ci oponki z rantem zabezpieczającym felgę, bo prędzej czy póżniej przycierka zawsze się przydarza ;)Cytat:
Zamieszczone przez sebaE32
Swoja drogą sebaE32, skąd takie stwierdzenie, że opona z rantem jest taka super twarda i nie komfortowa w porównaniu do opony bez tego rantu..? Toż to nie runflat...
Ja u siebie posiadam takowe bbs-y i mam założone 4*235/45 i jest jak najbardziej oki.Co do opon to najlepiej z rantem ochronnym ;)
też mam te fele na lato ale 8' przód i 9" tył. Na przód 235/55? Tył 255/50? Ciężko znaleźc te rozmiary jako nowe. Także szukam z ochroną rantu bo mam świeżo polerowany
chyba tez poszukam z ochroną rantu , męczylem się z polerką 4 dni szkoda żeby to zniszczyć przycierająć gdzieś 8/
Wiem ze to nie jest runflat ale mimo wszystko ten nadlew na boku oponki robi swoje i nie jest już tak przyjemnie. Miałem w kilku autkach ( w e34 tez ) i wiem ze na oponie bez rantu jedzie się bardziej miękko.Cytat:
Zamieszczone przez Słowik
a ja tu rozmyślam czy założyć na RC
8'' - 205/40
9'' - 215/40
i do tego mega nisko, da rade czy będzie mega za male ?
odpowiadając na post ninja. mam bbs rc przód 8cali 205/40 tył 9cali 215/40. tak to mniej więcej wygląda (przód jeszcze jak był zglebiony, tył dystanse 2,5centa)
http://img806.imageshack.us/img806/5355/dsc0013m.th.jpg
podeślij parę fotek jak to wygląda, gleba w planie na max na dol, dystans tez jakiś będzie. a nie chce trzeć miska o ziemie ;p bo to aż ~8% różnicy w średnicy kola względem oem, jak u ciebie z licznikiem ? dużo oszukuje ?